Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2015 23:29
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Prosím o radu, za pár dní si pojedeme pro kozlíčky holandské mini kozy ve věku 3 měsíců. Bohužel o nich nevím jedinou věc a to kolik dávat sena a ječmene, vloček,... Kdyby někdo byl tak hodný a danou dávku pro málé kůzle vyfotil s porovnáním třeba člověka a pro ječmen, vločky.. napsal třeba ml. A také čím je nejlepší kozu dokrmovat (př.:oves, ječmen, vločky,...). Všem budumoc vděčná za jakou koli radu smajlík

26.5.2015 08:35
roklanka

XXX.XXX.45.55

Holandské kozičky chová již dlouho Jiří Švanda z Děčína, http://www.lamafarma.cz/index.php?clanek=2.
Na jeho stránkách se o jejich chovu dozvíte hodně a lze mu i napsat, jistě vám rád sdělí své zkušenosti.

Hlístice

26.5.2015 13:13
Hlístice

XXX.XXX.85.84

Tak především si řekněte u chovatele od kterého kůzlata kupujete, at vám dá směs kterou je krmí a na kterou jsou zvyklé.Počítejte stím že první týden budou tesknit a spatně a málo žrát. Já kupujícím davám 5l kbelík jádra. Moje zakrslé kozičky začínají žrát nejprve otruby jsou jemné a dobře je kůzlátka přímají.Postupně přidávám jecmen, oves-šrot nebo mačkané případně vločky, granulky.A dávka klasický hrnek na kafe na den.+zelené krmení nebo seno.

26.5.2015 14:29
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Děkuju moc za radu, určitě si o krmení řekneme smajlík

26.5.2015 14:30
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Hlístice napsal(a):
Tak především si řekněte u chovatele od kterého kůzlata kupujete, at vám dá směs kterou je krmí a na kterou jsou zvyklé.Počítejte stím že první týden budou tesknit a spatně a málo žrát. Já kupujícím davám 5l kbelík jádra. Moje zakrslé kozičky začínají žrát nejprve otruby jsou jemné a dobře je kůzlátka přímají.Postupně přidávám jecmen, oves-šrot nebo mačkané případně vločky, granulky.A dávka klasický hrnek na kafe na den.+zelené krmení nebo seno.

Děkuju moc za radu, určitě si o krmení řekneme smajlík

26.5.2015 14:46
kozlík2

XXX.XXX.114.183

roklanka napsal(a):
Holandské kozičky chová již dlouho Jiří Švanda z Děčína, http://www.lamafarma.cz/index.php?clanek=2.
Na jeho stránkách se o jejich chovu dozvíte hodně a lze mu i napsat, jistě vám rád sdělí své zkušenosti.

Panu Jiřímu Švandovi už se psalanedávno, odpověděl mi že než si je pořídí musím si o noc neco zjistit a na mojí otázku kolik toho dávat ani neodpověle. Psal mi jenom čím kozy krmit, ale děkuju za radu, skusím mu napsat ještě jednou

26.5.2015 15:33
roklanka

XXX.XXX.45.55

Napiště mu, že jsem vám na něj dala kontakt já smajlík, jako na odborníka přes mini kozičky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík