Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2016 13:23
Roniček

XXX.XXX.199.61

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat od kdy jdou cítit pohyby kůzlat na pohmat?Mám zakrslou hol.kozičku a měla by být cca 3měsíce připuštěná.Včera se mi zdálo, že jsem cítila pohyb.Budou to naše první kůzlátka takže sbírám informace.Předem děkuji za odpovědi.

3.3.2016 14:19
sosek

XXX.XXX.115.181

Zdravím, pohyby budete asi pořádně cítit až poslední pátý měsíc. Jak začnou miminka růst a mačkat se tam. To pak jsou v leže na břiše kozy úplné vlnobití. Teď asi můžete při troše štěstí cítit spíš vibrace, takové trtkání, jak kopou kopýtkama do stěny. Můžete zkusit dát ruce na břicho ze stran dole, tam kde je nejvydutější a malinko kůzle rozhoupat, jak bude v břiše žbluňkat, rozčílí se a zakope Vám. Ale velmi něžně a s citem, ať koze ani miminu neublížíte!
Přeji radost z kůzlátek, Veronika.

3.3.2016 19:02
Roniček

XXX.XXX.199.61

Děkuji moc za rady.Myslím, že jsem pohyby opravdu cítila.Bylo to jako takový slabý kopanec.Jen jsem si říkala jestli to není ještě brzo.To víte když se člověk těší tak si to může i vsugerovat

3.3.2016 19:15
agentka

XXX.XXX.4.71

Někdy nejde cítit nic a jinak jak se píše výše 5 měsíc a jen na pravé straně jak se koukáte na kozu zezadu - vlevo má bachor a ten se hýbe pořád :) největší nárust je právě 5 měsíc do té doby jsou to jen nepatrné zárodky.

3.3.2016 20:10
lilo

XXX.XXX.201.210

Cca 6 tydnu pred... ja mam kozenu s okocenim za 8 tydnu, brisko pekne ale pohyby zatim nic... stejne je to zazrak...

4.3.2016 08:50
moonika

XXX.XXX.178.36

Od 4.mesiaca som vždy pri troche trpezlivosti cítila pohyby:).

4.3.2016 12:50
Roniček

XXX.XXX.199.61

Díky za Vaše příspěvky.Už se nemůžu dočkat až bude kůzlátko na světě.Myslím, že naše kozička bude březí.Měla jsem pochybnosti protože kozlíka nemám tak jsme ji vezli za ženichem a byla tam cca 14dní.Ovšem začíná jí růst bříško a tak zkusím občas zda ucítím ty pohyby.Jen doufám, že porod bude bez problémů, trochu se toho bojím.Je to náš první odchov takže obavy jsou na místě.

matsik

5.3.2016 15:33
matsik

XXX.XXX.119.254

Taky by se jí mělo postupně zvětšovat vemínko. Zpočátku to ani není vidět ale když na ně budete pravidelně sahat tak ucítíte změnu a pak bude i vidět. Ale nejvíc se naleje před porodem u každé kozy je to jinak některá naleje vemínko třeba 3 dny před porodem a druhá jen hodinu předem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík