Prodej na neregistrované hospodářství

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2016 17:52
ika

XXX.XXX.63.75

Prodala jsem registrované kozy paní která tvrdila, že o hospodářství zažádá a pak je přepíšem. Jenže to už budou dva měsíce a navíc paní odmítá komunikovat. Vím, že za blbost se platí, ale jak to mám teď vyřešit.

10.1.2016 20:27
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ika napsal(a):
Prodala jsem registrované kozy paní která tvrdila, že o hospodářství zažádá a pak je přepíšem. Jenže to už budou dva měsíce a navíc paní odmítá komunikovat. Vím, že za blbost se platí, ale jak to mám teď vyřešit.

No a víte aspoň něco o té paní? kde bydlí?

10.1.2016 21:20
mexin

XXX.XXX.11.34

Já řešila něco podobného.kupovala jsem kozu z reg.hospodářství, jæ měla též svá zvířata evidovaná, ale paní na prodej spěchala a ještě ten den musela koza odjet a číslo hospodářství mi prý pošle mailem až najde papíry.Dlouho nereagovala a dobrý rok jsem měla kozu nenahlášenou.Že jsem pitomá a riskovala jsem, to už vím...nicméně paní se nakonec ozvala, ale s tím, že za kozu chce další peníze jinak si kozu odveze a vlastně mě vydírala protože věděla že koza je stále evidovaná u ní.Tak jsme se dohodli, že ji za kozu teda jeste priplatim, ale ona pošle reg.číslo.Nu což peníze jsem poslala a reg číslo dodnes nemám, ale nevěděla jsem jak kozu evidovat u mě, aby se s další platbou opět neozvala a já měla evidenci ok.Tak jsem jednoduše na evidenci zavolala a vysvětlila svou situaci kdy prodávající dělá potíže.Paní chtěla jméno prodejce (reg.hospodářství skutečně měla) a číslo známky té kozy.Pak jsem měla odeslat dohlaseni s kódem a kozu na Mě přepsali.info o prepisu mi pak poslali poštou a to same o změně poslali i prodavajici.jestli z toho pak ta prodávající měla průser, nebo měla kontrolu, je mi jedno.Když úmyslně hází klacky pod nohy a pak ještě vydírá, tak to jinak nešlo.Zavolejte si na evidenci, poradí Vám a jsou celkem i příjmení, ochotní..Ať to brzy vyřešíte

10.1.2016 21:28
mexin

XXX.XXX.11.34

A nebo jak píše bischof.jestli víte kde bydlí jeďte tam.Já bych přijela klidne i neohlášeně, aby byly zaskočeni.Pokud by reg.stále neměli, zvířata bych chtěla zpět, protože jsou označena a smrdi to pruserem.Já už bych se s nikým nepatlala, po svých zkušenostech ( nejen u koz) už ne.

11.1.2016 09:56
přezdívka

XXX.XXX.105.195

mexin napsal(a):
A nebo jak píše bischof.jestli víte kde bydlí jeďte tam.Já bych přijela klidne i neohlášeně, aby byly zaskočeni.Pokud by reg.stále neměli, zvířata bych chtěla zpět, protože jsou označena a smrdi to pruserem.Já už bych se s nikým nepatlala, po svých zkušenostech ( nejen u koz) už ne.

Třeba už zvířata nejsou a nebylo by co chtít zpět nebo už mohou být za 2 měsíce ve zbědovaném stavu nebo ještě moc jiných věcí...Já bych je teda zpět nechtěla.

12.1.2016 16:44
chovateka

XXX.XXX.10.5

Také jsem měla kdysi podobný problém.Lidé mi řekli, že si udělají hospodářství a do dnešního dne nic.Já jsem si nahlásila odsun, a oni nic.Vždy mi chodí při hlášení označení x, u koz které já mám odhlášené, ale nejsou přihlášené.Není to už můj problém, já to podle kontroly mám vpořádku.Když si zavoláte do Hradištka co máte za problém, vždy ochotně vám poradí, aby jste to měli vpořádku.Hodně úspěchů a ať se s nepříjmnými lidmi setkáváte co nejmíň.Blanča.

12.1.2016 17:17
mexin

XXX.XXX.11.105

ika napsal(a):

Už se to nějak řeší, nebo věříte že se ozve?já bych na to nespoléhala.

12.1.2016 17:21
milcek

XXX.XXX.252.163

Odepsat po jedné jako domácí porážku.

12.1.2016 17:58
mexin

XXX.XXX.11.105

milcek napsal(a):
Odepsat po jedné jako domácí porážku.

No jo, ale co když je nynější majitel pošle dál, ten někdo si je dohlásí a pak z toho bude stejně prusvih protože dle čísel tyto kusy měli být dávno v mrazáku.nebo to už podle ušních známek nikdo z evidence nepozná?nevím, jen se ptam..

Přidejte reakci

Přidat smajlík