Dobrý den, může mi někdo prosím poradit. Ovečky máme v pevné ohradě a nedávno nám byl nabídnut sousední pozemek k vypásnutí. Jelikož stavba pevného ohrazení v tomto případě není možná, zvolili jsme el. sítě. S elektrickými ohradníky dosud zkušenosti nemáme a ovečky také ne. Jedna z nich je ještě před porodem a tak se chci zeptat, zda nemůže elektrická rána z ohradníku plodu ublížit. Jestli je můžeme pustit do ohrady již nyní a nebo máme počkat, až se jehně narodí? Může výboj ublížit čerstvým jehňatům? Za reakce předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neboj nikomu rána neublíží. Ani ovci, ani plodu, ani čerstvě narozenejm jehňatům. Já sítě ale nepoužívám z toho důvodu, že hrozí mnohem více než u klasického ohradníku, že se do toho zvíře zamotá. Pokud by se zamotalo a tlouklo by ho to tam pár minut, nebo dokonce hodin, tak ho to buď zabije a nebo ho budete tahat hrobníkovi z lopaty.

Lepsi zdroje maji ochranu pri krataku, ze to ubere na rane a snizi frekvenci impulzu. Ja ho mam, ale nikdy jsem se zkusmo nenechal potlouct :).

Ochranu nemá.

Patří sice mezi ty silnější, ale ty s ochranou jsou řádově nad 10tis kč.

Muj stal kolem 5-6tis. Ma i dva vyvody slabsi pro kone a turbo pro ovce. Jestli ma ochranu, hodte lanko na zem at do ni tluce. Muj zacne blikat cervene misto zelene a po chvili snizi rychlost a silu rany. Je to dobry i jako znameni, ze me nekdo cvaknul drat, nebo ze me nekde prerostla trava pod ohradnikem.

Na druhou stranu zas můj 6J zdroj bez ochrany mi trávu pěkně spálí když do toho začne lézt a jak jí to spálí tak přestane být vodivá

Tak to muj taky a myslim ze dava i tech 6j. Snizovat zacne az pri velkym zemeni. Takova ta normalni travicka usechne taky.
Já používám tenhle: a velka spokojenost.
http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-ako-minotor-pro-skot-ovce-kone-divokou-zver-sitovy
a také jsem uvazoval o
http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-kamir-raptor-6000-pro-skot-ovce-kone-divokou-zver
Ohledně el. sítí nikdy je nepoužívejte bez el. ohradníku je velké nebezpečí že se do toho ovce zamotá a udusí se :(.

Http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-ako-power-profi-ni-7000-automaticka-regulace-vykonu
muj je tenhle ale starsi model a byl levnejsi.

Propojit vysokonapěťovejma kabelama. Obyčejné jsou jen do 1000V
Na přívodu by mělo být tolik kolik dává zdroj, tzn +/- 10000V.
Asi to vypadá hloupě, že se tak ptáme, ale už jsem z toho malinko mimo. máme tři metrové zemnící tyče vzdálené od sebe dva metry. Každou mezi sebou propojenou dvěma vysokonapěťovými kabely o síle 1,6mm a když jsem to měřil na vstupu u sítě tak mě to ukazovalo na zkoušečce od Lacme 3-4000 V.

Ja nevim, ja mam zemnici tyce pospojovany normalne dratem, kterej mam na ohradach. Je to spatne? Ohrada dle meraku tluce tech 9000V.