Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidne, pokud je. Ale taky pozor z ceho ji sbirate. Uvazoval jsem o tom, mame statek a hooodne velkou plochu strechy, jenze krytina je eternit, takze jsem to nechal byt. Dobry je take ventil, ktery prvnich x litru pusti mimo nadrz. Protoze nejdriv se splachne prach a bordel ze strechy. S vodou to bude cim dal horsi. Chtelo by to vsakovat co to jde, ze strech, z poli atd. Jestlize v tuhle chvili chybi 18cm/m2 a podzim a zima budou bez vetsich srazek, tak chov pujde do kopru. Cena sena vyspla to astronomickych vysin. Nekteri krmi senem uz od cervna.

Týjo, já bych to s tou dešťovkou až tak nepřeháněla. Možná bude mít někdo jiné zkušenosti, ale lze předpokládat, že díky tomu, že nezabráníte, aby právě voda ze střech splachovala nečistoty, bude se také daleko rychleji kazit než čistá voda ze studně nebo řádu... počítala bych maximálně s jednou kubíkovkou a navíc s tím, že bude třeba často vypouštět a čistit (a to jde pěkně blbě - sami je používáme, ale jen na vodu čistou a ta stejně občas na dně zazelená...).

Na kubikovku bych se vyprdrnul, rostou v tom rasy dost rychle. lepsi sehnat ocelovou nebo lamintovou voznici. Mozna by pomohlo tu kubikovku necim zakryt nebo i natrit bilou barvou aby se to tak nezahrivalo. Ja nosim cca 1 za dva dny dva 30l kbeliky. Kdyz je trava tak zase tak nepijou.
Od toho aby tam nebyl bordel ze strechy je prave ten ventil. Nastavi se tam prodleva ale i tak se to musi vychytat. Me to za to nestoji.

Mohl bych chytat dešťovku z nových plechových střech z asi 500m2 nebo můžu brát vodu z potoka, ale stejně beru radši vodu z obecního vodovodu. V zimě si do zateplený kubíkový nádrže natočím vodu hadicí až ke zvířatům v době kdy vysloveně nemrzne a pak jí z toho postupně vypoušťím do žlabů, koryt a kyblíků. Ta obecní voda se nekazí a mám klid. Platí se tu jen vodné, žádné stočné a kubík mě vyjde na nějaký uplný pakatel.
Dobrý den všem,100 lidí,100 názorů. Dle mého spousta lidí má v poslední době potřebu všechno přehnaně čistit, dezinfikovat, podlahy, stěny, celou domácnost i sebe sama. Bohužel díky tomu že nepřijdou do styku s běžnými bakteriemi, stávají se velice náchylní na všechno co ovlivňuje zdraví... Nechovejme se takto ke zvířatům. Na dešťové vodě není nic špatného. Já ji dávám všem našim zvířatům. A jestli je v této trochu toho bordelu ze střechy ? když nosím vodu v kýblech, což je 2 x denně cca 60 l do nádrží, jsou tyto po celém dni, nebo noci, plné chlupů, peří, prachu, hmyzu, tak v čem je rozdíl ? Tedy, já s dešťovou vodou problém nemám.

pan Puaro
napsal(a):
Dobrý den všem,100 lidí,100 názorů. Dle mého spousta lidí má v poslední době potřebu všechno přehnaně čistit, dezinfikovat, podlahy, stěny, celou domácnost i sebe sama. Bohužel díky tomu že nepřijdou do styku s běžnými bakteriemi, stávají se velice náchylní na všechno co ovlivňuje zdraví... Nechovejme se takto ke zvířatům. Na dešťové vodě není nic špatného. Já ji dávám všem našim zvířatům. A jestli je v této trochu toho bordelu ze střechy ? když nosím vodu v kýblech, což je 2 x denně cca 60 l do nádrží, jsou tyto po celém dni, nebo noci, plné chlupů, peří, prachu, hmyzu, tak v čem je rozdíl ? Tedy, já s dešťovou vodou problém nemám.
Neplette do toho prehnanou cistotu ala pani z reklamy na cistici prostredky na WC :) Tady zalezi na tom kde se dana strecha nachazi z ceho je a co se na ni usazuje. Sajrajt ze strech ( eternit apodod ) nema se zdravi prospesnyma bakterime co delat. A to ze slozeni destove vody davno neni co byvalo je holy fakt. Muze a nemusi se vam to projevit za par let po konzumaci takto napajeneho skopoveho.
Urcite bych ale zamezil ovcim napriklad pristup k potoku, ktery tece podel pole.

Pan Puaro nejspíš až tak nepochopil předchozí názory. Nešlo o čistotu vody jako takové, ale že špína ze střechy znehodnocuje vodu co se týče její životnosti. To je nezpochybnitelné. Tedy napustit vodu ze střechy při dešti do nádoby a nechat jí vypít do pár dnů je běžné, ale sbírat jí do kubíkovky (byť očistěnou od hrubých nečistot) je nesmysl, protože se voda velmi rychle skazí..