Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

El

15.5.2015 17:10
El

XXX.XXX.64.137

Dobrý den. Objevil se mi u berana divný jev. Občas se zastaví. jakoby zírá do země a pak prudce uskočí krok či dva dopředu a do strany, někdy vykopne zadní nohou k břichu, přičemž potřásá hlavou jako člověk když má v uších vodu. V poslední době se mi zdá, že to začínají dělat i ostatní ovce ve stádě. Zvířata jsou odčervena aldifalem, beranovi jsem koukal do uší co mi to rohy dovolily a má je pěkné, čisté bez jakéhokoliv výtoku a povlaku, když mu strčím do ucha prst, tak na něm nic nezústane. Jedná se o kamerunky a zrovna línají - přesrtují tak je to asi svrbí ale v srsti také žádné parazity nemají. Nevíte někdo čím to je, nebo jestli jste se stím už nesetkali. Díky El.

15.5.2015 21:23
Nicola

XXX.XXX.213.74

Mě napadá jen to, že je otravuje nějaký kousavý hmyz. Soudím dle toho, že některé z mých ovcí to dělají taky. Minulý rok na podzim jsem sledovala, že se to vyskytovalo při teplejším týdnu, když se ochladilo žádná to nedělala, takže si opravdu myslím, že to s tím souvisí. Celou zimu byl klid, začaly sem tam zase až teď.

El

16.5.2015 08:14
El

XXX.XXX.64.137

Dík za nápad, ale nic jsem kolem nich neviděl, jsou ale na pastvě, tak se na to zaměřím a budu koukat co kolem nich lítá. El.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2015 19:53

Jo, to jsou malé mušky, které je otravují. Některé kusy jsou na to citlivější, některé méně.. taky se to objeví ještě víc, když se ovce ostříhají (což u kamerunek ale asi není ten případ, že :).

16.5.2015 20:47
tom.tady

XXX.XXX.159.83

Jojo, nebál bych se toho, já taky dost často potřásám hlavou, i do stran občas prudce ukročím.

I když je fakt, že nejsem odčervenej. Pokud se tedy nepočítýá Jack Daniels za odčervovadlo .

16.5.2015 21:46

Tome, jestli i přes to, že odčervuješ Jackem Danielsem občas dochází k potřásání odolných jedinců hlavou, zkus Jameson. Ten mi zabírá spolehlivě. Dochází k celkovému zklidnění a družení..

Přidejte reakci

Přidat smajlík