Dobrý den,
mám mladou kozičku, která má už 4. den vodnatý průjem a při tom jí teče z očí a z nosu až žlutý hlen. Od veterináře jsem dostala Panacur, dávám teď 3. den a farmatan, ten dávám 2x denně taky už tři dny. Situace se nelepší, koza vůbec nežere jen trochu pije. Je už hodně slabá, padá jí srst. Dneska si mám jet pro lék na kokcidiózu, ale nevím, jestli to ještě bude co platné. Našla jsem, že se může dát černý čaj s medem, jako dodání energie, tak to vyzkouším. Ale trápí mě, co jí vlasně je? Může to být začervením. Odčervovala jsem jí pravidelně. Teď jsme jí dali dohromady s ovečkou, potřebovali jsme je oddělit, aby nezabřezli. Mohla by ovce na ní přenést kokcidiózu? Ovečka je v pohodě. Děkuji za jakékoliv postřehy. Zdena.
Dobrý den, zkusil bych SACROLYTE - rehydratační prostředek, mě to tenkrát moc pomohlo, nepíšete jak je kozenka stará, ale u průjmů je velmi vysoké ryziko rychlé dehydratace, což je podle vet. dosti nebezpečné zvláště u kůzlat a mladých zvířat, dále nepíšete jestli kozenka dostává mléko, či nikoliv?