Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2016 10:54
bugyn

XXX.XXX.18.11

Dobrý den. Chtěl a bych se zeptat jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. Chováme kozy a jedné z nich otekla hlava.Vet. poradil dithiaden, později dat pryič solný liz, ale nic nezabralo. Když uz na tom byla hodně špatný, odcervil sypkýmodcervovadlem. Hned druhý den koze otok opadl.Ale bohužel byla tak zesláblá, že už se z toho nedostala. Veterinář řekl porazit.Ptala jsem se jestli maso můžeme dát psovi a on řekl, že to Klidne můžeme jist i my pokud nebudeme konzumovat vnitřnosti.Není to nějaký Nesmysl? Děkuji.

9.5.2016 11:03
roklanka

XXX.XXX.45.73

Znám jen Helmigal v sypké formě a tam je ochranná lhůta na maso 14 dní.

9.5.2016 12:32
bugyn

XXX.XXX.18.11

Děkuji. Myslím, že to byl Helmigal. Bohužel je to jen 8 dni.

znechucenyzemedelec

9.5.2016 13:47
znechucenyzemedelec

XXX.XXX.137.190

A tak je to skoro vždy. Neznalost a fabulace. Je těžké najít veterináře, který umí malé přežvýkavce a je ochotný dojet, když je potřeba. Já už jsem potřebu veterináře zredukoval pouze na nezbytnou mez, což znamená, že jej prakticky vyžívám pouze jako překupníka veterinárních potřeb a léčiv co si zvířatům naordinuju na základě mých zkušeností. Vážná zranění a nemoci léčím neprodleně srážečkou a nožíkem a zvířatům tím ušetřím zbytečné trápení. Několikrát jsem zkoušel využít veterináře, který ordinoval pro blízký kolchoz, ale byl to obyčejný nadutec, který neuměl nic než zkoušet píchat různé ATB a důležitě kecat. Navíc se bál větších zvířat, ale v kolchozu byl vážený, jedna ruka s řititelem, nikdo mu nic neřekne, protože tam "jezdí přeci už spoustu let a když něco chcípne, tak z kolchozního to tak nebolí" Maximálně toho mají kolchozníci míň na co budou brát dotace na rozkradení. U mě skončil, když zapomněl v jednom zvířeti inj. jehlu. A teď mě klidně pranýřujte.

9.5.2016 14:40
profesor1

XXX.XXX.192.98

bugyn napsal(a):
Děkuji. Myslím, že to byl Helmigal. Bohužel je to jen 8 dni.

Zamyslete se čím by vám mohl helmigal ublížit? A psovi už vůbec ničím, maximálně mu přikupte tabletu na odčervení, aby jakože nedostal malou dávku odčervovadla. Ale vemte si, že část látky odejde ve výkalech, část v moči, minimum se uloží. Já osobně bych teda takovou kozu nejedl, ale pro psa, případně slepice je to ideální zpestření stravy.

9.5.2016 17:17
bugyn

XXX.XXX.18.11

Pane znechuceny zemědělec, chtěla jsem se ještě zeptat, jak poznáte když je koza nemocna, jestli ji můžete jíst. Mám v tom trochu mezery a nevím, kdy se maso ještě jist muže a kdy by s nim mohlo něco byt.Nebo když vidíte, že s kozou něco je, tak maso dáváte jen Zvířatům? Děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík