Dobrý den,
mám možná trošku šalamounský dotaz, ale když jsem byl malej kluk, koupili si rodiče od jednoho pána vedle z vesnice dvě ovečky k našim Valaškám.
Byly to ovce, které byly celkem velké (cca 70 - 80 kilo), tvar těla jakoby obdélník a měly hodně hustou vlnu, takovou krátkou a hustou :).
Od krku až mezi přední nohy se jim táhl takový jakoby lalok, něco jako má masný dobytek a měly dlouhé ocasy, skoro na zem, vlnou měly porostlou i větší část hlavy, ale nemůžu nikde vypátrat co to bylo za ¨plemeno¨, pán už zemřel a nikdo z okolí se zvířatům nevěnuje, takže ani nevím jestli to třeba nebyli kříženci čehosi, tak zkouším tady.
Díky za tipy Z.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K tomu mě napadá, že jestli nemáte žádnou fotku, ale jen si to pamatujete "když jste byl malej kluk", tak že vzhled ovcí mohl být úplně jiný a že už se asi jen těžko dopídíte...
Taky si pamatuju, jak jsem byla jako malá holka u krásného obrovského jezera v chatové osadě v létě na táboře a když jsem tam přijela jako dospělá (nostalgie), tak to obrovské jezero bylo pár arová bahnitá louže... (víc prostoru tam nebylo, takže jen těžko vyschlo, aby se takhle scvrklo). Tím chci říct, že co si člověk pamatuje z děctví, může být hodně zkresleno od reality
Ale samozřejmě přeju, abyste se to dozvěděl. Tak si nenechte brát naději a přeji hodně štěstí.