Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

laptopxxD

29.5.2016 09:23
laptopxxD

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
Měl bych dotaz ohledně UZ (ušních známek) minulý rok jsem objednal i na letošek.A udělal jsem trochu chybu koupil jsem ovcím (co jdou do chovu co si nechávám) jinou barvu než mám abych odlišil roky, ale před porodama v lednu jsem koupil 10chovných ovcí (2ročních) s fialovou známkou a tu fialovou jsem taktéž koupil i minulý rok pro ovce co si nechám a proto se ptám jestli je nějaká možnost tyto známky schovat a použít třeba za 5let nebo jestli je musím do nějakého data spotřebovat (vždy jsem to měl akorát).Jakože letos objednám další jiné barvy (vychází mi bílá-kterou ještě nemám pro ovce beránci mají vždy stejnou oranžovou i ty co jdou do chovu jako plemenný) a ty co jsem koupil dám až třeba za těch 5let (až vyřadím ty co jsem koupil z chovu -vždy ovci po 5letech vyřazuji)Nebo ty známky vůbec nepoužiji je to MOŽNÉ?
Ještě doplním pro info známky mám od ZeeTags typu F. A ovce Suffolky
předem děkuji za odpověď PT

29.5.2016 09:47
lucyy

XXX.XXX.229.237

Dobrý den,
použít je můžete kdykoli, tedy klidně i za těch 5 let. Je tam jen omezení, že můžete mít doma jen dvojnásobek (nebo trojnásobek?) známek počtu registrovaných bahnic na hospodářství - tedy nemůžete objednávat větší množství nových známek, pokud nejsou již použité ty co máte doma. I to se dá mám pocit nějak obejít, pokud si tam zavoláte a domluvíte se..
Jinak samozřejmě jde dodatečně registrovat "imaginární" ovce a ty pak ohlásit jako imaginární domácí porážku..ale to je škoda známek, škoda 7mi kč a životního prostředí

Přidejte reakci

Přidat smajlík