Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2016 22:22
Fiane

XXX.XXX.184.41

Dobrý den, mám prosbu o radu.
Porodila mi ovce prvnička dvě jehňata a odmítá jim dát mléko.
Očichává a olizuje, ale když se chtějí přisát tak odskakuje.
Mám ji k tomu přinutit nebo ještě vyčkat? Je čerstvě po porodu.

9.4.2016 22:28
roklanka

XXX.XXX.46.192

Na nic nečekat a přidržet ovci, čím dřív se jehňata po porodu napijí, tím líp.

9.4.2016 23:17
Fiane

XXX.XXX.184.41

Děkuji za odpověď. Ovci jsem přidržela a jehňata se pořádně napila. Byl to trochu boj.
Ještě bych se ráda zeptala, jak často potřebují napít a zda je nějaká šance, že jim začne dávat sama.

10.4.2016 08:01
Pola

XXX.XXX.20.55

Ze začátku aspoň po dvou hodinách ji přidržte. Kontrolujte ji a mělo by se to poddat. V noci můžete později intervaly prodloužit. Ale prvních 24 hodin buďte ve střehu.

Ovčí babička

10.4.2016 17:23
Ovčí babička

XXX.XXX.23.106

Měla jsem podobný problém před 11 dny,2.den jehně prochladlé, vylezlo s oběma rodiči/rada od prodávajích..málem nevydrželo, oddělil se beran+máma ovce s jehničkou samotné+s pomocí přátel ukázáno jak malou přinutit k pití od mámy..po 2 hod.jsem šla ještě 3x a min.5x přiložila malou+vždy mlaskala s chutí+bastlala jsem ještě více slámy, aby byla ve většìm tepke..stále chladné počasí+naśtěstí rodiče čeká střih koncem dubna, tak se hřeje i v srsti mámy..a druhý den po té samopřísavné anabázi jsem ràno vcházela na zahradu s obavami..nikde vidět nebyla, máma ovce stála+já slyšela jen mlaskání=stála pod ní+od té doby rosty jako z vody:) Byla to fuška, ale stálo to za to..prvních 48 hod.je nejdůležitějších..přeji velké štěstí+vydržte..jsem nováček+vše se učím od zkušených chovatelů+ráda předám dál..

10.4.2016 20:40
profesor1

XXX.XXX.192.98

Proti tomu prochladnutí je nejlepší vysoká vrstva hnoje. Ať se třeba v tuto dobu zdá venku teplo, tak není nad to, když narozené jehně může lehnout a spát na hřejícím hnoji.

12.4.2016 01:01
Fiane

XXX.XXX.70.110

Děkuji všem za přínosné rady.
Jehňata jsou zatím v pořádku. Ovce je již druhý den kojila sama.
Byly to ale nervy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík