Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2016 13:50
annakoník

XXX.XXX.153.242

Ahoj jeden z mích koníku kvůli nemoci pohubnul, sice už má chuť k jídlu jako před nemocí, ale nechce i přes velké množství krmiva, jádra a všech různých vitamínů nebo pamlsků nabírat váhu. Kamarádka mi doporučila glukopur, ale bohužel ani ona s ním nemá zkušenosti.
Chtěla jsem se proto zeptat, jestli někdo neví kde bych ho mohla sehnat, jak se dávku či co obsahuje nebo kolik stojí. Budu ráda např. i za odkaz na nějakou intr. stránku kde bych se oněm mohla dočíst víc.

hezký zbytek dne.

2.3.2016 14:13
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Koupit se dá v každé pořádné lékárně. Velká krabice 1 kg stála - když jsem kupovala - kolem 100 Kč, ale jak víme ceny se mění a určitě ne směrem dolů. Jak se dávkuje koni nevím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2016 14:19

Z dob, kdyz jsem zvedal cinky, tak jsem si po vykonu daval 1g na 1kg. U me to vychazelo na doporucenou denni davku (80g). U konika byste se ale i pri polovicnim davkoani nedoplatila. Jestli normalne zere, nebylo by lepsi poridit mu nejake lepsi seno? S vesim obsahem jetele, nevim jestli kun dobre travi vojtesku? Tyhle cukrove "soky" nedelaji telu dlouhodobe moc dobre.

2.3.2016 15:01
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja mam pocit ze by mu to mohlo zapricinit nepeknou acidozu... odcervete a krmte... ono u ovci a koz je to o predchazeni tezko nabyl lehko pozbyl...

2.3.2016 15:22
Žanetka

XXX.XXX.157.16

Glukopur prodávají běžně i v kauflandu.

2.3.2016 19:23
annakoník

XXX.XXX.153.242

lilo napsal(a):
Ja mam pocit ze by mu to mohlo zapricinit nepeknou acidozu... odcervete a krmte... ono u ovci a koz je to o predchazeni tezko nabyl lehko pozbyl...

Co je to acidoza, jak se projevuje
odčervená je a sena dostává nad míru nad míru
a odpoledne ji pouštím i ven na volno aby si nešla nějakou tu výživnější travičku, přece jen jejich ohrada je dost vyluxovaná.

2.3.2016 19:28
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z dob, kdyz jsem zvedal cinky, tak jsem si po vykonu daval 1g na 1kg. U me to vychazelo na doporucenou denni davku (80g). U konika byste se ale i pri polovicnim davkoani nedoplatila. Jestli normalne zere, nebylo by lepsi poridit mu nejake lepsi seno? S vesim obsahem jetele, nevim jestli kun dobre travi vojtesku? Tyhle cukrove "soky" nedelaji telu dlouhodobe moc dobre.

80 g činky ? Kde se to dá sehnat. To je akorát váha pro mně .

2.3.2016 19:42

tom.tady napsal(a):
80 g činky ? Kde se to dá sehnat. To je akorát váha pro mně .

Covece neprehanej to s tim brufenem :) 80g klukopuru na 80kg clovekaaa.

2.3.2016 19:49

Lilo, slečna si spletla skupinku a místo na koňáky to vložila sem. Koni acidóza hrozit nebude
Pokud máte správně složenou krmnou dávku pro daného koně (nevíme nic o typu nemoci, stáří koně, jeho využití, režimu, atp.) a přesto nepřibírá, tak jedině zavolat veterináře. Odčervit dle koprologie jistě také není od věci, ale pokud je zesláblá po nemoci, radši bych nejdřív pořešila s vetem, co s ní...

2.3.2016 20:05
annakoník

XXX.XXX.153.242

Klisna už podle veterinaře je naprosto v pořádku má i dost elánu ale nabírat moc nechce za tu stránku se omlouvám byl to překlep.

3.3.2016 08:04
Ludmilk

XXX.XXX.87.20

Žanetka napsal(a):
Glukopur prodávají běžně i v kauflandu.

Coop, Globus, Tesco, Kaufland-krabice za cca 20 Kč.

3.3.2016 14:59

A s tím vetem, který Vám tvrdí, že je kůň v pořádku a přesto nenabírá, jste krmení neřešila? To by byl první člověk, co bych měla po ruce, s kterým bych to konzultovala. Ono k tomu Glukopuru nikdo nic nenapsal, ale hroznový cukr je prostě jen rychlá energie, která na nabrání hmoty určitě nikterak nepomůže. Na to prostě jen na míru složená krmná dávka a řízený pohyb dle aktuálního stavu koně (pomalu přidávat). Na nabrání jsou kukuřičné corn-flakes, soja, rýžové otruby, konopné semínko, kombinace vojtěšky s něčím na vyvážení F a Ca, přidat vhodné typy zdrojů olejů, lněné semínko, možná po nemoci srovnat játra kůrou z ostopestřce...pro koně je toho mraky. Stačí zagooglit a hledat "krmení hubeného koně". Nejčastěji platí pravidlo - ad libidum kvalitního sena a jádra spíš vhodnou kombinaci, než velké množství.

3.3.2016 15:16
lilo

XXX.XXX.201.210

Aha ona o voze a ja o koze... stane se... kun je pro me spanelska vesnice...

3.3.2016 20:34

A co říká vůz na Glukopur?

3.3.2016 20:43
lilo

XXX.XXX.201.210

Ze by meeee.

3.3.2016 20:57

Do vozu se vejde hodne Glukopuru a vubec mu to neublizi :).

4.3.2016 00:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mláto, kvasnice - B-éčko... Nebo že bych si taky spletl vlákno?

Přidejte reakci

Přidat smajlík