ivlna
napsal(a):
Díky za radu...
Berana jsem hned odchytla a je zavřený v kotci mimo stádo. Jen bych byla ráda, kdyby se mohl vrátit, kam patří.
No hlavně aby beránek měl radost jestli se vrátí kam patří.
P.S.:Ačkoli to moc nechápu, vždyť přeci podlé známek v uších jde ovce bezchybně identifikovat a vše o ní dohledat
přezdívka
napsal(a):
Tak dejte pozor, aby náhodou nebyla na jaře jehňata menšího vzrůstu taky u vás.
Mě se dostal můj beran nechtěně mezi ovce a i když jsem na to přišla poměrně brzo - tak za 2 hodiny - tak už měl odpracováno. A kdyby jen jedna ovce, jako naschvál se říjely jehnice, které jsem ještě neměla v plánu připouštět. Takže si poznamenejte datum a za 145 až 155 dní uvidíte co tam vyrobil.
kastef
napsal(a):
Sice nevím jestli si neděláte spíš švandu, ale ovcí bez známek běhá po ČR poměrně dost.
Já jen poukazuji na to k čemu třeba jsou dobré známky.
No vidíte a podle zákona, neběhají protože podle něj jsou od roku 2001? nebo 2006? myslím všichni povinni mít ovce označeny.
No vidíte k nám do vesnice minuli rok proběhlo stádo ovcí a tropily tam celkem paseku protože se usadily v poli vedle cesty a sem tam ji křižovali. No a tak mě pak čekaly skoro dva týdny telefonů, návštěv a vysvětlování nejrůznějším úřadům, lidem a policii že to opravdu nejsou moje ovce.
ALE KOHO JINÉHO BY MĚLY BYT KDYŽ JSEM V OKOLÍ JEDINÝM REGISTROVANYM CHOVATELEM...