Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denis123456

10.1.2016 16:33
Denis123456

XXX.XXX.230.6

Dobrý den, čeká mě takový spíš nemalý ukol, potřebuju převezt OVCI z bodu A do bodu B.Tak by mne zajímálo v čem je převažíte, pořípadě pokud by měl někdo zajem poslat do diskuze fotky budu jenom rád.

10.1.2016 17:38
kelim

XXX.XXX.151.225

Nepíšete jaká je to ovce a na jakou vzdálenost. Já vezl v octavce svázaný nohy asi 30 km a v pohodě.

Nubiru

10.1.2016 18:35
Nubiru

XXX.XXX.61.22

Ak jednu, tak úplne stačí kufor bežného auta. Vystlať igelitom a starou dekou alebo niečím podobným nasiakavým, čoho nebude škoda, keď to oští a aby vám potom ešte pol roka nevoňalo auto, ak to zatečie niekam dolu ku rezerve. A že si počas jazdy zo stresu aspoň raz cikne, to je celkom isté. My takto vozíme frízy fakt obrích rozmerov, ani im nezväzujeme nohy, lebo ovce sa potom len o to viac hádžu a stresujú a frízy sú pokojné holky, tým to ani netreba. Oni sa tam v tom kufri sami poskladajú ako im vyhovuje a sú v klude. Ak vezieme všetky naraz, tak samozrejme potom vo vozíku s klietkou a plachtou. V tom zvyknú celú jazdu stáť, aj na dlhšiu trasu. Drobné valašky na salaš a zo salaša vozíme v bežnom plytkom vozíku aj bez krytia a vtedy zväzujeme na ležato, páč tie divošky by vyskákali. To sú úplne iné nátury...
Vy máte čo za plemeno?

10.1.2016 18:37
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Víc ovcí v dodávce navolno, jedna - dvě v kombíku navolno, mám vyndaný sedačky. Na podlaze kartony a seno. Nohy nevážeme.

10.1.2016 18:49
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přesně jak popisoval Nubiru. Taky už ovcím - kozám nesvazuji nohy. Po rozjezdu zvíře chvilku balancuje, pak si většinou lehne a je v klidu. Jen ho uvazuji za krk, k nějakému úchytu v kufru, ať mě neskočí za volant

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2016 19:24

A na portale farmare pak date co?.) Vozil jsem v budce v renault kangoo a pak klasika kara s plachtou. Jednou jsem vez 5 bahnic naraz a to uz bylo na hrane. S tou plachtou bacha kdyz jsou vedra, chce to zepredu odrhnout at to dejcha. Kdyz nehrozi lijavce tak staci jen zakryt celo.

10.1.2016 20:34
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

kelim napsal(a):
Nepíšete jaká je to ovce a na jakou vzdálenost. Já vezl v octavce svázaný nohy asi 30 km a v pohodě.

Nemám rád svazování... smajlík

10.1.2016 21:55

Mastňáček: přeci "pěšky"
Taky vozím v kufru oktávky, úplně stejně jako Profesor - obojek a přivázat k podlaze na krátko - ony si lehnou a jsou v klidu. Ikdyž zrovna nedávno jsem dostala pěkného sprďáka od jednoho Pana chovatele, že jsem magor, že jestli si dokážu představit, co udělá 50 kg v kufru při autonehodě... Takže mít na paměti, že je to samozřejmě risk.

10.1.2016 22:24

Jinak tohle máme na převoz "celého stáda" po vesnici. Pořád to upgradeujem, tak tohle je poslední model 2015

11.1.2016 08:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mastňáček: přeci "pěšky"
Taky vozím v kufru oktávky, úplně stejně jako Profesor - obojek a přivázat k podlaze na krátko - ony si lehnou a jsou v klidu. Ikdyž zrovna nedávno jsem dostala pěkného sprďáka od jednoho Pana chovatele, že jsem magor, že jestli si dokážu představit, co udělá 50 kg v kufru při autonehodě... Takže mít na paměti, že je to samozřejmě risk.

Tak jen tak v kufru to je o hubu ani nemusi byt nehoda, staci poradne zprudka zabrzdit. A to plati pro jakoukoli vec vzadu neprivazanou. Chce to aspon tu delici mriz. Vez jsem v Kangoo plemenneho berana a jehnici, dohromady meli tech 150kg.

11.1.2016 09:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

Hipieeeeee tak jste se toho pána měla zeptat na co je kufr a jestli on si uvazuje pytle cementu, nebo jiné věci, které v kufru auta převáží. Ono je kolikrát riskantní když ráno vylezeme z postele. Ale život je naštěstí boj!
Tak že pro zadavatele - kupte si přívěsný vozík určený pro přepravu zvířat. Bude vás to sice stát kolem 50tis., ale v případě čelňáku můžete být naprosto klidný, na rozdíl např. od hipie, jejíž dřevěné, ledabyle upevněné dřevěné nástavby, které jsou zcela v rozporu ze Z.č.361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), kdy tyto nástavby v případě čelního nárazu ohrozí, zraní, poškodí... dalších min deset lidí, případně vozidel okolo!
(hhipie, jestli jste znervózněla a budete ty dřevěné nástavby chtít prodat, dejte vědět, ať si zbytečně nezačnu dělat něco podobného ).

11.1.2016 10:09

Jinak tohle máme na převoz "celého stáda" po vesnici. Pořád to upgradeujem, tak tohle je poslední model 2015

Nevypada to tak zle, ale jak jsou ty palety uchycene k bocnicim? Nevidim tam nikde zadnej sroubek. Ono je to ale stejne fuk protoze v registru i tak musime lhat a vybrat ze sla o ovce prez pul republiky peskobusem :).

11.1.2016 10:46
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Nevypada to tak zle, ale jak jsou ty palety uchycene k bocnicim? Nevidim tam nikde zadnej sroubek. Ono je to ale stejne fuk protoze v registru i tak musime lhat a vybrat ze sla o ovce prez pul republiky peskobusem :).

Nepovinné údaje

11.1.2016 20:18

Profesor je zase vtipnej
Boudičku Vám samozřejmě nedám, protože mě to stálo několik svůdných pohledů a poznámek ve stavebninách, abych přišla k těm paletám! Leda za flašku něčeho dobrého pitného
Vlek má ve svém dně podél stěn taková očka, za která je možné ledacos přichytit.
Ale samozřejmě si nedělám iluzi, že bych to okecala, kdyby nás chytl "snaživý" fízl.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2016 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

bischof.vlastimil napsal(a):
Nemám rád svazování... smajlík

Souhlasím, my převážíme ovce ve vozíku na psi(ale pouze když potřebujeme převést třeba berana ke stádu atd, celé stádo by se tam nevešlo, k tomu používáme přepravník na zvířata za traktor.

11.1.2016 21:31

Ono čistě teoreticky se dá asi převážet zvířata v lecčem. Taky to nedělám korektně, ale snažím se vždy tak, aby zvířata co nejméně trpěla.
Kdežto např. co se ovcí týče, např. jsem viděla pána s vozíčkem za autem, a na tom "fixační" klec vyrobenou z jakési konstrukce, která velmi připomínala starou skládací spartakiádní postel... ovci "skřípl" mezi ty plotny a svázal to kurtama. Ovce byla bez jakékoli ochrany proti větru. Byla v tom kerryhillka a že ta má radary nastavené dopředu.. asi jí tam moc dobře nebylo.
Taky mi přijela slečna pro zakrslého králíčka vlakem s plátěnou taškou... v duchu jsem si říkala, ještě, že to nebyla síťovka... A to, že si pro králíky často přijedou "jen tak", že si ho dají pod bundu (tahle se převážejí hadi, ne? V pytlíku pod tričkem, aby jim bylo teplo...)..no comment

12.1.2016 11:45
lesakm

XXX.XXX.104.26

Pokud se jedná o převoz jednoho zvířete tak se mi docela líbil nápad jednoho chovatele který byl u nás pro beránka, přijel s plechovou vaničkou která se dala dozadu do kufru, beránkovi se svázaly křížem nohy a posadil se do vaničky, vanička ho dobře podpírala ze stran takže se nepřevracel a v autě 0 nepořádku když se něco cestou přihodí zůstává vše ve vaničce kterou pak stačí jen vyndat z auta a umýt, pro více zvířat je ideální vozík s plachtou a zezadu dát zábranu s pletivem kvůli vzduchu, po přepravě stačí vystříkat wapkou. ML.

12.1.2016 12:35

V kufru kombíka max 2 ovce, mám tam 20cm vysokou plastovou omyvatelnou vanu, tak to pak jen někde vyndám a opláchnu a je zas čisto, jinak beru přívěs na max 20 kusů s nástavbou jako poslala hhippie.

12.1.2016 13:33

Jsme se inspirovali
Ty náběhy ale ještě nemáme. Resp. jsem v létě koupila 4 kovové 3m panely, tak používáme na odchyt ty. Jak vyrobit náběh jsem zatím nepřemýšlela - je to zase další haraburdí na skladování. Vzhledem k tomu, že máme základní stádo docela malé, tak je holt "vyházíme" na korbu ručně. Pravda, kousky od 80 kg výš se nechaj tahat, ale těch je pár

18.1.2016 18:56
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Anebo takto:.

Přidejte reakci

Přidat smajlík