Rychly dotaz - v patek dorazi kontrola!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2015 12:31
lizbeth

XXX.XXX.213.21

Zdravim vsechny,

dnes mi volal pan, ze v patek mi prijde na kontrolu meho hodspodarstvi, denik si vedu, ovecky mam vsechny na usnich znamkach nahlasene...

je neco ceho se mam obavat? Bude se ptat i na ockovani/odcerveni ovci?
Ovce-jehnata byly ockovane a odcervene u puvodnich majitelu nez se k nam dovezly, nase dvoulete ovce byly ockovane pres rok zpatky u puvodniho majitele a odcervene u nas letos na jare- samozrejme k nicemu ale nemam papir.

Diky za rady, jsem trosku vyplasena, jestli na nas nekdo kontrolu poslal nebo to je namatkove...

13.10.2015 13:25
berrynator

XXX.XXX.224.181

To záleží, z jaké instituce pán přijde, zda-li SZIF, Česká plemenářská inspekce, Veterinární správa, Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Česká inspekce životního prostředí atd., podle toho můžeme řešit, čeho se obávat.

13.10.2015 13:37
lizbeth

XXX.XXX.213.21

berrynator napsal(a):
To záleží, z jaké instituce pán přijde, zda-li SZIF, Česká plemenářská inspekce, Veterinární správa, Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Česká inspekce životního prostředí atd., podle toho můžeme řešit, čeho se obávat.

To bohužel z telefonu nevím, tvrdil, že ho budou zajímat ušní známky a registr-jak si vedu deník. Mám pouze ovce na maso, nechovám na nich, neberu žádné dotace, nemám berana.

13.10.2015 14:31
berrynator

XXX.XXX.224.181

Pokud máte na ovcích obě ušní známky a řádně vedený deník, tak by neměl být žádný problém, nic jiného kontrolovat nebude.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2015 14:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

lizbeth napsal(a):
To bohužel z telefonu nevím, tvrdil, že ho budou zajímat ušní známky a registr-jak si vedu deník. Mám pouze ovce na maso, nechovám na nich, neberu žádné dotace, nemám berana.

To bude plemenářská inspekce. Bude chtít vidět stájový deník, počet zvířat evidovaný u nich by měl odpovídat skutečnosti u Vás. Kdyby to bylo jinak a neměla jste nahlášená letošní starší 6 měsíců, nepřiznávejte věk, tvrďte, že jim jsou jen 4 měsíce a jen je zapište do deníku, nemusí mít známku. Dál zkontroluje pár známek v uších, jestli takové číslo je hlášené u Vás. To bude asi vše. Toho se nebojte. I kdyby našel nějakou závadu, třeba chybějící známky, dá Vám čas k nápravě a přijde ji překontrolovat. Jim jde o to, aby byla zvířata v evidenci. M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík