Občas nafouknuté bříško

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2015 08:00
puntík

XXX.XXX.247.254

Dobrý den, máme třítýdenní kůzlátka, od malička jsou na nahrážce.Pijí po 5 hodinnách cca 200 až 250 ml. Občas se stane, že při dalším krmení má jedno kůzle nafouklé bříško na obou stranách a další pravidelnou dávku nechce. Prvně jsme píchali injekci (Ventolin), ale teď ho vždy necháme jakoby o hladu a na další dávku krmení už je v pohodě, bříško splasklé a pití vyžaduje.Krmíme Mikrop Ovis.Seno ještě moc nechtějí.Děláme něco špatně?

10.5.2015 08:54
malá koza

XXX.XXX.209.159

Dobrý den, mám stejně stará jehňata na Ovisu. Krmím 4xdenně, jenom ve dne. Přidávám seno, přes den mají možnost pastvy.Lížou už i liz.Občas se mi stane, že mají průjem nebo toho tolik nevypijí. Dávala jsem pít řepíkový čaj, kolik vypily. Můžete zkusit dát i heřmánek.Pokud začnete omezovat mléko, budete je tím nutit jíst seno.

10.5.2015 09:34
boule

XXX.XXX.17.244

Ventolin? Jediný Ventolin, který znám je ten na roztažení průdušek při dechových potížích... Vy ho dáváte na nafouklé břicho?
My měli podobné problémy vloni, kdy jsme ošidili odčervení a antikokcidika. Mléko bych neomezovala, předžaludky se teprve zajíždějí, akorát by je to zabrzdilo. Ale seno k dispozici být musí, sami na něj budou chodit víc a víc. Jsou ještě mrňaví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík