Označení koz obojkem se známkou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2016 13:21
Prokop Diviš

XXX.XXX.156.2

Zdravím všechny chovatele ,
včera jsem viděl dokument o jisté kozí farmě. Jejich kozenky neměly ušní známky, za to každá měla obojek s visačkou. Je to možné? Je možná nějaká výjimka? Nerad kozenkám děruji uši. Předem děkuji za reakce.

11.3.2016 14:25
roklanka

XXX.XXX.46.139

U kontroly to neprojde, jedině, že by měli potvrzení od veta, že nelze nastřelit známka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2016 14:34

roklanka napsal(a):
U kontroly to neprojde, jedině, že by měli potvrzení od veta, že nelze nastřelit známka.

Ani to už není omluva. Pokud má zvíře kousek ucha, musí mít ušní známku. Pokud nemá uši, musí mít známku na spěnce. Druhé označení může být čip. M.

11.3.2016 18:07
mexin

XXX.XXX.59.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ani to už není omluva. Pokud má zvíře kousek ucha, musí mít ušní známku. Pokud nemá uši, musí mít známku na spěnce. Druhé označení může být čip. M.

Na spěnce?to si nějak neumím představit.slyším to prvně.

11.3.2016 18:13
haka68

XXX.XXX.76.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Dobrý večer, existuji čipy pro kozy? Zrovna teď řešíme, kdo nastřelí kůzlatům známky...díky.

11.3.2016 19:10

Na spěnce je to jistě praktické - to jde přečíst tak první 2 dny... Každopádně díky za informaci, že jsou i jiné než ušní možnosti.

11.3.2016 21:07
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Taky ještě tetování na spodní neosrstěné straně ocasu.

12.3.2016 21:44
canka

XXX.XXX.33.9

Mám registrované hospodářství, ale kozy známky v uších nemají...vím, že správně ty známky mít musí, ale viděla jsem, co si ty chudinky na jedné kozí farmě dokážou s ouškama se známkami udělat...roztrhaný uši, rozdělený úplně na dva kusy, zahnisané..no prostě nic hezkého..a tak jsem se rozhodla známky do uší nedat...mám je doma na obojku, každá koza má svůj, v případě příjezdu kontroly nasadím. Právě vet mi řekl, že je možné při potvrzení od něj(je ochoten mi ho dát), že stačí, že kozy budou mít známky na obojku a ne v uších...kontrolu jsem zatím neměla, tudíž jsem toto nemusela řešit...ale když tu teď čtu, že už ani potvrzení od veta nefunguje, tak to je pro mě novinka..

14.3.2016 21:10
Prokop Diviš

XXX.XXX.20.230

Děkuji za reakce...Pokud by šlo vše vyřešit čipem, byla by to nádhera. Klidně bych obětoval 100kč za čip pro každou ze svých kozenek. Kleště patří do ruky průvodčím, i když už ani to dnes neplatí.

14.3.2016 21:36
pajca

XXX.XXX.73.177

Prokop Diviš napsal(a):
Děkuji za reakce...Pokud by šlo vše vyřešit čipem, byla by to nádhera. Klidně bych obětoval 100kč za čip pro každou ze svých kozenek. Kleště patří do ruky průvodčím, i když už ani to dnes neplatí.

Podívejte se na stránky ČSMCH, klikněte na : legislativa, Vyhláška 5 / 2016 sb.
označování a evidence. Oddíl 5 označování ovcí a koz, § 22. Způsoby a termíny
označování ovcí a koz. Budete mít jasno a není co řešit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík