Pastýřská hůl - chytací hák na krk nebo na nohu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.2.2016 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.179

Ahoj. Máte někdo zkušenost s pastýřskou holí - chytacím hák na krk nebo na nohu. Uvažuju, že bych si něco podobného udělal, protože přes zimu není problém ovci chytit, ale během léta už je to komplikace, honit celé stádo do naháňky, když potřebuju chytit na pastvině pouze jeden kus. Zajímají mě klady a zápory, možnost zranění kusu, z jakého materiálu, tvar apod. Mám kamerunky. Dík.

járakolčík

28.2.2016 20:42
járakolčík

XXX.XXX.89.231

Mám tuto a jsem s ní spokojen.Zatím žádné zranění.
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/ovcacka-hul-oboustranna-p578/?cid=305

Měl jsem i tu platovou, ale ta se mi po pár použitích zlomila (asi mou chybou).

28.2.2016 20:43
kayna

XXX.XXX.200.2

Máme to asi jednu sezonu. Koupila jsem jen ten konec, asi za stovku, asi Kamír, nasadila na lískový klacek a funguje to krásně. Chytáme za nohy a zatím se žádná neodlomila. Takže já doporučuju. Máme také kamerunky.

28.2.2016 20:47
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Mno, na to jak jsou ovce blbý jsou docela chytrý. Po čase přišly na to, že má člověk s holí delší ruku a prostě se jim prodloužila "úniková vzdálenost" a byl jsem tam, kde předtím.

Jinak mám psy, takže si stádo seženu do chumlu a vyhlídnuté kusy z něho tahám.
Akorát na to člověk má tak dva pokusy, protože pak si ovce všimne, že po ní jdou (typická paranoia) a drží se na okraji stáda a není ji proti čemu vyblokovat a chytit.
Zvlášť kamerunky mi na to přišly zvlášť dobrý (spolu s romanovkama samo...).

Takže jak jde vidět na avataru, hůl je bez háku.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2016 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.179

Děkuju za info. Zkusím to udělat podle toho obrázku co má na stránkách asi kamir. Může te mě prosím změřit, jak velká je asi ta smyčka? Psa mám, ale jezevčíka, občas si myslí že je taky kamerunka, asi proto že máme většinou srnčí a pes je taky zrzavej, tak se s nima rve o jablka, rohlíky a oves. Naposledy se nacpala i senem, ale to šlo večer zase ven. Je to prostě blázen.

28.2.2016 23:20
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přesně jak psal Tom.tady, po čase jak se objevíte s holí v ruce oveny dobře pochopí voco gooooo a prchnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík