agos85
napsal(a):
Prosim vas cez co cedite mlieko aby ste menali chlpy v mlieku. Skusal som rozne sitka ale chlpy presli cez vsetko.
Kupuji jednorázové filtry z perlenu v chovatelské prodejně KAMÍR. Nejlevněji mě výjdou velké čtverce a potom si je rozstříhám na menší. Dám do sítka a cedím.
agos85
napsal(a):
A neni niake sitko ktore by chlpky zachytilo? Mi sme skusili papierove servitky a tie sa nam tiez osvedcili. Dojime teraz ale len pol litra a trva to dost dlho. Ako to robia ti co doja viacej litrov. To im musi trvat aj pol hodinu.
Papírové ubrousky jsou moc husté a k cezení mléka snad jen v krajní nouzi. To už je potom lepší ta plena.
Cedíme mléko přes umělohmotné sítko s hodně hustou strukturou a nikdy se mi nestalo, že bych v mléku měla chlup, ta kovová sítka bych nikdy nepoužila, mám k nim odpor, to by musela být z nerezu, ale zase mají řidší strukturu, takže by to nefungovalo, pouze s papírovým filtrem-tím zase neproteče mléko..ten perlen bude asi nejlepší..už jsme také začali dojit, kůzata mají 10týdnů, začala už sama žrát, ale stále pijí mlíčko, nevím, kde se to v té koze bere, ráno dává 2litry, večer 2litry!
Nubiru

XXX.XXX.61.22
Mliekarenské filtre na to určené sú jednoznačne najlepšou volbou kvôli hygiene. Nič lepšie proste neni. Ale ak sa vám nechce kupovať, skoro rovnako dobre poslúži aj biela netkaná textília do záhrady, teda ak ju zvyknete používať na zakrývanie zeleniny alebo čoho. Kupovať to len kvôli mlieku asi nebudete.
Pár metrov som si urvala a z toho postupne podla potreby odstrihávam menšie štvorce na cedenie a väčšie na syrenie. Dám si ju vo dvojo do lievika, na to ešte sitko na srsť a neexistuje, že by niečo do mlieka prešlo. A najviac sa mi na nej páči, že sa perfektne čistí. S plienkami to bola hlavne po syrení strašná otrava. Toto preperiem v rukách s jarou a je to. Jeden kus možte použiť asi tak milióndvakrát a keď už nevyzerá pekne, fuk s ním do koša.