Stříháte někdo, nebo víte o někom, kdo stříhá své kozy (kozli). Ti mí kluci rohatí dýchají v létě jako šílení. Mají dostatek vody i stínu, ovšem v chlívku mají šílené vedro, ačkoli mají otevřené dveře. Zkoušela jsem jim večer zavřít, a po celý další den nechat zavřeno (ve velkých dveřích mají malá vrátka, kdyby se jim kdykoli zachtělo dovnitř), ovšem to jsem se cítila ještě víc, jak v pařenáku. proto jsem se tak nějak rozhodla, že je ostříhám. Co si o tom myslíte? Podestýlku mají vysokou, v chlívku mají čisto. Tak by jim to nemělo vadit, že ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně osobně se to zdá divné. Pokud můžou do stínu a mají vodu, nemyslím, že by byli ohroženi na životě nebo zdraví. Kozy žijí volně v Makedonii, Řecku, na Krétě... A nikdo je tam nestříhá.
Moji kozli tedy mají jen dlouhou hřívu a srst na hlavě a kolenou a vous. Každopádně mi to připadá jako zbytečnost, navíc oni jsou u nás tak pyšní na svůj vous. Když se jim zacuchá a zkrátí se tím, jsou nešťastní. Ale v hřívě jim to je jedno.
A nemůžou být venku místo toho dusného chlívku? M.

U nás v létě ve dne leží a v noci spí všichni venku, když neprší, leží někde pod stromem, málokdy zalezou dovnitř. Třeba se Vám to osvědčí. A co takhle je trochu ochladit lehkým namočením srsti. Nemyslím hadicí , ale třeba pokropit namočeným hadrem?
Ven maji pristup neomezeny, v kterem koli rocnim obdobi. Podestylku maji bez hnoje, kazdy den tam uklizim. Je vysoka neco kolem 15cm. O strihani bradky, hrivy tu nikdo nemluvil, pouze bych jim ostrihala telicka, noh ani obliceje bych se ani nedotkla.Jde mi o to, ze s nimi v lete skacu goat agility, a chdime na prochazky. Bohuzel jsou behem deseti minut totalne mokry. Po kazde prochazce nebo agility je chladim, tedy pokud je teplo. Strikam je hadici, v pohode bez drzeni stoji, a ani se nehnou. Myslim, ze jejich ostrihani pro me bude mit vyznam, je to neco, jako u koni. Ty se taky kvuli praci strihaji, aby se nezpotili a nahle nenachladili. Vzdyt se strihaji i psy, tak proc ne kozy.
Admaz

XXX.XXX.199.251
No tak je ostříhejte. Myslím, že jste už rozhodnutá a názor někoho z internetu vás nepřesvědčí. Nikdo ty kozy ani neviděl - fotku jste nedala, jak na tom jsou s tou jejich "huňatostí". A co je zkusit vyčesat?
Vycesam je skoro kazdy den, a slo videt, ze s vypadavanim zimni srsti je uz konec. Tak jsem tedy toho vyce hunateho ostrihala. Stal klidne, uplne me ignoroval, ale kdyby neco, radsi jsem ho na zacatku privazala. Nechala jsem mu nozicky, brisko a pankace :-D. Mel/a jste pravdu, byla jsem rozhodnuta, ze je ostriham. Pro predstavu, jak to vipada, prikladam foto.
Tady se někdo snaží být vtipný -_-. V bazénu se také už koupali, a repelent vám nic neříká?

Sami tam nikdy nebudou, mám je pořád na očích, takže kdyby tam spadli mají nulovou šanci, že se utopí. Sice nám 2× skočili u známích na plachtu v bazéně, ale pomalu si ani nestihli namočit nohy jak jsme je rychle vytáhli. Tèž vím o případu, kdy se známím pes utopil v bazénu, ale on byl celý den na zahradě, a když si toho všimli, bylo už pozdě. U nich to nehrozí, protože u bazénu jsou vždy pouze semnou, a to je střežím jak oko v hlavě. :).