Dobrý den, máme třítýdenní kůzlátka, od malička jsou na nahrážce.Pijí po 5 hodinnách cca 200 až 250 ml. Občas se stane, že při dalším krmení má jedno kůzle nafouklé bříško na obou stranách a další pravidelnou dávku nechce. Prvně jsme píchali injekci (Ventolin), ale teď ho vždy necháme jakoby o hladu a na další dávku krmení už je v pohodě, bříško splasklé a pití vyžaduje.Krmíme Mikrop Ovis.Seno ještě moc nechtějí.Děláme něco špatně?
Dobrý den, mám stejně stará jehňata na Ovisu. Krmím 4xdenně, jenom ve dne. Přidávám seno, přes den mají možnost pastvy.Lížou už i liz.Občas se mi stane, že mají průjem nebo toho tolik nevypijí. Dávala jsem pít řepíkový čaj, kolik vypily. Můžete zkusit dát i heřmánek.Pokud začnete omezovat mléko, budete je tím nutit jíst seno.
Ventolin? Jediný Ventolin, který znám je ten na roztažení průdušek při dechových potížích... Vy ho dáváte na nafouklé břicho?
My měli podobné problémy vloni, kdy jsme ošidili odčervení a antikokcidika. Mléko bych neomezovala, předžaludky se teprve zajíždějí, akorát by je to zabrzdilo. Ale seno k dispozici být musí, sami na něj budou chodit víc a víc. Jsou ještě mrňaví.