Stavějí se ovce na zadní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alesz

25.6.2015 21:29
Alesz

XXX.XXX.145.198

Dobrý den,
začnu ze široka: letos jsme začali chovat kamerunské ovce, ale oproti předpokladům nám likvidují mladé stromky, i když jsou oplocené. Stavějí se na zadní a dosáhnou do výšky cca 1,20m, pletivo dokážou docela umě deformovat tak, aby se dostaly k mladým výhonkům. Uvažujeme o tom, že kamerunky prodáme a pořídíme si Quessantské ovce. Jakou máte zkušenost s tímto problémem u vašich ovcí? Staví se na zadní? Pokud ano, jak vysoko dosáhnou?
Předem děkuji za odpovědi.

26.6.2015 12:20
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Určitě přes metr! Měli jsme je jen měsíc, stálo to za to. I když malí, jsou to čertíci a jak jsou lehoučký, všude vyskočí.

26.6.2015 18:39
ralfa

XXX.XXX.196.175

My jsme take chteli vysazet stromky na pozemku kde mame ovce ouessantske a od jara nove dve kozy, zbytecna prace, kdyz chcou cestu si najdou :) takze si ouessantskou ovci moc nepomuzete.

1.7.2015 10:26
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Nevím jestli si změnou oveček pomůžete, nám zlikvidovali stromky taky a tak sem to vyřešila tím že strom co je starší má plůtek do výše 150 cm a 30 cm od kmene ostatní sem vzdala. Mám momentálně kamerunky ale ty už nevyměním raději nadělám kolem stromů ploty smajlík

vlker

1.7.2015 12:39
vlker

XXX.XXX.72.210

Tedy nechci rejpat, ale mě zase překvapuje, kolik lidí si dneska pořídí ovce nebo kozy, nic moc si nezjistí a pak se diví... . Každá ovce půjde po stromkách, bude ožírat to, co jí chutná, to není plemenem, takže výměnou si nepomůžete.
Já jsem se s tímto problémem setkala přesně naopak - jako chovatel jsem prodala ovce a každý týden teď poslouchám nářky, co jim ty ovce zase provedly. Buď pasou málo nebo zase hodně, stromky ožraly, do sena si lehají, nakonec jsou i agresivní . Každý vidí levnou sekačku, ale tu práci kolem už moc ne.

linzii

1.7.2015 23:36
linzii

XXX.XXX.1.174

Já mám suffolky a ty nikdy na zadní nešly. Ale myslím, že je to jen nenapadlo, neb jsou jakési jiné ve všem ostatním, proti jiným chovatelům, co znám Samozřejmě mám i kozy, tak nic neřeším, co sežerou, sežerou a hotovo

10.7.2015 15:00
lizbeth

XXX.XXX.212.33

My máme smíšené stádo a jediná ovce, která se naučila pěkně stavět na zadní za kbelíkem kukuřice je právě kříženec suffolk...postaví se na přední a klidně se vám opře o záda smajlík takže podle mě si poc člověk nepomůže, u těch malých plemen absolutně, u těch masnějších záleží

12.7.2015 14:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Změnou plemene si fakt nepomůžete - měli jsme ouessantky 9 let a jakmile mají možnost, postaví se na zadní a dosahují stromy, ale i keře (za plotem měly rybízy, apod.). Nebo se opřou o pletivo a skrz něj dosahují na keře za ním, atd. Prostě je to láká. S tím nic neuděláte.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2015 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

My jsme s tímto také měli problém minulí rok nám okusovali také stromky (malé cca 2,5m vysoké smrky) které jim měli sloužit jako stín, ale bohužel si to okousali.A ni pletivo nepomohlo tím prostrčili hlavu a bylo to to samé jediné co nám na tady to okusování osvědčené je elektrická síť popř. ohradník ve 4-5pásech. Tomu to jedinému se nepřiblíží jak dostanou pár ran tak pak už je to přejde cca prvních 14dní jsme v tom měli elektriku a až už si toho nevšímali tak už jsem to odpojil. Nejdříve jsme si řekli že tam tu síť necháme, aby je to tam nelákalo furt lest a zvedat se na zadní a okusovat smrčky. Ale po náke době jsme to oddělávali až po úplné oddělání el.síťe.Dnes už paseme bez síť ovce (Vřesové a Suffok) si toho ani nevšimnou.Maximálně, když jsou malé jehňata tak to ještě obeženu sítí aby si zvykli, ale po čase to zase odděláme. :) Přeji úspěšný chov
Farmář1.

sorrio

17.7.2015 17:19
sorrio

XXX.XXX.21.1

Máme mastné kříženky a čím více má generace po generaci Texela v sobě, tím je méně "běhavá" a na zadní nestoupají vůbec... pouze v minulosti občas nějaká jediná, která se vyřadila smajlík spíše než malé a lehké plemeno bych naopak zkusila těžké mastné ovce smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík