Jehně dostalo zelený průjem...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2016 14:20

Bahnice měla těžký porod, první mi šlo ven v pohodě, druhé trochu komplikace byl macek 5,7 kg matka přijala to první, druhé-ovečku skoro umlátila, tak ji mám na flašce, ovečce je týden a od večera má zelený průjem...co s tim...dala jsem jí smectu do mleka a nic, dostala selen a dnes večer chci dát B12...ale teď nevím jestli je to dobrý napad...předtim měla krásné žluté šůty...dostavá Ovis 5x 100ml, ještě odkojuji jednu, máma je bez mléka, ale ta je v pořádku..zatím
Děkuji
Jo trošku černeho uhlí v mléce už dostala také v poledne...a nic

4.3.2016 07:24
malá koza

XXX.XXX.209.45

Dobrý den, zkuste jednou vynechat mléko a dejte jí heřmánkový nebo řepíkový čaj.

4.3.2016 08:35

malá koza napsal(a):
Dobrý den, zkuste jednou vynechat mléko a dejte jí heřmánkový nebo řepíkový čaj.

Jj moc děkuji zkusím to, nevím jak to zastavit, už to má sice je trošku hustější ne voda, ale ráda bych aby to dala...mlezivo měla sušené Kubilam a pak ještě jsem stihla od jedné ovce oddojit mléko, ale je hravá skotačí a ani se moc nehrbí tak snad to bude ok
Jen ta zelená barva mě děsí...pročetla jsem co se dá, ale nemám tolik času projíždět všechny diskuze, které se pak stejně tematu moc nedrží...strašně jsem se s ní nadřela u porodu i se trošku napila a matka ji nakonec skoro umlátila o zeď, tak si zaslouží aspoň šanci...

4.3.2016 08:37
roklanka

XXX.XXX.46.125

Dostává mléko teplé 39st ?

4.3.2016 11:45

roklanka napsal(a):
Dostává mléko teplé 39st ?

Jj dávám 39 stupňů, nemůže to být kombinací, že dostala i mléko od ovce?
Je hravá, ale tohle mě děsí a bojím se do mléka něco přidat na lepší trávení abych to ne...

4.3.2016 12:03
roklanka

XXX.XXX.46.125

To by vadit nemělo, kamarádka přikrmuje sušákem při vícečetných porodech, takže mají taky mléko a sušák.Týdenní už nemusíte krmit 5x denně a dávala bych víc. Snad vám pomůže tahle tabulka.

4.3.2016 13:09

roklanka napsal(a):
To by vadit nemělo, kamarádka přikrmuje sušákem při vícečetných porodech, takže mají taky mléko a sušák.Týdenní už nemusíte krmit 5x denně a dávala bych víc. Snad vám pomůže tahle tabulka.

Jj moc děkuji od rána jsem už dávku zvýšila tak snad to bude lepší, min.rok jsem odkojila 2 také měli průjem, ale žlutý...ale jen chvilku pomohla smekta.

4.3.2016 21:23
puntík

XXX.XXX.247.254

Dobrý večer, já mám doma kůzle jenom na flašce a na průjem nám pomáhá rozmíchat sušenou nahrážku v černém čaji místo obyčejné vody. Také jsem mixovala mléko od kozy a nahrážku, ale teď jsme jenom na nahrážce. Někdo také doporučuje odvar z dubové kůry, ale ten jsem zatím nezkoušela.

4.3.2016 21:37
zdenda sedlák

XXX.XXX.201.60

Dobrý den, letos se trochu příroda pobláznila a jsou předčasné porody, ale zajímá mě co říkal váš veterinář ? popravdě my jsme používali pro umělý odchov " TELFID J ACID ".kde máte umístěné jehně bez matky ?

4.3.2016 21:41
zdenda sedlák

XXX.XXX.201.60

roklanka napsal(a):

Pozor na tuto tabulku, není zde uvedeno o jaký sušený výrobek se jedná, mělo by se to řídit podle výrobce! každé složení je jiné. Je vždy dávat menší dávky ale častější opakování.

4.3.2016 21:55

zdenda sedlák napsal(a):
Pozor na tuto tabulku, není zde uvedeno o jaký sušený výrobek se jedná, mělo by se to řídit podle výrobce! každé složení je jiné. Je vždy dávat menší dávky ale častější opakování.

Jj vím on ovis je trochu hustější a když se to přežene tak je také průjem...dávku jsem zvedla jen o trošku...

4.3.2016 22:03

zdenda sedlák napsal(a):
Dobrý den, letos se trochu příroda pobláznila a jsou předčasné porody, ale zajímá mě co říkal váš veterinář ? popravdě my jsme používali pro umělý odchov " TELFID J ACID ".kde máte umístěné jehně bez matky ?

Jj máme i předčasné porody a hodně odložených od prvniček...a jsou bez mléka...je to smutný rok...podle mě na zimu je to blbost nechat rodit...ale už je připustily, tak se nedá nic dělat, minulý rok to bylo v poho rodily v dubnu
Ty moje odložené mám přes den na pár hodin venku v přístřešku a na noc v prádelně je tam cca 15 stupňů a postupně je zvykám na venek...chodíme na prochazky do stáda.

4.3.2016 22:06

puntík napsal(a):
Dobrý večer, já mám doma kůzle jenom na flašce a na průjem nám pomáhá rozmíchat sušenou nahrážku v černém čaji místo obyčejné vody. Také jsem mixovala mléko od kozy a nahrážku, ale teď jsme jenom na nahrážce. Někdo také doporučuje odvar z dubové kůry, ale ten jsem zatím nezkoušela.

Jj ten černý čaj to bych zítra mohla zkusit...trošku pomohl heřmánkový čaj
Děkuji.

4.3.2016 22:12

A vet říkal že to vypadá na atb pokud se nezlepší, pak ještě říkal kokcidioza, ale u tahle malých neví a stejně to řekne až max po laborce...ale pořád lítá a blbne tak to snad bude zítra lepší.

5.3.2016 20:36
moonika

XXX.XXX.250.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jj máme i předčasné porody a hodně odložených od prvniček...a jsou bez mléka...je to smutný rok...podle mě na zimu je to blbost nechat rodit...ale už je připustily, tak se nedá nic dělat, minulý rok to bylo v poho rodily v dubnu
Ty moje odložené mám přes den na pár hodin venku v přístřešku a na noc v prádelně je tam cca 15 stupňů a postupně je zvykám na venek...chodíme na prochazky do stáda.

To má podľa mňa súvislosť s kŕmením...a zdravotným stavom.

5.3.2016 20:37
moonika

XXX.XXX.250.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A vet říkal že to vypadá na atb pokud se nezlepší, pak ještě říkal kokcidioza, ale u tahle malých neví a stejně to řekne až max po laborce...ale pořád lítá a blbne tak to snad bude zítra lepší.

Kokcidióza to u tak mladej nemôže byť.

5.3.2016 22:57
Pola

XXX.XXX.20.156

Kokcidióza by se mohla objevit až ve stáří kolem tří týdnů.

5.3.2016 23:37

Pola napsal(a):
Kokcidióza by se mohla objevit až ve stáří kolem tří týdnů.

To je dobře, už jsme byla bezradná, ale dnes už se to o dost zlepšilo, pomohla dubová kůra...

Přidejte reakci

Přidat smajlík