Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2016 13:14
Eva 007

XXX.XXX.115.80

Dobrý den, prosím o radu, čím a jak moc krmit 3. denní jehně - máma nemá mlezivo. Jehně je doma, pije sunar, nyní 60ml, neustále se dožaduje dalšího krmení, bojím se, abych ho nepřekrmila, ale asi má hlad, má žlutý průjem, je to z hladu, nebo je to jiný problém? Prosím zkušené o radu, děkuji.

28.2.2016 13:57
lilo

XXX.XXX.201.210

Dobry den, nenapsala jste jeslti se jehne po porodu mleziva napilo... pisete ze ovce nema mlezivo... tzn. vubec nenalila mleko? nebo je treba problem v tom ze jste nevymackla melzivo kuli nepruchodnosti struku... co se tyka sunaru... nemam zkusenosti to poradi asi nekdo zkusenejsi... ovecky maji velmi vyzivne mleko zpocatku... proto se treba kravske mleko micha se zloutkem, krmit muzete kozim za stejneho predpokladu domichat se zloutkem... dale existuji mlecne nahrazky... v prvnim dnu 24 h. by melo male vypit az 500ml mleka v malych davkach casteji... z jednorazoveho vypiti muze dojit k potizim z prepiti a k zazivacim potizim... davky se postupne zvysuji... jestli ovsem male vubec nemelo mlezivo jeho osidleni traviciho traktu neprobehlo nijak... a tudis jsou jeho vyhlidky do budoucna spise spatne... pokud ovce o neho budi zajem zkousejte stale prikladat nechavejte je pohromade...

28.2.2016 14:07
azmikamuran

XXX.XXX.44.136

Dobrý den, já sice zkušený nejsem, mám deset bahnic a mám první jehňata.Myslím, že se to Vaše jehně asi napilo mleziva, jinak by 3 dny nevydrželo.Mám doma na flašce deset dní beránka který byl ovcí odstrkáván a nepomohlo ani když jsem u ovce stál a držel jí, nemohu tam být stále. Byl už téměř na umření. Dal jsem mu polotučné krabicové mléko z medem, protože jsem nic jiného po ruce neměl. Vzchopil a myslím, že se mu daří dobře. Zpočátku jsem mu mléko mírně ředil vodou.Teď mu dávám už neředěné. Myslím, že třídennímu by mělo stačit 150ml 2x až třikrát denně. Postupně přidávat, ale nemělo by se jehně asi přepít, neví kdy má dost.Co se týká průjmu, tak ten náš ho měl taky, asi 2 dny, pak už jen žlutá hovínka.

28.2.2016 14:30
Eva 007

XXX.XXX.115.80

Zkoušela jsem, jestli má máma mléko, měla, tak jsem ho nasadila na struk a cucalo a polykalo, pak dostalo sunar a ráno už bylo mimo kotec promrznuté. Od včerejšího rána je doma, už pije 60 ml po 2 h. Na sunaru jsem měla i jeho matku, asi po týdnu jsem začala vařit ovesné vločky, prospívala dobře.. Spíš se bojím, aby se ten malý nepřepil, dávky zvyšuji postupně, ale těch 60 ml je zdá se málo... A co tedy dávat místo sunaru? Ještě jsem nic neobjednala, spoléhám na vaše rady a moc za ně děkuji

28.2.2016 17:26
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Eva 007 napsal(a):
Zkoušela jsem, jestli má máma mléko, měla, tak jsem ho nasadila na struk a cucalo a polykalo, pak dostalo sunar a ráno už bylo mimo kotec promrznuté. Od včerejšího rána je doma, už pije 60 ml po 2 h. Na sunaru jsem měla i jeho matku, asi po týdnu jsem začala vařit ovesné vločky, prospívala dobře.. Spíš se bojím, aby se ten malý nepřepil, dávky zvyšuji postupně, ale těch 60 ml je zdá se málo... A co tedy dávat místo sunaru? Ještě jsem nic neobjednala, spoléhám na vaše rady a moc za ně děkuji

Kupte Galacid pro jehňata. Ale bude se mu po Sunaru hůř zvykat, je nakyslý. Sunar je pro lidi, má jiné složení. Nebo zkuste sehnat mléko z kravína. Z vařených ovesných vloček se mi flaškáči podělali, dala jsem je jednou a pak už ne a to byli cca čtrnáctidenní.

28.2.2016 17:35
kacule

XXX.XXX.140.29

Já bych se v prvé řadě pokoušela jehně udržet pod ovcí, když píšete, že mléko má. Jinak my loni úspěšně odchovali beránka na galacidu, krmii jsme tak často jak si řekl, a tolik, kolik vypil. Nepamatuju si už přesně ty objemy, ale velmi brzy dokázal vypít celou dětskou lahvičku..takovou tu podlouhlou..jestli to má 160 nebo 220 ml.

Přidejte reakci

Přidat smajlík