Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ganka

7.4.2016 09:30
Ganka

XXX.XXX.31.114

Přátelé, zoufale vás prosím o radu. Včera mi porodila prvnička dvě kůzlátka a jsou v katastrofálním stavu. Kozlíka jsem musela vytahovat a od svého narození se třese, nedokáže stát, ale při přiložení ke struku pije. Kozička nedokáže ani udržet hlavu natožpak se postavit, nemá ani sací reflex, když jsem jí dávala mlezivo do tlamičky stříkačkou nedokázala jej polknout. Dnes obě kůzlata jenom leží, kozička ještě žije, kozlík se neustále třese. Dá se to nějak zachránit? Doufám, že alespoň kozlík přežije, ale ten třes mě děsí.. Předem děkuji za odpovědi.

7.4.2016 09:42
kamerunskakoza

XXX.XXX.149.214

Pokud jsme měli nějaké hodně slabé kůzlátko, měli jsme jej doma a hlavně udržovali v teple. Jinak Vám určitě odpoví odborníci.

Bára82

7.4.2016 12:54
Bára82

XXX.XXX.159.43

Oddojte kozu a dejte i kozlíkovi stříkačkou, možná je tak slabý, že sice trochu cucá, ale nenapije se dostatečně. Kozičku taky zkoušejte stříkačkou, nebo jestli máte možnost půjčit od někoho sondu, dejte sondou, ale jestli se pořádně nenapili mleziva, tak už je to asi špatné.

Ganka

7.4.2016 19:19
Ganka

XXX.XXX.31.114

Děkuji za rady. Kozlík se zatím drží a snaží se pít, kozička to podle očekávání nepřežila..

Su

7.4.2016 21:35
Su

XXX.XXX.65.232

Zkuste si tu najít nějaké příspěvky od Starého baci, tam popisuje, jak se zavádí dren.trubička do žaludku.Jinak to moc dobře nevidím...
Ale držím pěsti, vše je možné.

8.4.2016 07:12
lilo

XXX.XXX.201.210

Jestli malej polyka tak neni smysl sondovat... spis ho podporit selenem, pripadne vitaminy...

9.4.2016 07:44
malá koza

XXX.XXX.209.83

Dobrý den, zkuste ho krmit z dětské lahve s normálním dudlíkem. Pokud pije od kozy, tak to je lepší než stříkačka a podporujete tím přirozený sací reflex. Taky bych doporučila selen a zkuste ho třít, aby se prokrvil a zahřál.

9.4.2016 15:03
Pola

XXX.XXX.20.55

Teď jsem to řešila u jehněte. Hodně pomohl Probicol L (probiotika) 20 ml za cca 200 Kč. Má ho jedině Agrotrans v tak malém balení a dodá ho poměrně rychle. Asi ve dvou dnech. Selen samořejmě taky. Ta probiotika jsem dávala opakovaně. Ten třas u nás byl taky, masáže a zahřívání pomáhaly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík