Dobrý den všem, prosím Vás co mám teď dělat když mi sežrala koza před chvílí asi 2,5 až 3kg zrní, které měli slepičky. Koza je dva roky stará zrovna včera porodila mládě a utekla mi ke slepičkám, když jsem připravovala chlívek.Prosím jak jí mám teď pomoci aby mi neumřela...? děkuji s pozdravem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co sežrala? celé zrno pšenice? u té bych se zas tak acidozy nebál, je velká pravděpodobnost, že jí vykadí celou, nestrávenou. Mně jí kozy netráví, taky mi jedna takhle vlezla ke slepicím sežrala toho mraky a nic se nestalo, ale určitě buďte na pozoru.
napsal(a):
Co sežrala? celé zrno pšenice? u té bych se zas tak acidozy nebál, je velká pravděpodobnost, že jí vykadí celou, nestrávenou. Mně jí kozy netráví, taky mi jedna takhle vlezla ke slepicím sežrala toho mraky a nic se nestalo, ale určitě buďte na pozoru.
Sežrala zrno jecmene a psenice.
moonika
napsal(a):
Ja by som jej pre istotu dala aj olej a nejaké pivo či štamprla, moja kozia klasika:) Olej preventívne nech to v nej nemá tendenciu peniť. moje olej pijú ochotne sami, asi preto že zvyčajne ked je treba tak mám po ruke len nejaké panenské kvalitné :D.
A nevite za jak dlouho maji prijit nasledky.

Sežrala myslim to nejlepší co mohla. Celé zrno ječmene a pšenice aspoň moje kozy nedokážou strávit. Dost možná se ti posere, ale myslím že by to jinak měla zvládnout. Pokud by to mělo udělat nepořádek v žaludcích tak už by se to teď projevovalo a zažívání? To až tak zítra... :).

Zkus klávesovou zkratku levý alt + shift to by ti mělo přehodit zas klavesnici na jiný jazyk
Nubiru

XXX.XXX.147.2
Tak to už je v cajku. Už si môžte vydýchnuť. Máte dobré srdiečko, brezmon. Normálne mi vás bolo lúto, ako ste sa o ňu báli, dávali do chodby aby ste ju mohli strážiť... Urobili ste pre ňu dosť Pre klud svojho svedomia, nakúpte si zásobu Ruminalu, Tympasolu, Aciprogentinu a podobných zázrakov, aby ste nabudúce bola pripravená podať rohatej prúserářce to správne sakramentum.
Nubiru
napsal(a):
Tak to už je v cajku. Už si môžte vydýchnuť. Máte dobré srdiečko, brezmon. Normálne mi vás bolo lúto, ako ste sa o ňu báli, dávali do chodby aby ste ju mohli strážiť... Urobili ste pre ňu dosť Pre klud svojho svedomia, nakúpte si zásobu Ruminalu, Tympasolu, Aciprogentinu a podobných zázrakov, aby ste nabudúce bola pripravená podať rohatej prúserářce to správne sakramentum.
Dobrý den, děkuji za pěkná slova. Pan vet má přijet okolo dvanácte se na kozenku podívat a tak si hned koupím něco pro podobný případ.Děkuji všem.

Paráda! A teď slepice budou z kozích bobků vyzobávat to zrno, co jim koza sežrala a co nestrávila :).