Dobrý den. Mám problém s tří měsíčním kozlíkem. Je to 75 % anglonubijec.Má průjem, konzistence jako bramborová kaše, hnědá barva, červíky v tom nevidím.Kozám dávám ráno mačkaný oves, seno, pastva, samozřejmě voda, solný líz stále k dispozici. O víkendu jsme zvětšovali ohradu. Mají teď přístup do vysoké trávy.Sobota neděle trochu pršelo, takže tráva byla mokrá. Pasou se na jeteli, tráva, byliny ( heřmánek, jitrocel...). Průjem měly v neděli i dospělé kozy, ale během dvou dní je klid. U kozlíka jsem si toho všimla včera k večeru. Ale baštil seno, tak jsem si říkala, že to snad přejde. Dneska ale nežere ani seno, jenom stojí a kouká na ostatní kozy.Dali jsme mu ráno imodium a přes stříkačku černý čaj, asi 20 ml. Od maminy mléko pije a viděla jsem ho pít i vodu. Má ještě brášku dvojče a ten je bez jakýchkoliv problémů. Zatím nebyli odčerveni. Takže odpoledne zajedu za vetem a odčervíme je. Je takový pohublý, placatý. Co dáváte na průjmy a funguje? Nemůže mu imodium nějak ublížit ?No, snad mi veterinář něco dá nebo poradí, ale bojím se bojím, aby mi neumřel , je to můj mazánek.Mohl se nacpat mokrou trávou a to mu třeba způsobilo ten průjem ?Za každou radu a zkušenost budu moc ráda. Kozy chováme teprve rok a zatím jsme nic nemuseli řešit.