radík

XXX.XXX.117.8
Dobrý den pořídila jsem si ovce plemene sufolk.Narodilo se jehnea nevím kdy ho mohu isbahnicí vrátit ke stádu.dekuji za odpověd
Pokud se ovce o jehně dobře stará a vše je v pořádku, tak bych jí vrátila do stáda za 3 dny po porodu. Někdo ovce vůbec neodděluje, někdo je vrátí do stáda hned a jiný je má v choulu i týden. Mě přijdou ty tři dny tak akorát. Každopádně si ohlídejte, jak se budou ostatní k jehněti po vrácení chovat, teda hlavně beran, aby vám jehně neutloukl, pokud ho máte ve stádě a není mírumilovný.
radík

XXX.XXX.117.8
Prosím poradí někdo.
radík

XXX.XXX.117.8
Moc děkuji za radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
radík
napsal(a):
Dobrý den pořídila jsem si ovce plemene sufolk.Narodilo se jehnea nevím kdy ho mohu isbahnicí vrátit ke stádu.dekuji za odpověd
Je to SUFFOLK!
radík

XXX.XXX.117.8
Ano je ale neni registrovaná jehněti jsou tři týdny už zkouší s maminou žvíkat seno.Zkusila jsem je dát ke stádu, napřet dobrý, jen hledalo mámu, která o ně vturánu přestala mít zájem a ani se neozvala na jeho volání.Po15 minutách se začali navzájem trkat.Tak to zkusím zas zítra
profesor1
napsal(a):
Pro jahodu - když tak safolk
Pro radíka - skoro vždy se začnou trkat a mamina se hned dere ke krmení a na jehně si vzpomene hoooodně pozdě, ale vzpomene a najde si jej. Vydržte aspoň hodinu, ne jen 15 min.
Pěkná rada k tématu, ale poznámku té jedné mimo téma odbočce jste si mohl odpustit (kor blbě!).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Suffolk
Ten váš safolk je akorát zjednodušená česká výslovnost. Plemeno odvozuje název od místa vzniku, což je anglické hrabství. A nevím o tom, že by třeba jako slepice sasexky (hrabství Sussex) počeštily svůj název už i ovce. Ale uznávám, že je to zkomolenina pro mne snesitelnější, než různé patvary, když člověk neví, jak se to správně píše.
Jinak abych neodbočil cele od tématu, což tady už udělal jahoda. My máme ovečky s beranem pořád, on je takovej salámista, to už spíš malý beránek schytá štulec od jiných oveček, když pod ně omylem vleze. Taky jsem z toho měl velké nervy, jak to bude vypadat (naše první jehně), ale známý to takto praktikuje ve stádě již roky a i jeho beran je dobračisko. Tak mne to uklidňuje a i vzhledem ke způsobu chovu a dostupnosti na tom nebudeme nic měnit.
Moc děkuji za sprdnutí, ještě že jste si toho všimnul. Vživotě by mne nenapadlo že něco zkomolím a ohrozím tím bezpečnost státu, kor teď, když amíci už odjíždí.. Až začnu chodit mezi králíky a drůbež, tak budete muset mít semnou taky trpělivost jak lidi tady. Tady už všichni vědí, že si málo kdy odpustím nějakou tu blbost.
Jahoda k tomu upřesnění dal -(la) aspoň smajlíka, kdež to vy jste hůmornější, tak jste vložil odkaz. Děkuji určitě i za radíka, že jste nás poučil.
(ještě prosba, vložte prosím odkaz i na to, kde se zakazuje odbočovat od tématu! Děkuji!).
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne každej holt bere život s humorem...
zrovna houkaj poledne - je čas jít k obědu :).

To byste nevěřili, na čem jsem dnes uklouzla já
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
profesor1
napsal(a):
Pro jahodu - když tak safolk
Pro radíka - skoro vždy se začnou trkat a mamina se hned dere ke krmení a na jehně si vzpomene hoooodně pozdě, ale vzpomene a najde si jej. Vydržte aspoň hodinu, ne jen 15 min.
Pro profesor1- to není safolk ale SUFFOLK když je chovám tak to musím vědět ne!
Myslím si že ten název profesor1 neodpovídá vašim znalostem (nic ve zlém)
ZDE SE MŮŽETE PŘESVĚDČIT!-http://www.schok.cz/plemena-ovci/suffolk-sf
Jahodo, trošičku jsem z vás zklamaný, ale budiš. Přesto taky vám moc děkuji za vysvětlení a slibuji, že ráno už na to zklamání myslet nebudu. Doteď jsem si myslel že jsou jen mé safolky, ale teď už díky taky vám vím, že jsou ještě sufolky a asi i suffolky. Teda to je pestré plemeno
Víte kolik mě to v Plzni stálo úsilí, hlavně materiálního a finančního, získat tento můj titul? A vy mě takhle setřete...
( a co znamenají ty zelené zkratky za tím zvýrazněným slovem PŘESVĚDČIT ? Ten schok to je taky nějaký safolk?)

Hele, on(a) to jahoda04 asi myslí vážně, co?
Já už bych se teda radši do toho názvu nenavážela... nebo bude bitka

To jahoda04 a chovateleladna:
jsem úplně překvapená, jak tady napadáte profesora1, že žádný safolk neexistuje!
Minulý rok jsem od něj koupila chovného berana a krásné výstavní bahnice (na obrázku z jara, s čistokrevným jehňátkem)! Je to běžné české plemeno, vyšlechtěno v Safolku u Plzně.
linzii

XXX.XXX.1.174
Moc ráda Vás po čase opět dočítám a moc se bavím, opět děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
profesor1
napsal(a):
Jahodo, trošičku jsem z vás zklamaný, ale budiš. Přesto taky vám moc děkuji za vysvětlení a slibuji, že ráno už na to zklamání myslet nebudu. Doteď jsem si myslel že jsou jen mé safolky, ale teď už díky taky vám vím, že jsou ještě sufolky a asi i suffolky. Teda to je pestré plemeno
Víte kolik mě to v Plzni stálo úsilí, hlavně materiálního a finančního, získat tento můj titul? A vy mě takhle setřete...
( a co znamenají ty zelené zkratky za tím zvýrazněným slovem PŘESVĚDČIT ? Ten schok to je taky nějaký safolk?)
Tak to se tedy omlouvám jestli jsem vás naštaval, ale to zelený je odkaz na SCHOK (svaz chovatelů ovcí a koz)
Jsem ale rád že jsem vám aspoň tedy doufám trocu ujasnit plemeno SUFFOLK.
Je mi to líto to jsem fakt nechtěl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
profesor1
napsal(a):
Nic se nestalo, jak už jsem psal, dneska už jsem smutný z jiných věcí, z vás už ne.
A jste teda rád že jste mě to ujasnil, nebo je vám to líto a nechtěl jste to? Nějak ten závěr nechápu
To jsem rád.

K tomuto tématu jsem ještě potřehla v inzerátech:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2482821/suffolt/
Ale na šok.cz jsem toto plemeno ještě zanesené nenašla...tak si nevím rady.
Jahodo04, prosím, nevíte, kde bych o něm našla nějaké informace? Předem díky!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
K tomuto tématu jsem ještě potřehla v inzerátech:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2482821/suffolt/
Ale na šok.cz jsem toto plemeno ještě zanesené nenašla...tak si nevím rady.
Jahodo04, prosím, nevíte, kde bych o něm našla nějaké informace? Předem díky!
Jako o ovcích Sufolk?
Tak já jsem čerpal informace z více zdroju:
-knihy CHOVÁME OVCE (horák a kolektiv)...
-Navštivil jsem několik chovatelů jedna z nich byla i -http://zeleneudoli.hermanov.cz/chov-
ovci-suffolk nebo http://sokolsuffolk.eu/CZ/popis.html...
-ČLÁNKY:
->http://www.ireceptar.cz/zvirata/hospodarska-zvirata/chov-uzitecnych-a-odolnych-ovci-plemene-suffolk/
->www.schok.cz/inzerce
-> i na iFauně
->atd... na netu je toho spoustu

Ne, o plemenu SuffolT (viz inzerát - je to tam dvakrát, takže se nejspíš o překlep nejedná) ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Ne, o plemenu SuffolT (viz inzerát - je to tam dvakrát, takže se nejspíš o překlep nejedná) ;).
Tak to nevím.
Lentilko... copak jehnata a ovce ty by snad za mastne slo povazovat... vzdyt maji lanolin v kozichu... ale mastna jalovice nebo krava z toho se muzu potrhat
jenze mistr jahoda to nejspis zase nepochopil nebo pochopil a neumi nebo se stydi...si ze sebe udelat legraci...a tak si ji z neho delaji ti zli diskuteri jako je hhippie a profesorrr

...a lilo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231