Uživatel s deaktivovaným účtem

Do čeho mam dat memu kozlovy vodu 1. Aby ji nemohl vylít 2. Aby do ní nepadalo smetí 3.Aby do ni nevykonávali potrebu ptaci kteri je litaji do chlíva.. teď tam mam jenom kýbl a kazdou chvili je zaspinena.. (Poblíž chliva nemame zadne potruby na vodu) poradite mi ?
Záleží na tom co chcete a můžete udělat... a proč si tam kozel kálí a ptáci létají.
Potrubí není mnohdy potřeba stačí jen nádoba a, hadice-trubka, pokud to má nízkotlaký ventil.
Máte i více možností jako např. dát kýbl s vodou ven (třeba za dveře a vyříznout díru ale podle toho jestli má rohy...) no a do dveří dát například síť proti hmyzu.
Jsou, jazykové- myskové, napáječky co napustí zvíře samo a vypije nebo
Nebo, napáječky, pro prasata (s temi je ta ale trošku složitejší).
Pak máme napaječky, nezamrzajicí, co mají plovák jenž pokaždé zacpe díru ale ty jsou velké a pro vás asi nepoužitelné.
Taky jsem jednou zkoušel nad nádobu dát dopravníkový pás (z pásu pro zavazadla na letišti). Musí to být větší a ve správném sklonu aby to zvíře dokázalo nadzvednout a pak to zas spadlo dolů a zakrylo...

Přesně, taky mě napadlo dát kyblík do nějakého budníčku se stříškou. Sice je to opruz otvírat a zavírat dvířka, když budete vyměňovat vodu za čistou, ale vydrží dýl. Na druhou stranu - ony často kozy stejně starší vodu nchtějí - jsou chovatelé, kteří prostě 2x denně jdou krmit, přinesou čistou vodu a zas si kýbl odnesou...

Nevim, jedinej kdo me obcas kali do nadrze jsou samotne vovce. Ale to jen kdyz je nadrz ve chlivku a je tam malo prostoru, jelikoz ted tam jsou dva krmelce na kulaty baliky. Takze jsem to hodil zase ven. Ovce si tam sama od sebe sypat bobky nebude, jen kdyz bude mit malo mista a naproti neco zajimaveho do bachoru :).
napsal(a):
Nevim, jedinej kdo me obcas kali do nadrze jsou samotne vovce. Ale to jen kdyz je nadrz ve chlivku a je tam malo prostoru, jelikoz ted tam jsou dva krmelce na kulaty baliky. Takze jsem to hodil zase ven. Ovce si tam sama od sebe sypat bobky nebude, jen kdyz bude mit malo mista a naproti neco zajimaveho do bachoru :).
Mě se dost stávalo že tam právě chodily, běžci, na vodu a slepice káleli když nešli, sedět, do kurníku a byly nad napájecí nádobou...

Jasna vec, to je jina. Pani nebo pan psal(a) ze ptaci co litaj do chlivka. Do chlivka litaj vetsinou jen vlastovky a pak jeste jeden ptacek s rezavou naprsenkou. Kdyz kbelik neni primo pod hnizdem, tak je velice mala pravedepodobnst ze se trefi :) Ve vlekym chlive kde mam lazaret hradujou slepice na zebrinach na seno a pak jsou pacienti pokakany na zadech a i do kbelika obcas neco spadne kdyz to dam moc pod zebrinu. Jinak jsem problem nidky nemel ze by slipka vlezla prdelou nad kbelik :).
napsal(a):
Jasna vec, to je jina. Pani nebo pan psal(a) ze ptaci co litaj do chlivka. Do chlivka litaj vetsinou jen vlastovky a pak jeste jeden ptacek s rezavou naprsenkou. Kdyz kbelik neni primo pod hnizdem, tak je velice mala pravedepodobnst ze se trefi :) Ve vlekym chlive kde mam lazaret hradujou slepice na zebrinach na seno a pak jsou pacienti pokakany na zadech a i do kbelika obcas neco spadne kdyz to dam moc pod zebrinu. Jinak jsem problem nidky nemel ze by slipka vlezla prdelou nad kbelik :).
No u mě pokud prase, vyprovází, slípky tak ty mnohdy nemají moc na výběr kama zmizet a n jednou se koupou a co mám třeba napájecí žlab (něco podobného jako toto):
http://www.driml-napajecky.cz/cz/skot/napajecky-zlaby/napajeci-zlab-dvojity-400-litru-polyetylenovy-13871.html?gclid=COz27pyyksoCFYPnwgodxUwLSQ
Tak se to moc líbí na hopsání kůzlatům a někdy tam dokonce i lehávají

No, až tak jistě bych netvrdila, že by si samy kozy NEznečišťovaly vodu. Mám přístřešek, který využívám jako porodní box - zavírám jen holanďanky - takže je tam 25kilová koza sama s novorozenětem a ve vodě (kýbl) bobky plavou často. Box má cca 2 x 2,5m, tedy nepředpokládám, že by se tam neměla jak otočit nebo se jít vykadit jinam než nad vodu... takže je to jistě i o jedinci.
Každopádně nápadů tu padlo hodně, tak snad si zadavatel vybere pro sebe vyhovující ;).
Tak nám se nejvíce osvědčil místo kýblu klasický žlab z tvrdého odolného plastu. Do vrchní části zadní stěny jsme z pásoviny vyrobili háky a na stěnu jsme svařili oka ( vypadají jakoo čtveraté trubky) do nich zahákneme. Výšku zavěšení podle velikosti zvířete. Zavěsit tam kde ptáčci nemají hnízda a bobky máme hoooodně výjimečně. Jednou za uherský rok
http://www.driml-napajecky.cz/cz/kone/zlaby-vedra-krmelce-s227/zlab-plastovy-olivove-zeleny-9-l-bez-hrany-proti-okusu-ovce-telata-kone-33x33-cm-32029.html.
megi
napsal(a):
Tak nám se nejvíce osvědčil místo kýblu klasický žlab z tvrdého odolného plastu. Do vrchní části zadní stěny jsme z pásoviny vyrobili háky a na stěnu jsme svařili oka ( vypadají jakoo čtveraté trubky) do nich zahákneme. Výšku zavěšení podle velikosti zvířete. Zavěsit tam kde ptáčci nemají hnízda a bobky máme hoooodně výjimečně. Jednou za uherský rok
http://www.driml-napajecky.cz/cz/kone/zlaby-vedra-krmelce-s227/zlab-plastovy-olivove-zeleny-9-l-bez-hrany-proti-okusu-ovce-telata-kone-33x33-cm-32029.html.
Takže je to něco jako toto:
http://www.almvizovice.cz/plastove-krmne-zlaby/krmny-zlab-zavesny.
Ty vlaštovky, to je v těchto měsících opravdu velký problém
Já mám na provazu zavěšený kbelík většinou někde v rožku a jak se zvyšuje podestýlka, tak provaz skracuji, nebo zkracuji, teď nevím Seno je v něm vždy, protože ovena, nebo koza se většinou jde napít s plnou hubou. Ale vždy se najde některá, která si to plete s hajzlíkem a kadí tam denně. Takové potfoře to vždy musím zvedat tak vysoko, že se skoro nenapije. Ve stodole, kde mám ustájených +/- 35 ks dohromady, mám normálně na zemi plastový zednický kalfas a nakadí do něj vyjímečně.
(tak tomu plastovému krmnému, závěsnému žlabu bych dával den, maximálně dva dny životnosti. Bylo by to určitě ideální drbadlo, které by hned prasklo.).
Já mám, tyhle, ty žlaby asi už 7 let.
http://www.almvizovice.cz/plastove-krmne-zlaby/krmny-zlab-zavesny.
Jo jo je to v podstatě ono akorát ty háky z pásoviny jsou nezničitelný, kdežto tyhle plastový se někdy lámou a tu zadní část na záháknutí co je na stěně máme svařenou na míru takže drží celou délku háku a kozeny žlab nevyhodí. Používáme i u koní a paráda. Ještě jsme žlaby nové nekupovali to je máme už dvanáct let v provozu. Nevím jak je to teď jestli už ten plast není nějaký tenčí ale tenkrát byl hodně bytelný. Doufám, že ještě dlouho nám budou sloužit.

Ti ptaci co nam tam lítaji a prenocuji jsou hlavne vrabci a sykory jedna se dokonce uz aji zasekla v priotevrenym okne jz hodnekrat sem je musela chytatt aby se dostali ven mimkchkdem dekuju za rady neco z toho urcite zkusim..

Jeste me napadlo - Jestli by nebylo snazsi, pokud zavirate zvirata jen na noc, dat sit do okna?

Pokud je teplo nebo nejsou moc nizke teploty tak nechavam kozlikovi otevreny vstup..(nemam tam jine zvirata, teda krome morcat ale ty sou s nim jen pres leto).