Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2015 13:56
moonika

XXX.XXX.179.122

Máte niekto skúsenosť s liečbou kôz pomocou MMS? Ďakujem.

19.11.2015 15:51
moonika

XXX.XXX.206.145

A prípadne ma zaujímajú aj vaše skúsenosti s použitím citricidalu a striebra u kôz, vďaka:).

Jarda556

19.11.2015 16:39
Jarda556

XXX.XXX.49.209

Ne, jen pomoci SMS a to nefungovalo, nejak jim to neslo precist.

19.11.2015 17:35
moonika

XXX.XXX.206.145

Jarda556 napsal(a):
Ne, jen pomoci SMS a to nefungovalo, nejak jim to neslo precist.

Moje kozy by ten mobil požuli skôr ako by stihli prečítať sms:).

MiškaLussy

19.11.2015 18:00
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

20.11.2015 12:30
lilo

XXX.XXX.201.210

moonika napsal(a):
Máte niekto skúsenosť s liečbou kôz pomocou MMS? Ďakujem.

Dobry den, zkusenost sice nemam... ale zajimalo by me, z jakeho duvodu a taktez na co chcete pouzit MMS u koz...

20.11.2015 15:21
moonika

XXX.XXX.129.90

lilo napsal(a):
Dobry den, zkusenost sice nemam... ale zajimalo by me, z jakeho duvodu a taktez na co chcete pouzit MMS u koz...

Mám kozu ktorá má problémy s poloupchatým nosom a zahlienenými dutinami, v rozbore steru mala zl.stafylokoka, dali sa cielené atb ale nezabrali ani jedny. Kamoška sa spýtala jej veterinára a ten odporučil MMS, má s ním vraj u zvierat dobré skúsenosti pri užívaní vnútorne aj napr. do nosa, ja som uvažovala nad striekaním zriedeného MMS do nosa, ale neviem celkom čo si o tom myslieť tak hľadám či s tým niekto nemá osobnú skúsenosť u kôz.

20.11.2015 15:37
roklanka

XXX.XXX.45.249

Mončo oslov Jani Jurčekovou, ta s tím má zkušenost u zvířat. Nebudu ti psát, co si o tom myslím, na to mě dobře znáš .

20.11.2015 17:11
moonika

XXX.XXX.129.90

roklanka napsal(a):
Mončo oslov Jani Jurčekovou, ta s tím má zkušenost u zvířat. Nebudu ti psát, co si o tom myslím, na to mě dobře znáš .

Baruš s Jani som o tom včera písala, odporučila ma na Zuzu ktorá to pár x u kôz použila. Viem čo si myslíš :D a v tomto prípade som aj sama trochu nedôverčivá ale keďže jej nezabrali cielené atb tak hľadám alternatívne spôsoby...( asi skúsim skôr ten citricidal, neviem).

20.11.2015 17:26
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja bych osobne hledala puvodce trosku jinak... a do nosu bych ji strikala treba kapky z extrahovaneho konopi, salveje, pripadne jitrocele a jinych rostlin s protizanetlivymi a zklidnujicimi ucinky treba v roztoku vincentky... a to predevsim z hlediska svych zkusenosti pri lecbe deti... ve vyteru se da najit cokoliv... nebo naopak vubec nic...zajimalo by me jak by vypadal ten vyter dnes... to ze tam ten nalez je je z meho pohledu a myslim si ze to tak funguje otazkou snizene imunity na zaklade virove infekce, kdy v zastupu pri oslabeni se mnozi bakterie v tomto pripade na sliznicich... bohuzel ale vetove nejake CRP asi nedelali takze se nezjisti zda koza v krvi zanet ma ci ne... pak nasledneho uziti antibiotik na slepo.. pripadne jineho nastydnuti, ci nepohody zvirete... nepredpokladam ze je ta koza osoplena i v lete... o MMS si nic nemyslim neznam ho... pouzivam byliny a zatim nezklamaly... at se vam koza spravi a jeste doplnim... ze zrovna tahle bakterie muze byt na nektere druhy atb rezistentni...

20.11.2015 18:03
moonika

XXX.XXX.129.90

lilo napsal(a):
Ja bych osobne hledala puvodce trosku jinak... a do nosu bych ji strikala treba kapky z extrahovaneho konopi, salveje, pripadne jitrocele a jinych rostlin s protizanetlivymi a zklidnujicimi ucinky treba v roztoku vincentky... a to predevsim z hlediska svych zkusenosti pri lecbe deti... ve vyteru se da najit cokoliv... nebo naopak vubec nic...zajimalo by me jak by vypadal ten vyter dnes... to ze tam ten nalez je je z meho pohledu a myslim si ze to tak funguje otazkou snizene imunity na zaklade virove infekce, kdy v zastupu pri oslabeni se mnozi bakterie v tomto pripade na sliznicich... bohuzel ale vetove nejake CRP asi nedelali takze se nezjisti zda koza v krvi zanet ma ci ne... pak nasledneho uziti antibiotik na slepo.. pripadne jineho nastydnuti, ci nepohody zvirete... nepredpokladam ze je ta koza osoplena i v lete... o MMS si nic nemyslim neznam ho... pouzivam byliny a zatim nezklamaly... at se vam koza spravi a jeste doplnim... ze zrovna tahle bakterie muze byt na nektere druhy atb rezistentni...

Jj ja tiež skúšam vždy najskôr byliny a prírodné prostriedky a v mnohom mi to funguje ale táto kozička je oriešok...Začalo to asi pľucnivkami, pred vyše rokom, teraz mala naposledy rozbory čisté ale myslím že tá plucnivka k tomu jej problému prispela, že sa asi premnožil ten stafylokok ktorý je inak v nose v malom množstve bežný. Jej to ale už robí problém lebo nemôže plnohodnotne dýchať nosom a nielen to vidím že to postupuje pomaly nižšie... Vet ktorý na nej vyskúšal troje atb, dvoje boli cielené, po kultivácii a napriek tomu nezaúčinkovali-tak ten vet mi vravel že sa stáva že sú nejaké zapúzdrené zdroje baktérii, možno nejaké abscesy, vriedky v nose, kde sa tie atb akosi nevedia "dostať" a nevidí to s ňou ružovo... Skúsiila som fakt všetko možné, čo sa týka rastlin, ani sa mi to nechce menovať, aj s antibakteriálnym, protizápalovým aj imunitu posilnujúcim účinkom, dennodenne to dostáva ale ja vidím že to musím riešiť lokálne, zlikvidovať ten zdroj, preto chcem namiešať nejaký spray do nosa. Najviac ma oslovil citricidal, to je silne antibakteriálny antimykotický atď extrakt z grepových semien... a predsa len to je prirodzenejšie ako MMS, ale zaujalo ma že to ten vet úspešne používa u zvierat, takže niečo na tom tiež bude...no neviem už sama... Kozička síce žerie aj trávi dobre ale vidieť že neni celkom fit, aj mi nedávno pochudla, pritom parazitmi ani výživou to nie, našťastie pri mojom pokuse s krátkodobým výrazným zvýšením hladiny jodu(vyššie dávky kelpy), ktorý má vtedy antimikrobiálny účinok mi aj kozička znovu pribrala ale ostatné sa nezmenilo, a nielen že jej to chrchoce v nose ale už aj pokašliava spôsobom(hlieny) akoby sa problém presúval nižšie do krku... Niet sa čo diviť lebo stekajúce hlieny asi ďalej infikujú horné dýchacie cesty.

20.11.2015 18:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Jak jsem psala tyto zkusenosti nemam takze vam asi neporadim... vim ze to zni hrozne ale pokud mam slabsi kus tak jde pod kudlu... vim ze je to drsne ale je to ten nejlepsi vyber...

20.11.2015 19:16
moonika

XXX.XXX.129.90

Je to moja prvá koza(z prvej dvojice), veľmi dobrá povaha, dobrá dojka... nechcem to s ňou ešte vzdať...manžel mi vraví to čo vy ale ešte skúsim zabojovať.

20.11.2015 21:22
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak v tomhle vam rozumim... asi bych se snazila take nejak... opravdu vam nepristydla? pripadne nemate prasne seno, nebo spatne klimaticke podminky ve chlive... horsi vetratelnost... cpavek podestylka... to napadeni plicnivkama... mohla by u ni vzniknout rezistence? vim ze odcervujete poctive a ze mate parazitozy v maliku ale stejne mi to neda... zvlast kdyz se vam nevraci do kondice... a co streckovitost.

20.11.2015 21:52
moonika

XXX.XXX.129.90

lilo napsal(a):
Tak v tomhle vam rozumim... asi bych se snazila take nejak... opravdu vam nepristydla? pripadne nemate prasne seno, nebo spatne klimaticke podminky ve chlive... horsi vetratelnost... cpavek podestylka... to napadeni plicnivkama... mohla by u ni vzniknout rezistence? vim ze odcervujete poctive a ze mate parazitozy v maliku ale stejne mi to neda... zvlast kdyz se vam nevraci do kondice... a co streckovitost.

To má už skoro rok, ono to nie je nastydnutí, pripadá mi to akoby mala prekážku(absces vred a pod.) v nose ktorá jej bráni dostať hlieny von a voľne dýchať nosom, chrchoce jej to v nose(nie v prieduškách ale v nosenj dutine, dlhodobo)Seno máme kvalitné, prašné nie je, má to bez ohľadu na počasie už skoro rok... Podstielka v kozíne je ok, dnu je málo, zdržuje sa častejšie vo výbehu. Tiež ma napadla alergia a pod a skúsila som antihistaminiká ale bezo zmenyRezistencia asi nebude lebo aj dva mesiace po odčervení bol rozbor ok, a keď som riešila u nej pľucnivky tak pokašliavala z hĺbky, po odčervení to vždy na cca 3mesiace prestalo. Myslím si že plucniviek sa celkom nedá zbaviť, ako písala pajca, dostávajú sa aj na miesta kde ich lieky nezasiahnu či ako to povedať, takže vždy po čase je s nimi zas problém.Teraz po tej kúre s kelpou pribrala ale vet mi vravel že to pochudnutie mohlo súvisieť s tým jej dlhodobým problémom. Strečkovitosť to tiež nebude, lebo bola odčervená aj eprinomectinom a ten na to funguje:(.

21.11.2015 19:03
kristina

XXX.XXX.176.246

Dobrý večer,
nedalo mi to a tak přidám pár zkušeností s MMS a jeho novější formou CDS2.
Oba preparáty používáme doma pro nás i naše zvířata.
Pes - bércový vřed,14dnů jsem mu přímo do píštělí, které se mu udělaly stříkala MMS a noha je dnes jako nová smajlík
Kocour - od 1roku nakažen Pasteurellou, vetrinář mu dával max rok. Nechtěla jsem to vzdát a tak celé 4 roky jsem mu podávala do tlamičky CDS2 a nakonec se povedlo, dneska je to nový kocour a zdravý až až.
Koza průjem jedna dávka CDS2 do tlamy a vše bylo v pořádku. Koupili jsme starší březí kozu a po porudu jsme zjistili, že má v jednom struku zánět.14dnů jsem ji přímo do dírky ve struku dávala CDS2 a dnes je úplně v pořádku a zánět se nevraci.

21.11.2015 19:37
moonika

XXX.XXX.209.179

kristina napsal(a):
Dobrý večer,
nedalo mi to a tak přidám pár zkušeností s MMS a jeho novější formou CDS2.
Oba preparáty používáme doma pro nás i naše zvířata.
Pes - bércový vřed,14dnů jsem mu přímo do píštělí, které se mu udělaly stříkala MMS a noha je dnes jako nová smajlík
Kocour - od 1roku nakažen Pasteurellou, vetrinář mu dával max rok. Nechtěla jsem to vzdát a tak celé 4 roky jsem mu podávala do tlamičky CDS2 a nakonec se povedlo, dneska je to nový kocour a zdravý až až.
Koza průjem jedna dávka CDS2 do tlamy a vše bylo v pořádku. Koupili jsme starší březí kozu a po porudu jsme zjistili, že má v jednom struku zánět.14dnů jsem ji přímo do dírky ve struku dávala CDS2 a dnes je úplně v pořádku a zánět se nevraci.

Jéj super, ďakujem za reakciu z praxe:) a skúšali ste MMS alebo CDS2 striekať do nosa? Neštípe to? Už si spomínam, že sme spolu písali o tom striebre:) A s citricidalom skúsenosť nemáte? Ďakujem.

21.11.2015 19:43
kristina

XXX.XXX.176.246

Jj pamatuji si, že jsme si psalysmajlík
lepší bude více zředěné CDS2, at ji to moc nedráždí, moc se ji to líbit nebudesmajlík

MiškaLussy

22.11.2015 08:13
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Dobré ráno Kristýno, děkujeme za zajímavý příspěvek. Chci se zeptat jaký poměr CDS2 a s čím naředěný jste dávala kočičce do struku při zánětu vemene? Myslíte, že by se takto dal vyléčit u kozičky i stafylokok v mléku? Děkuji za každou radu.

22.11.2015 09:12
kristina

XXX.XXX.176.246

Zdravím, do vemene jsem dávala neředěný koncentrát CDS2 ze začátku až 4ml a postupně snižovala na 2ml, poředí se to s mlékem a mělo by to pomoci.

MiškaLussy

22.11.2015 12:50
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Víte veterinář mi řekl, že ani po zaléčení antb. není jistota, že stafylokok v mléku dále nebude. Léčbu zvolil následující : kozička, v mém případě březí kozena se před zasušením, už naposledy podojí a na to ji veterinář aplikuje do struku tubičku s daným antibiotikem. Prý čím déle je to do porodu, tak tím je to lepší kvůli účinku. Já mám ale obavy, že to kozičce nepomůže. A jak to pak po porodu budu těšit, když budou kůzlátka? Ještě si to přenesu na ostatní kozičky.. Tak kozena je momentálně zasušená, myslíte mám to u ní pro jistotu zkusit? A nebo máte spíš zkušenosti s CDS2 u kozičky, která je v laktaci? A ještě prosím se chci zeptat, to mléko ve kterém se naředí CDS2 je mléko kozí, od té samé kozičky a nebo to je jedno, co myslíte? Děkuji moc Miška.

22.11.2015 13:01
kristina

XXX.XXX.176.246

Naše koza byla v laktaci, ale mléka dojila z nemocného struku málo. Určitě začněte nejlépe hned a uvidíte jak to pomůže , dávejte to třeba do struku i 2x denně, koza si zvykne a nebolí to . čím dřív tím líp, není na co čekat. Jak se projevuje stafyl v mléce? jaké bylo mléko?

MiškaLussy

22.11.2015 14:11
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Byla to náhoda, napadlo to veterináře po tom co jsem mu řekla, že mi nejde zasířit mléko. Vzal si od kozičky vzorek mléka a zavezl ho do laboratoře. Výsledek byl, že kozička má v mléku staphylococcus aureus. Pro jistotu jsem si pak po domluvě s doktorkou, která ten rozbor dělala, nechala udělat ještě jednou rozbor a znovu se mi to potvrdilo, že tam bakterie je. Zároveň mi udělala i citlivost na léky, které na stafylokoka zabírají. Ale můj veterinář který pracuje na mléčné farmě mi řekl, že toto se léčí velmi špatně. Tak úspěšnost léčby, je asi tak na 50%. Proto jsem se v nesnázi obrátila na vás, taky těm antb. úplně nevěřím. A ještě mi bylo divné, proč je v mléku od té kozeny, za chvíli po podojení, tak na dně byla nažloutlá a jakoby hlenovitá sedlina. V mléku u jiných koziček to nebylo. Všímám si toho, protože je mám v kontrole užitkovosti a při odběru vzorků z nádoby, kde nechávám mlíčko odstát, tak na dně nic není. Víte, já to CDS2 ještě doma nemám. Poradíte mi kde to můžu objednat? Děkuji vám

22.11.2015 14:43
kristina

XXX.XXX.176.246

Odkud jste? normálně to koupit nejdesmajlík, u té naší kozy jsme měli taky něco podobného na dne láhve a zabralo to. My to už dlouho vyrábíme.

MiškaLussy

22.11.2015 15:34
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Z Chropyně u Kroměříže. Chcete adresu?

22.11.2015 16:41
kristina

XXX.XXX.176.246

Určitě domluvíme se a pošlu vám to poštou, napište mi do soukr zprávy.

22.11.2015 18:33
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Tak snad se mi odeslání do soukr. zprávy podařilo..? Kdyby jste to tam neměla, tak prosím písněte. Děkuji.

17.12.2015 11:31
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

MiškaLussy napsal(a):
Víte veterinář mi řekl, že ani po zaléčení antb. není jistota, že stafylokok v mléku dále nebude. Léčbu zvolil následující : kozička, v mém případě březí kozena se před zasušením, už naposledy podojí a na to ji veterinář aplikuje do struku tubičku s daným antibiotikem. Prý čím déle je to do porodu, tak tím je to lepší kvůli účinku. Já mám ale obavy, že to kozičce nepomůže. A jak to pak po porodu budu těšit, když budou kůzlátka? Ještě si to přenesu na ostatní kozičky.. Tak kozena je momentálně zasušená, myslíte mám to u ní pro jistotu zkusit? A nebo máte spíš zkušenosti s CDS2 u kozičky, která je v laktaci? A ještě prosím se chci zeptat, to mléko ve kterém se naředí CDS2 je mléko kozí, od té samé kozičky a nebo to je jedno, co myslíte? Děkuji moc Miška.

Zdravím všechny, musím se podělit o další zkušenost s novější verzí MMS - CDS2. Po čtrnácti dnech aplikování do struku CDS2 jsme u kozičky vyléčili Stafylokoka v mléku a ve vemeni. Dnešní laboratorní výsledky mi to potvrdili. Chtěla bych tímto z celého srdce poděkovat paní Kristýně, která mi toto poradila a CDS2 mi poslala. Můžu všem vřele doporučit.

17.12.2015 13:10
moonika

XXX.XXX.178.247

MiškaLussy napsal(a):
Zdravím všechny, musím se podělit o další zkušenost s novější verzí MMS - CDS2. Po čtrnácti dnech aplikování do struku CDS2 jsme u kozičky vyléčili Stafylokoka v mléku a ve vemeni. Dnešní laboratorní výsledky mi to potvrdili. Chtěla bych tímto z celého srdce poděkovat paní Kristýně, která mi toto poradila a CDS2 mi poslala. Můžu všem vřele doporučit.

Parááááda! Miška, Kristínka, gratulujem :).

17.12.2015 13:53
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Mony děkuji a ty máš na tom taky velký podíl, protože jsi toto téma vytáhla. Zase jsme o krok dál, že?

17.12.2015 14:18
moonika

XXX.XXX.169.211

MiškaLussy napsal(a):
Mony děkuji a ty máš na tom taky velký podíl, protože jsi toto téma vytáhla. Zase jsme o krok dál, že?

Super skúsenosť:).

17.12.2015 15:02
kristina

XXX.XXX.5.43

Zdravím všechny jsem moc ráda, že se to povedlo a kozička je zase ok

18.12.2015 21:38
Pola

XXX.XXX.20.6

Prosím, mohly byste napsat, co to CDS2 je? A určení je na bakteriální infekci, nebo je účinků víc?
Pro Mooniku - zkusila bych ještě nějaká homeopatika, v případě že by se jednalo o nějaký absces, který tam je, mohlo by pomoci třeba Pyrogenium nebo Hepar sulfur - ale chce to řešit s vet., který homeopatii dělá. Věřte, že to funguje. Jenom se to musí dobře umět. Pola.

19.12.2015 06:40
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

CDS2- působí jedním slovem úplně na VŠECHNO. Nejrůznější bakterie, streptokoky, Stafylokoky...více by vám o tom mohla napsat paní Kristinka, která má s CDS2 ty nejlepší zkušenosti. Já je od ní jen s úspěchem přebírám. Samozřejmě se i víc dočtete na internetových stránkách..

20.12.2015 18:07
moonika

XXX.XXX.155.176

Pola napsal(a):
Prosím, mohly byste napsat, co to CDS2 je? A určení je na bakteriální infekci, nebo je účinků víc?
Pro Mooniku - zkusila bych ještě nějaká homeopatika, v případě že by se jednalo o nějaký absces, který tam je, mohlo by pomoci třeba Pyrogenium nebo Hepar sulfur - ale chce to řešit s vet., který homeopatii dělá. Věřte, že to funguje. Jenom se to musí dobře umět. Pola.

Ďakujem za snahu pomôcť: )Len s tou mojou dôverou homeopatikám to nie je veľmi valné.

22.12.2015 09:06
Pola

XXX.XXX.20.6

Pro Mooniku - věřím Vám. Je to tím, že u nás je málo skutečných odborníků. Ale najdou se. Doma používáme - např. Osciloccocinum při ohrožení chřipkou nebo na jejím začátku. Rozdělím tubičku na dvě části, abych lépe pokryla dobu užití. Drobné kuličky se nasypou do úst a nechají rozpustit - cesta do organizmu přes ústní sliznici. Před a po užití min.15 minut nejíst. (To platí pro všechna homeopatika). - Jsem rozlámaná a udřená, nebo potlučená s modřinami - arnica montána. - Budí mne v noci dávivý kašel - Drosera, ap.Pěkně o tom píší autorky MUDr. Kateřina Formánková a spol. v knize Poznáváme himeopatii - jak se léčit šetrně.
Je to o tom, že pokud je už tělo nějak chronicky nemocné, oslabené nebo staré - je to pro něj dobrá cesta (bez vedlejších účinků).
Držím palce s pacientem (kozou) -možná by tam mohly být nějaké srůsty - třeba po zánětech v dutinách. Pak by mělo pomoct co nejvíc hlen zkapalňovat.

22.12.2015 10:59
moonika

XXX.XXX.227.133

Pola napsal(a):
Pro Mooniku - věřím Vám. Je to tím, že u nás je málo skutečných odborníků. Ale najdou se. Doma používáme - např. Osciloccocinum při ohrožení chřipkou nebo na jejím začátku. Rozdělím tubičku na dvě části, abych lépe pokryla dobu užití. Drobné kuličky se nasypou do úst a nechají rozpustit - cesta do organizmu přes ústní sliznici. Před a po užití min.15 minut nejíst. (To platí pro všechna homeopatika). - Jsem rozlámaná a udřená, nebo potlučená s modřinami - arnica montána. - Budí mne v noci dávivý kašel - Drosera, ap.Pěkně o tom píší autorky MUDr. Kateřina Formánková a spol. v knize Poznáváme himeopatii - jak se léčit šetrně.
Je to o tom, že pokud je už tělo nějak chronicky nemocné, oslabené nebo staré - je to pro něj dobrá cesta (bez vedlejších účinků).
Držím palce s pacientem (kozou) -možná by tam mohly být nějaké srůsty - třeba po zánětech v dutinách. Pak by mělo pomoct co nejvíc hlen zkapalňovat.

Ja moc nedôverujem tomu žeby nejaký účinný liek bol niekedy bez vedľajších účinkov... Takisto aj čím silnejšia bylina tým viac vedľajších účinkov, alebo proste tým viac jedovatejšia.

jj s tými zrastmi je to kľudne možné, a presne na tom skvapaľnovaní pracujem, skúšala som dlhodobo byliny, zmes podľa receptúry na Pulmoran, ale nejak som veľmi nevidela efekt tak skúšam dávať ambroxol, a striekam jej do nosa dva x denne zarobený roztok kde základ je vincentka a v nej citricidal a pár kvapiek mätového a eukalyptového esenciálne oleja. Neviem či sa mi to len zdá ale zdá sa mi lepšia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík