Dobrý večer, dnes se nám narodila kůzlátka. Naše kozenka má velké vemínko skoro až na zem - tak se kůzlátkům špatně hledají struky. Kůzlátka jsem pohlídala, aby se napila :) Kozičku jsem večer vydojila, aby vemínko nebylo tak nalité a kůzlata se tam lépe dostala. Tak doufám, že jsem udělala správně ? Taky máte prosím někdo zkušenost u kozeny s velkým vemínkem ?
Letos měla jedna z koz vemeno, že mě málem vypadly oči Do porodu nemohla chodit, po porodu kůzlata vypila do rána půlku vemene, druhá byla na zem, obrovská, horká a tvrdá. Musela jsem jí vydojit strojem, měla v té půlce, ze které kůzlata nepila, téměř 3l mleziva. Takže jste postupovala podle zdravého rozumu správně
Nedalo mi to a musela jsem si to vyfotit.
Milada.
Dobrý deň, chcem sa opýtať, mám doma ročnú kozičku-nebola ešte pripustená, chcel som ju nechať dospieť a až túto jeseň pripustiť, ale má takú malú chybičku-má jeden cecík dlhší a taký ako keby "bacuľatejší" ako druhý, vyrovná sa jej to po okotení alebo jej to už tak ostane ?
-ak bude treba skôsim to odfotiť, zatiaľ fotka tej kozenky
ďakujem Lukáš.
luxdkas
napsal(a):
Dobrý deň, chcem sa opýtať, mám doma ročnú kozičku-nebola ešte pripustená, chcel som ju nechať dospieť a až túto jeseň pripustiť, ale má takú malú chybičku-má jeden cecík dlhší a taký ako keby "bacuľatejší" ako druhý, vyrovná sa jej to po okotení alebo jej to už tak ostane ?
ďakujem Lukáš.
A čemu by nepravidelnost cecíků vadila?
luxdkas
napsal(a):
ďakujem Lukáš.
Dobrý den,
naše kozenka taky jako malá měla jeden cecík větší. Po prvních kůzlatech na straně většího cecíku zůstala větší celá půlka vemene a taky z něj víc dojila. Letos je po třetích kůzlatech a z větší půlky už dojí 2x více mléka než z té menší. Dává tak 4 litry denně. Přikládám foto (je na něm vypitá od kůzlat, ale ta nerovnováha je vidět)
farmarb
napsal(a):
Dobrý den,
naše kozenka taky jako malá měla jeden cecík větší. Po prvních kůzlatech na straně většího cecíku zůstala větší celá půlka vemene a taky z něj víc dojila. Letos je po třetích kůzlatech a z větší půlky už dojí 2x více mléka než z té menší. Dává tak 4 litry denně. Přikládám foto (je na něm vypitá od kůzlat, ale ta nerovnováha je vidět)
Tak to dúfam, že tá moja to nebude mať až takéto...