Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2015 11:13
kristina

XXX.XXX.176.246

Dobrý den,
máme 2 kozičky věk 3 měsíce a stále je mám pod matkou, jsou drobnější ale moc šikovné. Chtěla jsem se zeptat, kdy je odstavit, chceme si je nechat a jak dlouho jim koza bude mléko případně dávat, pokud je neodstavíme. Děkuji za odpověd.

23.6.2015 12:15
kelišová

XXX.XXX.155.253

Pokud jsou drobnější a chcete je do chovu tak je nechte ještě pod mámou.Když je neodstavíte můžou cecat i do roku ale většinou je koza odstaví sama.Zoubky rostou a pro kozu to začne být bolestivé a začne je odhánět.

29.9.2016 17:33
moonika

XXX.XXX.232.249

Ahojte, mám kozu(50AN) so skoro 5mesačnou kozičkou a mama ju stále nechá piť, lepím teraz jeden struk, takže mi dá aspoň tie necelé dva litre denne, ale divím sa že ju už mama neodstavila. Niektorá odstavuje aj keď mi to nevyhovuje už 6týždňové ale táto naša Betka mi pripadá že ju nechá piť navždy. Plánujem už lepiť aj druhý struk, ale nie so m z toho lepenia nadšená, nepripadá mi to pre struky ideálne. Máte s tým skúsenosť? S kozami ktoré nie a nie odstaviť mladé? Dúfam že teraz nebudem musieť lepiť na večné veky Oddeliť ich nemôžem, lebo mama sama byť nemôže a ostatným kozám ubližuje.

29.9.2016 17:54
roklanka

XXX.XXX.45.143

Letos jsem prodávala 5 měsíční a byly stále pod matkama, žádná je neodstavila. Moniko, zkušenost mám a musela jsem už březí dceru oddělit, abych mohla matku zasušit před porodem, stále od matky pila :-D.

30.9.2016 14:02
moonika

XXX.XXX.200.179

Tak to sa mám na čo tešiť

30.9.2016 15:58
reznade

XXX.XXX.216.16

Dobrý den, mám stejný problém. Skoro 6měsíční kozička chce stále pit od matky. Zkusila jsem oddělit, teď je malá stále na pastvině s ovečkama, jenže jsem tam pro nedostatek pastvy musela začít na den vodit i matku. Čím zalepujete struky. Třeba by se to dalo přes den řešit zalepováním aby si malá odvykla pit mléko.

30.9.2016 21:08
moonika

XXX.XXX.200.179

Dávala som tú čo tu radila oreb1(ďakujeeem:) Omnifilm okolo 2cm šírka a výborne drží, niekedy sa mi zdalo že až prisilno lebo som mala problém ich odlepiť ale potom som si vždy zahla roh na každom konci pásky a tým sa to už odlepovalo lepšie. Omnifilm sa mi teraz minul tak som začala dávať to čo som práve mala po ruke: Omnipor a ten tiež funguje dobre, len nemám dobrý pocit z toho ako tesne to prilieha aj v mieste otvoru v struku tak uvažujem že tam budem-v strede dlžky odtrhnutej pásky(omnipor aj omnifilm sa nemusia strihať, dajú sa ľahko trhať) dávať nejakú "poduštičku" aby ten strukový otvor bol neprelepený. Inak mám šťastie že Betka má dosť divný tvar vemena-strukov, viď predposledná z mojich fotiek v profile, myslím že na prelepovanie ideálny-aj keď je vemeno plné neobmedzuje páska struky. Jej dcérka našťastie vôbec nie je v tomto tvorivá a nemusím preliepať krížom ale len 1kúsok pásky na struk vertikálne-zhora dolu cez stukový otvor a zas hore, neviem to celkom opísať ale ak by ste nerozumeli tak to zajtra cvaknem(ak nezabudnem).

1.10.2016 22:40
peťak

XXX.XXX.159.147

My jsme si teď několik let po sobě nechávali kozičky a všechny mamky (snad kromě jedné) je vždy nechávaly pít až do podzima - do šesti, sedmi, osmi měsíců (o: Pak se normálně zasušily a další sezónu už zase kojí nová kůzlátka (o: My tak od tří měsíců zalepujeme oba struky přes noc, přes den necháváme malé pít, ať nám pěkně rostou (o: Struky jsou v pohodě, lepíme Spofa plast fixační náplast z netkané textílie, šířka 2,5 cm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík