Jaká zvířata na pozemek?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2015 13:52
petája

XXX.XXX.96.2

Dobrý den,
chovám převážně drůbež, ale máme možnost mít v pronájmu pozemek 4 000 m², je to místy louka, ale také les, členský terén...plánujeme to letos vyčistit, dlouhá léta se o to nikdo nestaral...protéká tamtudy i potůček...
Protože slepice, ani kachny tam kvůli predátorům chovat nemohu ( je to tak trochu samota), přemýšlím další rok o kozičkách kamerunských, prostě jehñata na maso...
Taky tam udělat budky ptákům a tak...po úpravě to bude si myslím docela pěkné místo.
Myslíte si, že by to bylo pro chov koz vhodné?
Anebo jaké zvířata tam chovat?
Moc děkuji za odpovědi smajlík.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Tak kamerunky tak ty vysoko skáčou tobyste musela mít vysoký plot !až tak 2m přeskočí i 18cm pletivo... lepší by byly ovce...

Neregistrovaný uživatel

3.4.2015 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak kamerunky tak ty vysoko skáčou tobyste musela mít vysoký plot !až tak 2m přeskočí i 18cm pletivo... lepší by byly ovce...

180cm pletivo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2015 15:58

Ne, že bych chtěla být škarohlíd, ale k otázce mě napadá:

Bacha na ten les - je tam nějaké zákonné omezení o využívání lesa pro pastevní účely, pokud je veden v katastru jako "les".
Otázka je, kolik z té plochy tedy zabírá nějaká použitelná zatravněná plocha, tedy kolik zvířat a jaká, by se tam uživila. Navíc pokud je tam potůček, tak zda se nejedná o moc podmáčenou půdu - na mokřejších pastvách se velice dobře daří všelijakým neduhům, které budou stádečko postihovat... (nejen hniloba paznehtů).
Navíc u lesa je problém ten, že jakmile se prostor vyčistí a zkrátí porost, tak od podzima to začnou decimovat divočáci - ničí ohrady i porost samotný :(
Nechci Vám brát iluze, ale ne každý pozemek je optimální na chov dobytka... tak hodně štěstí při správném rozhodování!

4.4.2015 22:02
petája

XXX.XXX.96.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, že bych chtěla být škarohlíd, ale k otázce mě napadá:

Bacha na ten les - je tam nějaké zákonné omezení o využívání lesa pro pastevní účely, pokud je veden v katastru jako "les".
Otázka je, kolik z té plochy tedy zabírá nějaká použitelná zatravněná plocha, tedy kolik zvířat a jaká, by se tam uživila. Navíc pokud je tam potůček, tak zda se nejedná o moc podmáčenou půdu - na mokřejších pastvách se velice dobře daří všelijakým neduhům, které budou stádečko postihovat... (nejen hniloba paznehtů).
Navíc u lesa je problém ten, že jakmile se prostor vyčistí a zkrátí porost, tak od podzima to začnou decimovat divočáci - ničí ohrady i porost samotný :(
Nechci Vám brát iluze, ale ne každý pozemek je optimální na chov dobytka... tak hodně štěstí při správném rozhodování!

Tak pozemek je veden jako ostatni plocha, travy na spaseni je tam vice jak polovina, znovu jsme si to byli cele znovu projit, je tri dny po desti a podmacene to je jen u toho potucku, ale nezda se mi to nejak moc...co me znepokojuje, ze je to okolo trochu zryte od divocaku, jak jste psala, ze mi to tam budou chodit nicit, jenze chovat kozy je muj sen...tak nevim...asi jsem blazen...
Stejne to budeme muset jeste minimalne pristi rok cistit a taky pocitam s umistenim fotopasti...jsem na materske a tak uz sporuju do prasatka...tedy s prispenim rodiny..
A vlastne obec, ktera nam ten pozemek dlouhodobe pronajme...tak se jim ten napad libil, myslim si, ze nam naopak docela vychazeji vstric...
Kamerunky mel prave soused a moc se o ne nestaral, krmili jsme je tajne pod plotem, chtela jsem je od nej odkoupit, ale nemela jsem je bohuzel kde mit, pak se je komusi daroval..znacnou cast pozemku u domu mi zabira drubez ( taky konicek), jak tady nekdo psal o preskoceni plotu, tak nekde ten soused mel plot 1.50 m a nepreskocily...
Anebo existuje jeste nejake mene narocne plemeno? Nechci kozy na mleko...dekuji.

6.4.2015 22:53
monika22

XXX.XXX.12.112

Chovám Holandské kozy, velikostně jsou podobné kamerunským. Mám oploceno pletivem vyskokým 125 cm, a nikdy mi žádná nepřeskočila

9.4.2015 17:04
melkor

XXX.XXX.17.140

Ať tam dáte cokoliv tak zanedlouho budou z lesa jen suchý klacky, my měli pozemek plný náletů a není tam ani klacek za dva roky.kamerunky jsou na to nejhorší.

9.4.2015 21:31
petája

XXX.XXX.96.2

melkor napsal(a):
Ať tam dáte cokoliv tak zanedlouho budou z lesa jen suchý klacky, my měli pozemek plný náletů a není tam ani klacek za dva roky.kamerunky jsou na to nejhorší.

Ja myslela, ze zalezi kolik a na jak velke plose je chovam

9.4.2015 21:45

Nemám zkušenost s vícero druhy koz, ale mám holanďanky a ty mi taky ze všech náletů udělali mrtvý les... přes léto jim chutnají větvičky, přes zimu si dávají kůru mladých stromků, tedy jak se tu vždycky probírá - kozy zlikvidují, na co přijdou.
Nevíme, zda zadavatel chce nebo nechce zachovat nějaký porost. Každopádně já bych se na čištění prostoru vykašlala, protože pokud chcete kozy, tak vás jistě mile překvapí, jak to vyčistí za vás (umoří i ostružiny a jiné nesmrtelné rostliny ;) a pak za rok dva bych dočistila, co jim nechutná. Naopak bych to brala jako pozitivum, že budou mít různorodou pastvu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík