Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2016 18:36
Ajka1911

XXX.XXX.187.224

Dobry večer vedel by mi niekto poradit kozicku mam pripustenu a zacali sa jej nalievat vemienka ale jedno viac ako druhe a na dotik sa mi zdaju teple a bojim sa aby nechytila zapal lebo mi este aj trus zacala mat taky riedky uz 2dny.

29.2.2016 09:51
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Pokud nemáte žádné zkušenosti, zavolejte veterináře, koza potřebuje vyšetřit osobně od odborníka, takhle na slepo vám někdo těžko poradí z čeho a proč má průjem, průjem bývá ze špatného krmení..

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2016 10:19

Pokud byste z nějakých důvodů toho veterináře nemohla zavolat, proti průjmu podejte 2 tablety živočišného uhlí a nedávejte nic než vodu a seno. Můžete podat jehličnanové větve, sušené ořechové listí. Klidně to opakujte, je to taková první pomoc, ale kdyby to nepomohlo, toho veterináře sežeňte.
Možná to vemínko je v pořádku, víte, kdy asi bude rodit? M.

1.3.2016 11:29
Ajka1911

XXX.XXX.187.224

Akurát dneska sa nám ráno narodilo jedno kozliatko a aj trus sa nam pekne upravil.

1.3.2016 11:34

Prima, všechno v pořádku a blahopřeju. M.

2.3.2016 07:57
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Dobré ráno, já vám také blahopřeju! na to krmení si dávejte pozor, oreb vám dobře psala, výborně pomáhá živočišně uhlí! v létě naše kozy byly nemocné, měly průjem, občas jedna za druhou, Lucka, naše nejlepší, týden stonala, nežrala, ani už nechtěla vstávat! tak veterináře a nějaký detoxin do ní naléval ve dne v noci! bylo to hrozné! po asi týdnu už byla v pořádku, dohadovali jsme se, co mohla špatného sežrat, na nic jsme nepřišli! kozám dáváme stejné dávky dobrého krmení a nikdy problémy nebyly! po čase jsem u ohrady za stodolou chytla jednu známou s vnukem, chodí se prý dívat na kozičky a po chvíli se pochlubila, že kozám nosí starý chleba a pečivo!tak jsem jí řekla, at´nic nenosí a nekrmí nám je, už nám bylo jasné, po čem kozám bylo špatně! byly nacpané buhvíjakým plesnivým chlebem! od té doby si na lidi dávám pozor, pokud to jde, ceduli Nekrmit! jako v ZOO a ještě koupím elektrický ohradník, aby nemohly kozy k ohradě blíž! to všechno kvůli bezohledným a nevědomým lidem...ted´, v zimě, máme kozy v maštali s kůzlátky, ale přijde jaro, tak snad v pohodě!

2.3.2016 11:01

ančovička1 napsal(a):
Dobré ráno, já vám také blahopřeju! na to krmení si dávejte pozor, oreb vám dobře psala, výborně pomáhá živočišně uhlí! v létě naše kozy byly nemocné, měly průjem, občas jedna za druhou, Lucka, naše nejlepší, týden stonala, nežrala, ani už nechtěla vstávat! tak veterináře a nějaký detoxin do ní naléval ve dne v noci! bylo to hrozné! po asi týdnu už byla v pořádku, dohadovali jsme se, co mohla špatného sežrat, na nic jsme nepřišli! kozám dáváme stejné dávky dobrého krmení a nikdy problémy nebyly! po čase jsem u ohrady za stodolou chytla jednu známou s vnukem, chodí se prý dívat na kozičky a po chvíli se pochlubila, že kozám nosí starý chleba a pečivo!tak jsem jí řekla, at´nic nenosí a nekrmí nám je, už nám bylo jasné, po čem kozám bylo špatně! byly nacpané buhvíjakým plesnivým chlebem! od té doby si na lidi dávám pozor, pokud to jde, ceduli Nekrmit! jako v ZOO a ještě koupím elektrický ohradník, aby nemohly kozy k ohradě blíž! to všechno kvůli bezohledným a nevědomým lidem...ted´, v zimě, máme kozy v maštali s kůzlátky, ale přijde jaro, tak snad v pohodě!

Já jsem počítala už dopředu s tím, že lidi budou chodit krmit, protože tomu žádný městský člověk s dětmi neodolá, takže jsem pověsila na plot nástěnku s povídáním o kozách, což je pro městské lidi poučné, a k tomu, že pokud je chtějí krmit, aby jim dávali jen malé kousky ovoce a zeleniny, trávu, větvičky. Samozřejmě nosí i tvrdý chleba a pečivo a někdo jim ho dává přímo, ale většinou mi ho pověsí na branku mimo kozy nebo mi ho přímo dají. Pak kozám ten chleba dám, ale jen kolik ho bez úhony snesou. Bohužel si pamatuju ze svého dětství, že jsem chodila tajně krmit koně. Když si na to vzpomenu, vstávají mi vlasy na hlavě, ale jako dítě jsem o tom nepřemýšlela. Ale i s tou cedulí mám někdy obavu, aby to lidi nepřehnali a kozy vydržely. M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík