Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TynkaM

30.7.2015 08:40
TynkaM

XXX.XXX.14.170

Ještě jeden dotaz. Je problém když se pasou ovce s koňmi, resp. v ohradě po koních a vedle koní. Slyšela jsem cosi a tetanu. Děkuji.

30.7.2015 11:54
bischof.vlastimil

XXX.XXX.236.106

TynkaM napsal(a):
Ještě jeden dotaz. Je problém když se pasou ovce s koňmi, resp. v ohradě po koních a vedle koní. Slyšela jsem cosi a tetanu. Děkuji.

Myslíte asi : Clostridium tetani? jenž je u koní celkem běžná a pak se potažmo může přenést na půdu ve výbězích nebo sekundárně na hnojená pole...

TynkaM

30.7.2015 12:43
TynkaM

XXX.XXX.14.170

Nevím přesně, jen mě někdo postrašil, že nemůžou být ovce vedle koní. Tak zjišťuji více informací.

30.7.2015 12:55
bischof.vlastimil

XXX.XXX.236.106

TynkaM napsal(a):
Nevím přesně, jen mě někdo postrašil, že nemůžou být ovce vedle koní. Tak zjišťuji více informací.

No stejně tak není moc dobré prý mít, ptactvo, vedle ovcí...
V zahraničí se třeba často používají ovce u chovatelů koní jako morčata v králíkárně. Znám hodně chovatelů co mají koně s ovcemi společně.

TynkaM

30.7.2015 14:56
TynkaM

XXX.XXX.14.170

Děkuji, ale pořád nevím jestli to tedy risknout smajlík

30.7.2015 15:21
bischof.vlastimil

XXX.XXX.236.106

TynkaM napsal(a):
Děkuji, ale pořád nevím jestli to tedy risknout smajlík

To je asi na Vás nikdy není nic bez rizika smajlík

30.7.2015 22:00
kacule

XXX.XXX.140.29

My máme ovce a koně v jednom výběhu už dva roky a neregistruji potíže - jak zdravotní, tak jiné. Je fakt, že kobyla ovcím šéfuje, ale ty se s tím smířily :).

31.7.2015 06:28
ustulina

XXX.XXX.63.251

TynkaM napsal(a):

Bakterie tetanu jsou běžně v půdě. Kůň, ovce a člověk jsou na tetanus nejnáchylnější a nejméně schopní se mu "ubránit" - naproti tomu např. kočka - tam je pravděpodobnost onemocnění tetanem strašně strašně malá.
Koně se na tetanus běžně očkují, naočkovat můžete i ovce.
Jinak my máme koně a ovce rozdělené kvůli možné šikaně, ke které občas dochází, ale pastviny se různě střídají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík