bambula007
napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem si berana na chov ale zdá se mi nějakej malej, v kohoutku má asi 50cm a váží cca 40Kg a má 6 měsíců. Chci se zeptat jestli ještě vyroste. Děkuji.
Musíte napsat plemeno berana, jinak vám nikdo neporadí. Každé plemeno má svůj standard a křížence byste si jistě do chovu nekupoval.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
Tak záleží jaké plemeno jste si koupil...plemeno - quessantská ovce tak se není čemu divit ty jsou takové malé.
(osobně nemám s tímto plemenem žádnou zkušenost takže asi tak...)
bambula007
napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem si berana na chov ale zdá se mi nějakej malej, v kohoutku má asi 50cm a váží cca 40Kg a má 6 měsíců. Chci se zeptat jestli ještě vyroste. Děkuji.
Proto je dobré kupovat berana na nákupním trhu. I ten nejmenší SUFFOLK a s ním i všechna masná plemena / TEXEL. BERICHON, HAMPSIRE.../ musí mít v 6 měsících minimálně 45 kg jinak je vyřazen z chovu. Pokud si koupíte berana z Horní Dolní od pana XY a neznáte původ, tak se není čemu divit. To je podvraťák do pekáče a ne k chovu. A ne každý beran na nákupním trhu je za 10000, - Za tyhle peníze se většinou nabízejí plemeníci po importovaných beranech. Berani starších liniíí jsou o dost levnější. A to, že koupíte berana za 10000 ještě není záruka špičkových jehňat. To je tak z poloviny, druhou polovinu tvoří kvalita bahnic a kvalitní péče zejména v prvních týdnech po porodu a nepodceňovat prevenci, očkování a odčervování.