satan

XXX.XXX.37.18
Dobré odpoledne, prosim vás v létě jsme začali s chovem koz.Vše potřebné jsme si zjistili.Ale ted´ přišla chvíle kdy si nevíme rady.Kozy mají začít rodit 3.března, ale ted´ jsem si všimnula že jedné koze se začínají nalévat vemena mlékem.A proto se ptám jestli mám mléko odsávat?Děkuji za odpovědi.
Rozhodne ne... veminko se zacina nalevat treba tri tydny pred porodem... velkeho naliti se dockate zpravidla v den porodu... kdy muze byt kuze jemne zaruzovela, jako by leskla... jestli chcete mit jistotu ze je vse v poradku.. velmi jemne koze veminko pohmatem zkontrolujte zda nekde nehreje nebo nejsou li v nem zatvrdliny, boule atd... ale nijak neoddojujte... strychy netahejte... veminko nechejte jeste v klidu...
U prvniček se může nalévat i dva měsíce před porodem, toto je vemínko prvničky, foceno měsíc před porodem.
Dovolím si bez souhlasu autorky zkopčit její příspěvek z dnešního rána na vedlejším vláknu :
roklanka
Autor
To je nejlepší krok k zánětu, otevřít kanálky ve strucích a nejenom u ovcí.
dnes v 08:44
2 hlasy
Kvalitní příspěvek
...nejenom u ovcí znemená - NEJENOM u OVCÍ
Možnost zánětu jen jeden z možných průserů. Další dost důležitý je ten že by jste později narozené mládě mohl připravit o mlezivo.
Chápu že váš kocour Satan už se těší na mléčko, ale musí vydržet
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zacit dojit a vytlacit trochu te "ucpavky" bude asi trosku rozdil, nemyslite?

Zacit dojit a vytlacit trochu te "ucpavky" bude asi trosku rozdil, nemyslite?

Hodte se do klidu, svet se netoci jen okolo pseudoprofesora, nemyslite?
Už jsem vám psal že myslím!
Profesoři působí na vyšším stupni, proto se nedivte že mě nebaví pořád dokola někomu vysvětlovat že jedna a jedna jsou dvě!
(a aby jste mě pořád nezáviděl přezdívku tak jen pro vás - http://www.tretivek.cz/201205/virtualni-univerzita-tretiho-veku/, ať se s vámá trápí konečně někdo jiný! ).

Nerozumim vam, psal jsem k tematu, ale vy uz slysite travu rust, to je pak tezke.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Krasna kozička , pekne sa jej tvaruje vemienko, už sa okotila?ked mate foto tak dajte
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Tak to držim palce aby to dobre dopadlo, vyzera, že bude dobra dojka
satan

XXX.XXX.37.18
No tak koze bude v březnu 6let, a vemínko má nateklé až odedneška.Tak že nevíte podle zkušeností za jak dlouho máme očekávat porod?(jestli že je koze už 6let).
satan

XXX.XXX.37.18
Ale v knize jsem četla že když se koze nalije vemínko tak bude rodit do dvou týdNŮ.