Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kozlicek

11.5.2015 18:50
kozlicek

XXX.XXX.198.94

Mladý roční kozlík má pěknou srst, která nevypadává, ale na kůži hlavně v oblasti krku má nějaké symptomy jakoby podobné lupénce nebo tak jaksi to vypadá.Co to prosím může být?
Děkuji.

linzii

15.5.2015 23:10
linzii

XXX.XXX.1.174

Nevím, jak se to přesně jmenuje, ale mám to u jedné kozeny také. Tu naši to tedy hodně svědí, má cosi jako lupy a vydrbává si holá místa někdy i do krve. Poslala jsem první rok vykartáčované chlupy z ní na rozbor a dostala jsem Neostomosan. Je to ampulka, rozmíchá se v 2 litrech vody a rozprašovačem se proáčí koze kožich. Děsně to smrdí. Po 14 dnech zopakovat a je klid zase na rok. Žádná jiná koza to nemá, ani od této nechytí. Třeba ale máte něco jiného, zavolala bych veta, nebo donesla vzorek

16.5.2015 07:27
anobbona

XXX.XXX.84.98

Neostomosan je na vnější parazity a že by smrděl se říct nedá.

kozlicek

16.5.2015 09:57
kozlicek

XXX.XXX.198.94

Děkuji za odpovědi..Injekční aplikace ivomecu, tak jak mě doporučil a provedl doktor, se minula účinkem a kozlík má stále plnou srst šupinek a nějakých těch lupů.Je zajímavé, že srst a kůži má (zatím ) normální bez vnějších znaků nějaké změny.Asi zřejmě budu muset také vyzkoušet ten neostomosan.Veterináře už ani z projíždějícího auta.Jedna i njekce ivomecu mě stála 430 kč. ?.

20.5.2015 18:36
ralfa

XXX.XXX.196.175

? 430? tak to jste z pekne draheho kraje. Mne daval ivomec na 2kozliky a kozu a i s cestou 200, - Take by mne zajimalo co to muze byt. dovezla jsem si novou kozu a ta prave dostala 2krat ten ivomec a po aplikaci se ji na pokozce udelali jakoby lupy, supinky, ale kuzi ma jinak hezkou, myslela jsem ze se ji regeneruje ta stara na ktere ji chudince radili vsenky a nevim co nez jsem ji privezla. ale uz je to dost dlouho a dnes jsem se divala, ze to porad ma. Poradi nekdo? jsou to vyzorem klasicke lupy. Nechci hned volat veterinare, breberky a pod uz nic nema, v nedeli jsem pro jistotu lehce aplikovala arpatit neo, ten ale ocividne nema ucinek na tento problem.

kozlicek

27.5.2015 10:02
kozlicek

XXX.XXX.198.94

linzii napsal(a):
Nevím, jak se to přesně jmenuje, ale mám to u jedné kozeny také. Tu naši to tedy hodně svědí, má cosi jako lupy a vydrbává si holá místa někdy i do krve. Poslala jsem první rok vykartáčované chlupy z ní na rozbor a dostala jsem Neostomosan. Je to ampulka, rozmíchá se v 2 litrech vody a rozprašovačem se proáčí koze kožich. Děsně to smrdí. Po 14 dnech zopakovat a je klid zase na rok. Žádná jiná koza to nemá, ani od této nechytí. Třeba ale máte něco jiného, zavolala bych veta, nebo donesla vzorek

Prosím pěkně, nedá se ta ampule objednat na nějakém zde internetovém obchodě?
Mě to veterinář nabídl jen v litrovém balení za cenu 1300kč.Děkuji.

27.5.2015 16:35
fawnalee

XXX.XXX.229.1

kozlicek napsal(a):
Prosím pěkně, nedá se ta ampule objednat na nějakém zde internetovém obchodě?
Mě to veterinář nabídl jen v litrovém balení za cenu 1300kč.Děkuji.

Pravděpodobně půjde o dravčíky, říká se tomu i "živé lupy", je to přenosné i na psy, kočky, králíky... Přes internet Neostomosan v dnešní době už asi neobjednáte a upřímně - litrové balení za tuto cenu bych brala okamžitě. U nás ta litrovka vyjde přes 2000 Kč a levněji neseženu. Používáme to v ředěném stavu v létě i jako postřik do chlíva a králíkáren proti mouchám, vcelku slušně to funguje. Prodává se právě to litrové balení nebo ty ampule, ale veterinář nemůže objednat jen jednu, ale v balení je těch ampulí tuším několik desítek. V přepočtu na objem to vyjde podstatně dráž než v té litrovce, tak to veterináři nechtějí brát, protože jednu dvě ampule prodají a zbytku mezitím projde expirace a mohou to akorát vyhodit, prodělají na tom. Proto se jim do toho nechce a nelze jim to mít za zlé. Já sama kupuju vždy litrovku a můj veterinář když pro někoho trochu potřebuje mi pak volá, jestli ještě mám a trochu bych neodprodala zpět...

Přidejte reakci

Přidat smajlík