Jak zakládáte pastvu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KlokočíPetr

28.10.2015 18:07
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

Jak zakládáte pastvu?
Můj děda mi říkal že to dělával tak že zasel obilí a pak tráva prorostla sama a že to byla krásná pastva. Co je na tom pravdy. Mám strach že když tam dám to obilí tak se pak toho už nezbavím. Mám na jedné pastvě půlku kopřiv a ne a ne se jich zbavit. A jakou travní semeno? (né moc drahé cca 200-300/25kg).

28.10.2015 22:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Obilniny jsou jednoleté. Pokud je řádně sklidíte, tak váš strach "že se jich nezbavíte" je zcestný. Kopřivy potlačíte důkladným zpracováním půdy před výsevem obilnin. Dále pak pravidelným spásáním + sečí dané plochy. Sekání nedopasků je nutné. Travní osivo doporučuji pícninářské. Jistě vám strýc Google poradí. Nejlepší trávou je pak srha laločnatá (synonymum - srha říznačka). Dále jílky, psárka, bojínek, jeteloviny aj.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2015 22:12

Cena za 25kg nebude urcite 200-300kc. Pokud sam nemate na pude strusky, tak zkuste nejakyho sedlaka ktery ma volne lozene seno. Letos to taky porseim takhle. Na mista kde je travy min to rozvozim na vleku a pomocnik z nej bude latkou sesupovat z vleku.

29.10.2015 10:39
ovcezkopce

XXX.XXX.168.4

Pastevní směs stojí okolo 2500-2800 Kč za 25 kg, v ZZN, taky nás to čeká. Cena 200 - 300 Kč za 25 kg je nesmysl. Obilnina jako podsev vám pastvinu zhutní.

KlokočíPetr

29.10.2015 11:05
KlokočíPetr

XXX.XXX.89.231

ovcezkopce napsal(a):
Pastevní směs stojí okolo 2500-2800 Kč za 25 kg, v ZZN, taky nás to čeká. Cena 200 - 300 Kč za 25 kg je nesmysl. Obilnina jako podsev vám pastvinu zhutní.

Takže obilí zaset? A kdy mám zaset trávu? Nebo to nemám zasazovat trávou?prorosteto?

29.10.2015 13:08
ovcezkopce

XXX.XXX.168.4

Seje se to dohromady jako směska, sjednejte si na to nějakého jezedáka s traktorem, je to levné a máte to oseté rovnoměrně, než byste to obíhal ručně. Předem by to ale chtělo aspoň podmítku, když už ne rovnou orbu a zvláčet.

29.10.2015 13:12
bee

XXX.XXX.112.238

Na jaře /ted už je pozdě/ do zoraného, připraveného pole zasejete oves asi v dávce 100kg/ha a hned, nejlépe křížem, travní semeno /na tom bych asi nešetřila, protože tráva rychle ztrácí klíčivost a ze starého osiva nebudete mít nic. Ten oves se dává proto že jednak máte hned první rok co sklízet a pak také porost tolik nevysychá a tráva lépe roste, je ale třeba oves sklidit v nejlépe mléčné zralosti.
Je možné také zaset pouze trávu, pokud nepotřebujete hned seno, je třeba provést /někdy v červnu/ tzv. odplevelovací seč.

29.10.2015 13:12

Zalezi v jakym stavu to je ted. Jestli to mate vypasene na drn, tak bych to neroal. Vyptaval jsem se znameho a seje normalne rozmetadlem na hnojiva a mylsim ze rikal ze za rozmetadlem ma zapojene brany. Drn se tak narusi a jeste dobre vidi kde zrovna skoncil. Akorat nevim jestli to rozmetadlo bere i strusky. Mozna poradne presete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík