Uživatel s deaktivovaným účtem

Misssha2
napsal(a):
Chci si pořídit dvě holandské kozy a jednoho kozlíka, musím mít založené hospodářství a mít je registrované? co se stane když hospodářství založené mít nebudu a kozy nebudou označené? musí se to povinně?
Ano, musíte. A musíte mít zvířata označená.
A to povinné, viz zákon o šlechtění a plemenitbě.
Když to mít nebudete, tak vás dříve či později nějaká nepřejícná osoba udá, přijde k vám kontrola a dostanete pokutu. V případě, že by se nedej bože řešila nějaká nákaza, tak je možné neoznačená zvířat rovnou bez keců nechat utratit.
Markeetaa

XXX.XXX.101.184
Bodlinka: zajímalo by mě, kolik zkušeností máte s tím, že přišla kontrola a dala někomu pokutu. neznám nikoho, kdo by tu čest měl
Markeetaa
napsal(a):
Bodlinka: zajímalo by mě, kolik zkušeností máte s tím, že přišla kontrola a dala někomu pokutu. neznám nikoho, kdo by tu čest měl
Dotazující se ptal/a, jestli je to povinné. Odpověď od bodlinka zněla na tuto otázku - ano je to povinné. Prostě je to zákon, můžete si o tom myslet co chcete. Navíc - skoro nic to nestojí a máte klid.
Farmář1

XXX.XXX.89.231
Markeetaa
napsal(a):
Markeetaa třeba můj soused je velkochovatel o proti mně chová cca 250bahnic (já pouze 95) a má BIO chov a má kontroly 2x ročně!
honza123
napsal(a):
Oni ho kontrolují kvůli BIO chovu.
To, že je BIO jsou kontroly navíc. Nejsem BIO a poslední tři roky jsem měla každý rok asi pět kontrol, z toho nejméně jednou přes satelitní přiblížení. Předtím se o mě nikdo tak 5 let nezajímal. Nemůžu to dokázat, ale myslím si, že to bylo na něčí objednávku. Naštěstí bylo vše v pořádku, jen pár maličkostí, většinou ztracená známka, které se dali do týdne do pořádku a nebylo to na krácení dotací. Tam si myslím, že byl zakopaný pes.
Když si obstaráte od veterináře potvrzení, že vám uši chronicky hnisají a hrozí poškození zdraví zvířete, tak ne. Tak jestli vám to někdo napíše nebo něco podobného - ale to vám nikdo nedá. A i tak budete muset mít zvířata viditelně označena pro rozlišení, například barevnými obojky s čísly.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To se tu probírá pořád dokola.
Co říká "zákon" je věc jedna, to, jak se to dělá v reálu, je věc druhá.
- Ano, musejí být označení ušní známkou od půl roku věku (obě uši).
- Ano, pokud chcete kozy připouštět, tak pouze uznaným plemeníkem.
To, jak si to uděláte, když "se Vám to nelíbí" a "chcete kozy jen pro radost", je na Vás.
Jen je třeba počítat s tím, že to může znamenat nějakou tu korunku z kapsy ven, kdyby náhodou kontrola přišla. Ale když se tu stále probírá toto téma (legalizace chovů) a lidi se ptají, jak moc chodí kontroly, tak zjišťujeme, že vlastně skoro ne - nejčastěji chodí kontrolovat velké chovy, které pobírají dotace, jsou v BIO kontrole, kontrole užitkovosti, atp.
Takže si to přeberte a udělejte dle svého. Dostatek informací jste získala.
Farmář1

XXX.XXX.89.231
honza123
napsal(a):
Oni ho kontrolují kvůli BIO chovu.
To máte pravdu...ale ji jiné kontroli.U nás za dobu farmaření 5let nikdo nebyl.