Hledám výpomoc v době dovolené

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2016 15:52
ver

XXX.XXX.161.38

Ahoj, hledám spolehlivého člověka na občasnou výpomoc u našich koz. Jednalo by se hlavně o podojení pěti koz a jejich nakrmení. Práce zabere asi 45 minut denně. Na oplátku se mohu postarat o Vaše zvířata v době Vaší dovolené. Zvládám se postarat i o velká hospodářská zvířata. Vše záleží na domluvě. Jsem z Třebíče, telefon případně dodám.
Říkala jsem si, že nejsem jediná, komu by se hodila nějaká výpomoc v době dovolené, tak se přidejte s nabídkou nebo poptávkou. Díky Veronika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2016 19:55

Hehe, to není špatný nápad. Tak držím palce, ať někoho seženete!

28.6.2016 15:27
tom.tady

XXX.XXX.182.202

On by někdo k moři, co ?
I když, pět koz za 45 min. i s krmením...

28.6.2016 15:49

Tome, já bych taky k moři...
Jenže si moc nedokážu představit, že tu nechávám někomu zvířata na dojení.
A pro mě je ještě víc svěřit někomu koně...protože tam mi na nich záleží ještě krapet víc než na malejch... to je holt ta daň za chovatelství, že se člověk moc nehne z baráku :(.

28.6.2016 17:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jejdááá, škoda že zadavatelka není blíže k Jin.Hradci, u Studené mám tchýni, tak bych to spojil s "dovolenou" u tchýně.
Taky rád vypadnu někam. Zvířata, nezvířata. Z toho důvodu už začínám zasušovat kozy, ovce není problém zasušit, tráva už sttárne, tak ovce ubírají mléka, kozy potvory spíše přidávají, protože jenom chodí po zadních a ožírají listí z keřů.

28.6.2016 17:53

:) nojo, jenže my máme kozu právě kvůli mléku. Tedy ten luxus jí zasušit, když chceme jet na dovču, je nesmyslný... Stejně něco spácháme až v srpnu a do té doby už budem dojit třeba jen jednou denně a to už někoho ochotného najdu. Je fakt, že jinak v létě jsou ta zvířata téměř bezúdržbová, resp. jen dohlížecí a napájecí.

28.6.2016 23:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

:) no jo, jenže žiju jen jednou, děti jsou děti taky jen jednou... každý rok dojim max do začátku srpna, pak hurá někam vyčistit hlavu ;) holt luxus mám rád, proto si jej dovoluji

30.6.2016 11:57

My jezdíme na dovolenou vždycky na začátku listopadu, když se přestane dojit. Nijak zvlášť mi to nevadí, protože slunce mám plné zuby od nás, ležet na pláži nesnáším a na začátku listopadu je v teplejších krajinách dobré počasí na výlety. Ale to si to trochu idealizuju, abych byla spokojená .

6.7.2016 23:38
peťak

XXX.XXX.159.147

Veroniko, ozval se někdo na inzeráty? Sehnali jste někoho na hlídání? Já bych se s poptávkou ráda připojila, i když už toho máme vícero - teď dojíme 9 koz a 5 oveček, k tomu ještě dalších devět mladých a kůzlata a jehňata... Práce spíš na tři, čtyři hodiny denně, takže asi budu pro smích Ale třeba by se našel nějaký nadšenec, co by sám rád měl jednou farmu a chce si to vyzkoušet... Když jsme ještě měli jen 4 kozy a 2 ovečky, jezdily nám sem občas hlídat různé rodinky, co si to chtěly zkusit... My bydlíme na druhou stranu od Brna - u Bučovic (o:, takže v Třebíči bohužel pomoci nemůžeme. Petra.

7.7.2016 04:17
kastef

XXX.XXX.138.131

Pro peťak
Jak se vám udali kozlíci?-máte moc pěkné stránky.

7.7.2016 11:37
peťak

XXX.XXX.159.147

Děkuji moc, kozlíků nám ještě 8 zbývá (o:, ale máme dost pastvin zatím, tak mají do podzimka čas (o:.

7.7.2016 19:45
kastef

XXX.XXX.138.131

Jsou krásní, doufám, že se udají.Kolik máte místa na pasení?Naše kozičky se vůbec pást nechtějí, jenom lezou po stromech a keřích.Tráva jim nejede ani nastojáka ani posečená.

7.7.2016 22:08

Nic si z toho nedělejte. Oni prostě nejsou travožrouti :) Já mám štěstí, že mi ve výběhu roste spousta bordelu, tedy jsou kozy v sedmém nebi (ikdyž to není můj účel chovu, mám je jen jako doplněk). Hlavně zlatobýl a bodláky, taky náletové keříky, takže super :) můžou se užrat. V zahradě, kde jsou dojky, si tráva bují ostošest - musela jsem přidat ovce, aby to trochu umořily. Kozy mi ale zdárně likvidují všechno vzrostlé - hlavně všechy lísky jsou už oloupané z kůry. Asi chuděry na té zeleni trápím hlady.. nejvíc se tyhle nažerou, když posekáme porosty kopřivy. To nezůstane na zemi ani lísteček :).

8.7.2016 12:36
peťak

XXX.XXX.159.147

To nám se celkem pasou. Samozřejmě, že když je příežitost zničit nějaký strom nebo keř, berou to jako prioritu (o:, ale jinak i hlavu skloní, teď jsou třeba na louce a chodí domů s pěkně nacpanými bříšky... Nám se tedy osvědčilo je postupně posunovat v pastevních sítích po kraji (co pár dní jim to stěhuju), takže mají pořád něco nového a jsou spokojené... Akorát když už je tráva hodně přerostá, tak to akorát zdupou a tváří se, že už není co žrát...

9.7.2016 19:39
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak manžel začal před pár dny sekat zanedbanou zahradu u sousedů, kterou sme sekli naposled my v létě.Letos tu ještě nebyli-my od toho máme klíče, kdybysme chtěli síct, případne s tama vezmem ovoce, je toho škoda,
Trochu toho bordelu sem dnes kozám donesla do jeslí a strhla se bitka jak o nějakou lahodu.
No je fakt, že našim poníkům to taky jelo.Ono asi pěkná tráva pro nás pro lidi je nějaký jiný pojem než pro zvířata.
Pro Peťak-plánujete letos nového pl. kozlíka místo Billyho?
Jinak speciální pozdrav pro Kristiánka-ten je uplně nejkrásnější.

13.7.2016 20:46
helujš

XXX.XXX.4.45

Rada bych pomohla protoze taky by se mi někdy hodila Pomoc. Jste ale daaaaaleko.

14.7.2016 08:37
peťak

XXX.XXX.159.147

No a co vytvořit nějakou organizaci podobnou WWOOF (dobrovolní pomocníci na farmách), která by shromažďovala kontakty lidí, kteří potřebují pohlídat zvířata a zároveň sháněla lidi ochotné s hlídáním pomoci a propojovala by je? Třeba by se pro hlídače mohly pořádat i kurzy dojení a pod.? Líbilo by se vám to někomu?
Ještě mne napadl kozí hotel (o: - oplotit si kus pozemku s přístřeškem, kde by člověk neměl vlastní zvířata a ubytovával by tam zvířata lidí, co chtěli jet na dovolenou - to by asi bylo spíše pro ty, co mají jen pár koz či oveček,20 jich nikdo nikam asi nepoveze (o:

Pro Kastef: díky za pozdrav pro Kristiánka, je to mimochodem jeden z našich nejurostlejších kozlíků (o: Míto Billyho si letos chceme pořídit kozla jen na chvíli na připuštění (nechali jsme si pár letošních koziček, které nechceme připustit a nechceme mít dluho oddělené ani kozičky ani kozla), příští rok na podzim bychom si potom rádi pořídili už kozla na déle - nějakého Billyho2 (o:.

14.7.2016 11:58
profesor1

XXX.XXX.192.98

Spoustu lidí tu něco potřebuje, ale nikdo nenapíše alespoň přibližně odkud je.

14.7.2016 22:59
ver

XXX.XXX.161.38

Ahoj, dlouho jsem tady nebyla. Díky všem, co píšete. Na inzerát se nikdo neozval. Zaškolila jsem mamku a kamarádku, ale stejně by se někdo hodil. A to máme přímo ve městě střední veterinu, kam jsem dávala také inzeráty a nic... To já když byla student, hned bych něco podobného brala. Není to na výdělek, ale relax je to krásnej... Mladí studenti už nejsou asi tak zapálení jako my. Tak když by se tady někdo z okolí Třebíče ozval, budu ráda. Máme kozy na pěkném klidném místě, u řeky, nedaleko autokempu. Snad do budoucna najdeme někoho, kdo by to bral jako dovolenou a zážitek.
Více na kozispolek.webnode.cz
Díky a mějte se všichni fajn.

14.7.2016 23:13
helujš

XXX.XXX.4.45

Přeji vam klidnou dovcu. Vůbec to není špatný nápad to hlídání. Já se zvířat nebojím a řada bych vypadla
Ale to bych zase musela Já najít hlídání pro ty moje kozicky. Když jsou březí a nebojí se nebo jsou kuzlata tak odjed můžeme. To pohlídá starší syn a sousedka. To zvladnou. Vyvést na pastvu. Vodu seno atd.

Když se ale dojí tak to nikomu sverit nemůžu. Hlavně by asi těžko dělal sýry. Ale jela bych. Chybi mi moře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík