Ušní známky- AN koza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2016 07:28
slunecnivrch

XXX.XXX.147.113

Zkusím vznést můj dotaz ještě jednou.
Potřebovala bych poradit ohledně typu známek. Používáme malé páskové typ D od ČMSCH, pro ovce i kozy.Mají v uších trochu vůli a plandají, podotýkám, že jsou dobře nasazené.
Letos prvně čekáme přírůstky od AN koz a do těch plandavých uší se mi tyto známky úplně nezamlouvají. Jedna naše dovezená koza má asi známku typ A, malá čtvercová od M.A.V.E. a ta se mi jeví mnohem vhodnější. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti u AN koz, než pošlu objednávku na známky.
Předem děkuji za odpovědi.

18.1.2016 07:54
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Já jsem s těma malýma páskovýma u mých anglonubijek spokojena. A že jako by plandají, je z mého pohledu jen dobře. Kůže v okolí známky není stlačená a může dýchat, nedrží se pod známkou bakterie. Ta malá čtveratá co jste se o ní zmínila, s tou nemám dobré zkušenosti. Je těsná, zabírá v uchu větší prostor a naše kozička v okolí dírky v uchu a celkově i pod známkou, měla dva měsíce obrovský zánět, dostávala injekčně antb, známkou jsme otáčeli a pořád do kola desinfikovali, ake nakonec jsem ji odstřihli. Bála jsem se, že kozička přijde o uši. Pak bylo rychlé hojení a dírka v uchu hned silně, ale opravdu silně zarostla. Zůstala větší jízda. Proto teď už jen ty nejmenší a nejtenčí páskové.

18.1.2016 07:59
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

MiškaLussy napsal(a):
Já jsem s těma malýma páskovýma u mých anglonubijek spokojena. A že jako by plandají, je z mého pohledu jen dobře. Kůže v okolí známky není stlačená a může dýchat, nedrží se pod známkou bakterie. Ta malá čtveratá co jste se o ní zmínila, s tou nemám dobré zkušenosti. Je těsná, zabírá v uchu větší prostor a naše kozička v okolí dírky v uchu a celkově i pod známkou, měla dva měsíce obrovský zánět, dostávala injekčně antb, známkou jsme otáčeli a pořád do kola desinfikovali, ake nakonec jsem ji odstřihli. Bála jsem se, že kozička přijde o uši. Pak bylo rychlé hojení a dírka v uchu hned silně, ale opravdu silně zarostla. Zůstala větší jízda. Proto teď už jen ty nejmenší a nejtenčí páskové.

Vyděl jsem problémy snad u všech typů známek... (kromě asi starých stájových malých asi měděných- ale možno to bylo jen tím že jsem se s nimi jen krátce a málo, poznal, ).

Hodně to podle mě záleží na aplikaci a i způsobu chovu...

18.1.2016 09:34
aluskas

XXX.XXX.104.146

Všechny známky jsou naprd. Stačí aby se kůzle někde zaseklo a má rozpárané ucho na dvě půlky od shora až dolů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík