Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.9.2015 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.112

Dobrý den

Prosím o radu. Koupil jsem zarostlý pozemek. Rád bych na něm choval ovce a kozy, ale nyní je velice zarostlý náletem a starou trávou. Myslíte, že je reálné pustit do takového prostředí ovce nebo kozy a počítat s tím, že si pozemek upraví samy?

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2015 21:54

No jasný, kozy takovejhle bordel milujou. Zlikvidujou nálety i křoví a s pomocí ovcí tam za chvíli nebude vůbec nic :) Nebo teda stará tráva co sešlapou, tu asi žrát nebudou, ale ta brzo vyhnije.

30.9.2015 09:08

No takhle, zvirata to zlikvidujou castecne. Spis bych se tam bal toho prostredi. Neudrzovana trava je podrostla starinou. TO je uzasne misto pro ruzne bacily. Pokud tam nikdy zadny kopytnik nebly, tak mozna v pohode. Ale jestli tam kdysi nejaky ovce byly, je mozne ze se tam tem breberkam dobre dari. A ve vlhkem prostredi to preziva lip nez v pravidelne spasane nebo sekane louce. Ja uz radsi nepoustim ani na prerostlou travu. To to radsi ususim a pak necham tyden dva obrazit a pak je tam pustim. UV zareni a teplo to aspon trochu procisti.

Na vasem miste bych travu bud zmulcoval nebo posekal a odvozil. Uvidite jak moc je podrostla. Nalety bych nechal s tema si zver poradi. Okouse je a oni uschnou.

30.9.2015 09:15
roklanka

XXX.XXX.45.64

Pro kozy hotový ráj, jak píše Kuba, poradí si s ním hravě.

30.9.2015 09:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jasný, kozy takovejhle bordel milujou. Zlikvidujou nálety i křoví a s pomocí ovcí tam za chvíli nebude vůbec nic :) Nebo teda stará tráva co sešlapou, tu asi žrát nebudou, ale ta brzo vyhnije.

Seslapana trava moc brzo nevyhnije a pak to nejde ani moc dobre sekat. Nevim jak kozy pak zerou travu kterou povalej ale ovcim se do ni moc nechce. Mozna ze kdyz nic jinyho nedostanou tak ji pozerou, ale nespolehal bych na to.
Jestli tazatel vydrzi do jara a ted tam nic mit nebude, posekal bych to a odvozil nekde na kompost nebo zmulcoval a nechal do jara.

30.9.2015 10:30

No, posekat... Kolik je tam těch náletů? Jak moc tlustý jsou? Jdou posekat? Jak moc ve svahu to je? Má zadavatel mulčovač, kterej si s tim poradí? Chce se mu s tím dělat a udělat z toho hned krásnou pastvinu, nebo mu stačí když za rok za dva se o to zvířata postaraj a bude to mít bez práce?
Já udělal pastviny z míst kde se mi lidi smály a říkali že mi tam nikdy nic kloudnýho neporoste, jen za pomoci motorovky a zvířat, vím o čem mluvím, ale ano vždycky je možnost plochu postříkat roundupem, zorat, zasít, pak sekat a až bude tráva dobře zakořeněná a zhoustlá, tak začít spásat...

11.10.2015 13:33
gruntchvala

XXX.XXX.244.210

Kubovi dávám za pravdu...to je můj člověk. A klobouk dolů, rukama málo který dnes ještě dře...jako nás pár nadšenců. Kdo nemá dnes obrovský traktor z mohutnými pneumatikami není nikdo. Lituji ale přírodu, chudáci pastviny které hýždí tyto těžké monstra! Zdravim Z vysočiny do krkonoš

Přidejte reakci

Přidat smajlík