Ohrada oploceni pozemku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2016 20:23
PETR.HLOUCH

XXX.XXX.72.98

Mam za domem pole, louku..navazuje pres cestu jakoby na zahradu..
planuji postavit nejaky plot ci ohradnik aby tam mohli byt ovce..pripadne 2ks hoveziho..
rad bych podiskutoval o tom jak vysoky, jak daleko od sebe dat sloupky..jaky material.?pripadne foto?

Predstavu bych mel ale rad se necham poucit ci info na cod at treba pozor atd..
rad bych aby to vydrzelo co nejdele..

5.4.2016 20:57
lehnertlubos

XXX.XXX.26.203

Záleží pro co to chcete pro hovězí asi jedině elektrický ohradník, sloupky nejlépe kovové nebo z dubových kuláču, viděl jsem i sloupky z dubu a byly štípané z větších špalků. Pro ovce nevím já sám mám ohradu celou dřevěnou, sloupek co 4 metry a mezi tím 4 desky o šířce 10-17 cm, náklady na tuto ohradu jsou srovnatelné jako pletivo vychází to za metr zhruba stejně akorát že nevím jakou to bude mít životnost prože to mám zatím druhým rokem a stále to vylepšuju a přistavuju, nyní už použivám kůly dlouhé cca 170 cm s tím že trčí 100 cm nad zemí. Zítra vám udělám fotku.

5.4.2016 22:27
PETR.HLOUCH

XXX.XXX.72.98

Planuji bud ovce nebo cca 2ks hoveziho..
Ma predstava je cca drevene hranoly jako slouopky..zvenku pletivo(neco jako lesnicke)a ze vnitrni strany el ohradnik..
Ale dost lidi mi rika ze ovce jsou potvory a ze stejne budou utikat..

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2016 07:21

Vecne tema... nektere ovce jsou potvory nektere nejsou. "Drzet" za plotem potvory nema smysl, potvory patri na talir. Hodne ovce udrzi i dve rady lanek el. ohradnik.

Gocz

6.4.2016 07:43
Gocz

XXX.XXX.27.34

Záleží na jak dlouho tam tu ohradu chcete mít. Pokud na delší dobu, tak rozhodně nechoďte do dřeva, ale použijte plastové kůly z reciklátu. Pokud tam nemáte dementy na čtyřkolkách, tak jsou téměř nesmrtelné. Pro ovce mám výšku nad zemí metr a čtyři řady vodičů, přičemž první dvě od země jsou jen z pozinkovaného drátu o průměru 2,8 mm. Lanka, natož tak pásky, na chlupaté ovce nefungují spolehlivě.

6.4.2016 07:51

Ja mam taky chlupaty ovce po vetsinu roku :) Pul na pul mam obehnanou dratama a lankama. Minimalne rohovy kuly, ktery drzi celou ohradu to chce udelat poradne a z neceho lepsiho.

6.4.2016 21:32
PETR.HLOUCH

XXX.XXX.72.98

Tak urcite bych ji chtel mit na dele..
je to hned za domem na mem vlastnim pozemku a ctyrkolky ci tak neco tu nemame..
Prave s plastovych sloupku mam strach ze to ovce ci hovezi vytrhnou a bude po nich..

Gocz

7.4.2016 07:02
Gocz

XXX.XXX.27.34

To nevytrhnete! Dají se zlomit, ale určitě ne vytrhnout, budete je mít 50 cm v zemi. Mrkněte na odkaz výrobce.
http://www.recyklace.cz/cs/produkty/Plastove-profily/
Doporučuji na rohy 8 cm. Na běžný sloupek pak stačí 6,5 cm.

7.4.2016 08:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ty plastové jsou dobré - nesmrtelné. Zlomit asi jdou, ale ne tak snadno. Jediné co mě vadí je ta šedá barva. Při pohledu na ně mé ekobiosrdce krvácí.

7.4.2016 20:22
PETR.HLOUCH

XXX.XXX.72.98

Spatne sem se vyjadril..
nemyslel jsem vytrhnout myslel jsem kdyz krava se opre tak jako tze sloupek nevydrzi..zlomi se atd..
tak to bylo myslene..
necekam od toho kdo vi co
ale kdyz uz to mam delat tak bych rad aby to neco vydrzelo..snad vite jak to myslim.

7.4.2016 20:48

Musi tam bejt stava, pak se krava o nic neopre, prece :).

Honza26

20.6.2016 20:28
Honza26

XXX.XXX.208.10

Zdravím, pokud mohu doporučit odborníky na oplocení, tak se poraďte ve firmě WireMetal - http://www.e-pletivo.cz/ určitě poradí, co nejlépe použít. Já mám jen ty nejlepší zkušenosti!

20.6.2016 22:08

Já mám železné trubky koupeny ve šrotě k tomu lesní oplocenku metr vysokou a je pokoj.Oplocenku jen s čtveratýma okama né obdelníky!Přichyceno pozink.drátem a je pokoj na hodně let, výhoda levné, do ohrady se nedostane cizí pes, trubky jdou dobře do země zatlouct a rychle udělané.Ty štípané dubové kůly jsou v celku drahé a pokud to máte ve svahu jak já tak je ručně nezatlučete a zhánět traktor s bucharem který mě tam ani nevyjede je k ničemu.Dřevo je nanic v jakém koli podání, železo je železo.

6.7.2016 22:10
Ughuehue

XXX.XXX.66.189

Hehehe, na svahu se přece zatlouká nejlíp!
To si na těch kůlech uděláme ostrý konce, víme, vezmeme palici a pajcr. Ten pajcr si zapíchneme do hlíny a vykroužíme jamku a do tý jamky natlučeme kůl...
Dělám takhle oplocenky v lese, s úspěchem i v kamenitý půdě.

6.7.2016 23:11

Ughuehue napsal(a):
Hehehe, na svahu se přece zatlouká nejlíp!
To si na těch kůlech uděláme ostrý konce, víme, vezmeme palici a pajcr. Ten pajcr si zapíchneme do hlíny a vykroužíme jamku a do tý jamky natlučeme kůl...
Dělám takhle oplocenky v lese, s úspěchem i v kamenitý půdě.

Jo?Vsadím se o co chcete že za prvé trubku do země zatluču dvakrát rychleji než kúl a ktomu asi u lešenovki min.třicet let záruka jelikož na jedné straně pozemku je mám už třicet let a dalších x let vydrží.To dřevěné kúly byt napuštěné alespon vyjetým olejem životnost sca pět let max!Takže železo e železo!

7.7.2016 09:42

Smrk ničím nemořený mám v zemi už 6 let a ještě drží a zatím neuhnil, jen co uhnije tak tam pujde akát. Ohrada není velká, obvod má tak 200m a dřevěné kůly vypadají 100x líp než nějaký železo.

7.7.2016 10:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám železné trubky koupeny ve šrotě k tomu lesní oplocenku metr vysokou a je pokoj.Oplocenku jen s čtveratýma okama né obdelníky!Přichyceno pozink.drátem a je pokoj na hodně let, výhoda levné, do ohrady se nedostane cizí pes, trubky jdou dobře do země zatlouct a rychle udělané.Ty štípané dubové kůly jsou v celku drahé a pokud to máte ve svahu jak já tak je ručně nezatlučete a zhánět traktor s bucharem který mě tam ani nevyjede je k ničemu.Dřevo je nanic v jakém koli podání, železo je železo.

No nevim, nejaky ty dreveny stavby x tisic let stary se dochovaly, kdezto zelezo se rozlozi. a tvrdit ze se daj trubky v kovosrote sehnat levne...no nevim, za zelezo chtej vzdycky vic nez za to lidem daj. mam smrk patej rok a vic nez pulka kulu drzi.

7.7.2016 11:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevim, nejaky ty dreveny stavby x tisic let stary se dochovaly, kdezto zelezo se rozlozi. a tvrdit ze se daj trubky v kovosrote sehnat levne...no nevim, za zelezo chtej vzdycky vic nez za to lidem daj. mam smrk patej rok a vic nez pulka kulu drzi.

No já jich mám skoro dvěstě už dvacet let a drží všechny.

7.7.2016 14:45

Mno, abych zvýšila procentuelnost pro rozsouzení zda smrk nebo kov - podle mě se jednoznačně převažuje ručička na stranu kovu.
Dávala jsem do země - pravda, mokré - smrkové kůly a i ty, co byly cca 15 cm v průměru, jsou po 4 letech v písčitohlinité suché půdě prakticky skoro všechny uhnilé (tak 70 % tipla bych si).
Přesazuji do akátu, příležitostně do dubu. Na smrk už bych ani nesahla maximálně tak na podpal do kamen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík