Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2015 20:50
husopaska

XXX.XXX.25.33

Mám asi 7 letou ovci, t.č.2 měsíce po porodu, má u sebe 2 jehňata.Asi před týdnem jsem si všimla, že na pastvě "zvracela".Šlo o napěněnou tekutinu jasně zelené barvy od trávy.
Ovce má chuť k jídlu, prospívá ona i jehňata.Dosud jsem se sničím podobným nesetkala.
Dnes se to opakovalo.Děkuji za názory.

3.5.2015 09:11
Nicola

XXX.XXX.213.74

U mé ovce se stalo to samé, sice zvracela jen jednou, ale bylo to pravděpodobně z důvodu zaseknutého předmětu v krku, ať už granule nebo sena či co to jedla a pak už byla v pořádku. Co mě ještě napadá jsou trávicí problémy, ale pokud ovce není nafouklá a normálně žere, tak bych to viděla spíš na to, že ji zaskočilo, otázkou je, zda se jí toho tím zvracením podařilo zbavit. Pokud by se to opakovalo, asi bych pozvala veterináře, aby se do krku podíval. Nic lepšího mě nenapadá.

5.10.2015 10:06
xena167

XXX.XXX.241.50

Mě se tohle stalo už několikrát, hlavně po jaru když je pouštíme po chvílích ven na trávu, aby si zvykli. Vždy to do sebe hrnou horem dolem a potom je to tam tlačí, tak to vyvrhnou. Je to běžná věc, veterinář není potřeba.

5.10.2015 13:59
husopaska

XXX.XXX.202.251

Díky za odpovědi, pravdou je, že ovečka se v krátkém čase zklidnila.

matsik

8.10.2015 21:22
matsik

XXX.XXX.64.24

Není to zvracení v pravém slova smyslu. Ovce se zřejmě začala dusit žrádlem a takto se toho snažila zbavit. Stává se to když se snaží sežrat toho co nejvíc v co nejkratší době.

Přidejte reakci

Přidat smajlík