Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2016 09:53
doktorcz

XXX.XXX.11.50

Dobrého dne Vám přeji.Rád bych se zeptal, o kolik se může zpozdit porod ovce. Nakryta byla údajně v prosinci, když bych počítal cca 150 dní je to asi konec května. nebo jsem si zase naběh a koupil neobskočenou.Ach jo. Břícha maji, vemínka ne a zkouším prohmatávat co se dá a nic.z jedné je teď větší, mazel, děkuji za rady a případné nadávky smajlík

3.6.2016 10:04
berrynator

XXX.XXX.224.181

Pokud měly být připuštěny v prosinci a k dnešnímu dni ani nezačaly dělat vemínka, tak je největší pravděpodobnost, že březí nebudou, otázkou ovšem je, jak je to prosincové datum připuštění doložitelné, to znamená, jak dlouho byly daná zvířata s beranem, popř. kdy jste je kupoval, podle toho by se dal stanovit poslední možné datum.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2016 10:24

Vy jste ale bambula :) ne, sranda. Pro priste budete chytrejsi no.

3.6.2016 11:13
doktorcz

XXX.XXX.11.50

No měsíc údajně byly u berana a kupoval jsem 30 prosince.Proto počítám ten konec května.A právě jsem chtěl věl vědět, o kolik cca se max.ten porod může spozdit.Bambula jsem, to už teď vím taky. Kupoval jsem i s beranem (jiným ), a toho jsem zabil v dubnu.Nevím jestli by je taky mohl obskočit.Byli spolu.

3.6.2016 12:11

Taky jsem bambula, doktore, nic si z toho nedělejte :) jalové kozy-dojnice jsou možná větší průšvih, než jehnice :(

Jinak tak do týdne by se měly zpožďovat, ale spíš si už šance nedávejte...

Hele, tady je to samej titulovanej, co? Pane profesore, pane doktore... ještě nějakýho inženýra by to chtělo, ať je to kompletní...

3.6.2016 12:18

A ani jeden z nich ten titulk ve skutecnosti nema :) jak to tak nekoho napadne si dat takvou prezdivku?

3.6.2016 13:11
doktorcz

XXX.XXX.11.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A ani jeden z nich ten titulk ve skutecnosti nema :) jak to tak nekoho napadne si dat takvou prezdivku?

No cca 15 let.Já to nevymyslel a už vůbec nestudoval. Prostě předzdívka.A tak se to semnou táhne a všude při reg.používám smajlík

3.6.2016 13:20
doktorcz

XXX.XXX.11.50

Taky jsem bambula, doktore, nic si z toho nedělejte :) jalové kozy-dojnice jsou možná větší průšvih, než jehnice :(

Hele, tady je to samej titulovanej, co? Pane profesore, pane doktore... ještě nějakýho inženýra by to chtělo, ať je to kompletní...

inženýry nám sem vozej přez moře. Do dvou let jsou i tady na fóru Oni kozám rozumí smajlík

3.6.2016 17:14
profesor1

XXX.XXX.192.98

Asi půjdu s pravdou ven a naskenuji sem diplom, ale na druhou stranu... přeci se nebudu zahazovat s bambulama

3.6.2016 19:34

Hele, trochu tolerance...Vy...diplomovanej...

Bych taky mohla naskenovat diplom alespoň bych tu byla originální jakožto DiSgrafik.. s titulem

3.6.2016 20:40
berrynator

XXX.XXX.18.54

Inženýři jsou tu taky, takže už jsme kompletní.

3.6.2016 20:56

Jsou jalová, hotovo tečka.Jako tento rok, příště to už vyjde.Nechte berana déle, třeba máte náročnější dámy.

3.6.2016 21:50
profesor1

XXX.XXX.192.98

Hele, trochu tolerance...Vy...diplomovanej...

Bych taky mohla naskenovat diplom alespoň bych tu byla originální jakožto DiSgrafik.. s titulem

Náhodou já jsem tolerantní hooodně
Ale co se dochtora týče, mám takový pocit, že co dotaz to tak trochu perla(na doktora)
Né ža sa urazíš dochtore, jinak ťa vymněěěním

4.6.2016 08:16
doktorcz

XXX.XXX.11.50

profesor1 napsal(a):
Náhodou já jsem tolerantní hooodně
Ale co se dochtora týče, mám takový pocit, že co dotaz to tak trochu perla(na doktora)
Né ža sa urazíš dochtore, jinak ťa vymněěěním

Neurazím se, nejsem na tom zas až tak zle abych se urážel.Perly to nejsou, alespoň pro mě ne. Mám ovce půl roku a v chytré knížce takovéhle věci nejsou.Alespoň ne v té co mám.A jak už to tak bývá je nejlepší se zeptat lidí co s tím maji nějaké vlastní zkušenosti a maji to třeba za ty roky vypozorovaný.Tedy Vás tady.Lepší se zeptat, než něco zpackat.Očekával jsem některé z reakcí a proto jsem taky do dotazu napsal, že děkuji i za případné nadávky smajlík Myslím, že takovéto dotazy pomůžou více lidem, ne jenom mě, kteří se třeba raději neptaj, aby z nich někdo neudělal blba.smajlík smajlík říká se, Líná huba, holé neštěstí. Kór když je někdo takovej bamula, co se ovcí týká a pak si připadá jako v tý pohádce o kaprech na stromě -, Pane ty ovce jsou březí...na 100% !, a kdy budou bahnit ?, polovina května pane, konec května telefon a odpověď, pane musíte ještě počkat, tady taky ještě nikdo nemá jehňata, ...No a pak se mi divte

4.6.2016 08:39
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já věděl že to zkousnete, už jsem si totiž do vás rýpnul při vašem jednom z prvních dotazů
To je dobře že to tak berete, protože ač tu někteří = já děláme machry, tak se učíme stále.

Už tu někdo psal, že mu ovce přenášela měsíc a že porod úplně v pohodě. Já tomu moc nevěřím, ale on to tvrdil smrtelně vážně, že to má přesně spočítané a pozdějšímu kontaktu ovce nebo kozy se samcem nedošlo. Tak že ještě máte naději. No a navíc někdy vemínko naběhne až po porodu.

Jo a některé dotazy, nemyslím tento Váš, jsou takové opravdu perly, že člověk se neudrží, škodolibost zvítězí a škodolibě zareaguje Navíc spousta lidí mě závidí profesora, a já zavidím vám doktora !

4.6.2016 08:53
doktorcz

XXX.XXX.11.50

Přidejte reakci

Přidat smajlík