Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dejdy

3.5.2015 09:19
Dejdy

XXX.XXX.53.1

Dobrý den, prosím o radu...Mám tři ovečky a beránka suffolk od lonského podzimu.Jsou lonské. Dve ovečky mi v zimě zabřezly a daly ted na konci dubna každá jedno jehnátko.Třetí ovečka mi nezabřezla.S beranem jsou stále, chtěla jsem ho oddělit, ale on po té "nemamince" ted stále skáče-co však sleduji přes den ona uhýbá a nedá-ale zajímá mě jestli je možné aby ji obskočil a ona zabřezla ted na začátku května?Vím že ovce mají říji na podzim, ale můžou zabřeznout už i třeba v červenci o tom jsem slyšela tak jsem právě chtěla berana oddělit aby nepřipouštěl moc brzy a nebyli jehnatka v zimě, ale je možné i připuštění takhle brzy jara?
Děkuji za rady a každou vaši zkušenost vítám smajlík

3.5.2015 18:50
stauda

XXX.XXX.168.41

Mám to podobně- tři ovce zabřezly, bahnily se cca před 4-6 týdny. Ta poslední nic-i když se jí vytvořil náznak vemínka a struky. Byla jsem přesvědčená, že je také březí, ale později, ale po tak dlouhém odstupu už si jistá nejsem...Je možné, že by se bahnila až za tak dlouhou dobu( více než měsíc) po těch svých kolegyních?Nemůže mít "falešnou" březost, jak to bývá třeba u fen?Také děkuji za vaše zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík