reznade
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě co se dělá se známkama, když se sundají z kusů, které jdou na domácí porážku. Jestli se třeba na jaro dají dat na nové mladé kusy nebo se někam vrací.
Pokud se někde objeví ( na ovci při kontrole,...) známky jenž byly, poraženy domácí porážkou, asi by to byl problém. No a znám jen pár chovatelů- kouzelníků co dokážou nacvaknout známku více-krát...
Jen pár ?
Hmm, čistě hypoteticky to není problém, ani se ze dvou nemusí dělat jedna a řešit to duplikátem. Jsou výrobci od kterých to jde recyklovat dokola.
A upřimně, když vám pošlou známky, které musíte nejdřív zkusit zaregistrovat, než je navěsíte, protože cca 5% známek co máte v ruce systém odmítá s tím, že "nebyly vydány na hospodářství chovatele", tak raději zrecyklujete ty, co už jsou v systému. Ušetříte cca 10 Kč na známku a hodiny naprosto neužitečné komuikace s hradišťkem a ing. Němcem na helpdesku .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Náhodou, Tome, pan Němec ke mě byl vždy velice příjemný a ochotný. Vždycky jsme spolu, když jsem v začátcích tápala, všechno ku spokojenosti vyřešili
To je zrovna jeden z úředníků, na které pěju chválu.
Ne tak na paní, se kterými jsem komunikovala v jiném případě: objednala jsem, prvně, ušní známky. Pod sekcí "nové ušní známky" jsem si objednala typ D a ony mi, k mému překvapení, přišly od každého čísla jen jeden kus... fakt mě nenapadlo, že když mají mít zvířata označená obě uši tím samým číslem, že pojem "Nové ušní známky" může obsahovat i možnost objednat známky po jednom kusu a že se musí speciálně, pokud chce člověk označit zvíře dle zákona na obou uších, objednávat jinak (typ DD)... tak jsem se to pokoušela reklamovat, ale samozřejmě neuspěla. Kvůli své blbosti... no comment. Od té doby samozřejmě vím. Ale stálo mě to o víc než stovku navíc za nové ušní známky a hlavně manipulační poplatek a poštovné. Myslím, že jsem jim tehdá nedala vydělat na výrobě duplikátů k těm zmršeným, co jsem měla po jednom "výtisku"...