Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2016 07:46
lilo

XXX.XXX.201.210

Ahoj... vcera vecer mi moje 3 mesicni kozicka z niceho nic zacala velmi plakat...myslela jsem ze to je jen kozi rozmar... a vubec jsem mela podezreni na jeji urvanou sestru... prijdu tam a kozenka stoji zaprena hlavou ale v dost divne poloze o sloup... tlamu mokrou, tak muj prvni usudek byl na nejaky akutni problem bylo to jako z niceho ni... prenesla jsem ji domu s manzelem jsem ji ohledala.. usuzovala jsem na to ze by mohla byt zduta.. prohmatala jsem ji brisko pekne napapane... kozena rvala a sotva stala na nohach oci vpadle, zornice uplne scvrkle, poslechla jsem bachor ted ji to tam penilo a prelilo se to... no uz jsem do ni chtela nalit deci oleje...usuzovala jsem na otravu... na zazivani... v domeni ze ma travici krece kdyz jsem si na cumaku vsimla z prave nosni dirky krve, netekla moc jen byla v hlenu... celou jsem ji prohmatala jestli nema nejake jine zlomeniny na tele... vsechno je cisty... sledovala jsem jak chodi a vse tahla k prave strane jako myska tanecnice do kola... no a tak jsem usoudila ze dostala slupku do hlavy... prohmatala jsem hlavu ale nikde nic ani bouli jsem neobevila...tak co muzu delat... rano jdu do chlivku s tim ze ji najdu naprkne... uz tam sedel syn... koza se moc nezmenila... stoji tedy silneji a zornice uz nevypadaji tak zcvrkle...leve oko jakoby trochu vic slzi... ale mam starost a potrebju zkusenosti vas komu se neco podobneho stalo...zatim jsem sourozence oddelila nechala ji jen s mamou... co by jste poradili jak jejimu stavu prospet? je mozne ze by prezila krvaceni do mozku? ze se to zlepsi...

myslim si ze k urazu doslo bud pri krmeni od jeji samotne matky protoze ma trojcata a tohle je proste silne a zrave a nedaji ji chvilku.. a nebo ve stade od nejake velke spis omylem nez s umyslem... pri strkanici...

2.7.2016 08:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

A co otrava něčím? Nebo uštknutí hadem? To zorničky zužuje nebo rozšiřuje?
Nevím hádám :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2016 11:20

Lilo, co jste vymysleli s tou kozičkou? Zlepšil se nějak stav?

3.7.2016 20:26
moonika

XXX.XXX.240.192

Napadla ma listerióza ale snáď sa mýlim.

4.7.2016 09:30
lilo

XXX.XXX.201.210

Ahoj... tak napadlo nas nechat ji v pritmi.. a zkousim davat vrbove vetve a tuzebnik... jsou to byliny s obsahem prirodniho acylpirinu... cim dal tim vic mi je jasne ze dostala na ucho... hlavu nakrivo... pul hlavy nefunguje... orientuje se pravostranne... stav stale stejny... listerioza ne... opravdu uraz od nejake velke bestie... spise bych rekla omylem kozy vuci kuzlatum zas az tak brutalni nejsou...

4.7.2016 11:57
přezdívka

XXX.XXX.105.195

lilo napsal(a):
Ahoj... tak napadlo nas nechat ji v pritmi.. a zkousim davat vrbove vetve a tuzebnik... jsou to byliny s obsahem prirodniho acylpirinu... cim dal tim vic mi je jasne ze dostala na ucho... hlavu nakrivo... pul hlavy nefunguje... orientuje se pravostranne... stav stale stejny... listerioza ne... opravdu uraz od nejake velke bestie... spise bych rekla omylem kozy vuci kuzlatum zas az tak brutalni nejsou...

Nevím, co si od toho slibujete, ale pokud je kozičce 3 měsíce a nelepší se, tak bych uvažovala o uskladnění do mražáku, pokud tomu teda nebrání nějaký přípravek, který dostala a ještě není tzv. jedlá, tj po uplynutí ochranné lhůty.

4.7.2016 12:21
moonika

XXX.XXX.240.192

Tá listerióza ma napadla kvôli tomu jednostrannému postihnutiu a chodeniu do kruhu, ale ten úraz-nejaký absces v mozgu a pod. to mohol byť, len sa divím že ste nikde nenašli ranu a pod. Držím palce kozenke, ale tiež to nevidím ružovo :(.

4.7.2016 14:41
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Všechno by jste hned dal do mrazáku . Citový vztah k zvířeti asi neznáte, co?

4.7.2016 14:42
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Na mysli jsem měla PŘEZDÍVKU.

4.7.2016 14:52
moonika

XXX.XXX.240.192

kozlík2 napsal(a):

Citový vzťah k zvieraťu? Kto ho má, tak ak to zviera už nemá nádej a trpí, nenechá ho pomaly v trápení odchádzať...

4.7.2016 15:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

kozlík2 napsal(a):

Právě proto, že mám zvířata ráda a ne jen na talíři. Pokud je nějaký problém a není to k lepšímu, tak začnu uvažovat ekonomicky. Klidně by se dal zavolat vetrinář a lělat různé experimenty. Pokud je doktor fér, tak hned řekne jaká je naděje, než začne léčit. A je potom na chovateli jestli do toho jde nebo ne. Ono to není žádná levná záležitost. Ať je to k nevíře, tak koza je domácí zvíře určené k zajištění obživy. Pes je mazel, ale koza, ovce, slepice, kachna to je v první řadě potrava..

4.7.2016 15:52

Jj, taky to říkám - koza/ovce/kráva je zvíře užitkové, tak ať je z nich užitek. Citová pouta ke svým zvířatům máme, proto se snažíme se o ně starat s nejlepším vědomím a svědomím. Pokud je jim zle bez vyhlídek zlepšení, přemýšlíme nejen ekonomicky, ale taky morálně správným směrem... tedy uvažujeme o porážce jako ukončení utrpení zvířete s evidentním diskomfortem.

5.7.2016 11:16
lilo

XXX.XXX.201.210

kozlík2 napsal(a):

Klid... koza dostala den predem aldifal... ochranna lhuta 11 dni na maso... je to pekne velke kuzle... a bylo by mi skoda ji narvat do mrazaku pro psa... to muzu udelat kdykoliv tak jsem si rekla ze pokud to prezije... coz prezila, potravu prijma pije i kdyz mleko od matky k nemu se nedostane... kdyz se u toho trochu toci... ze tu lhutu zkusim vydrzet... myslim hodne ekonomicky... a city v mem pripade jdou strannou.. na druhou stranu... sleduju male pokroky... rikam si ze kozy jsou preci jen trochu vybaveny na ranu do hlavy... konzultovala jsem to s jednou byvalou chovatelkou a ta mi rikala ze by to rozchodit mohla... ze dostala na leve ucho... pokud tam vznikl otok.. nejspis to je otok nervu, sluch, oko, cich... jednostranne proto to toceni se v pravo... tak to budu sledovat a drzet se nadeje... az uplyne ta lhuta 11 dni a stav se nezmeni udelam co bude treba...

6.7.2016 10:33
lilo

XXX.XXX.201.210

Dnes zase o trochu lepsi... vcera jsem ji prvne vzala za kozama ven.. po ceste zpatky se mi "stratila" obcas mam pocit ze vidi vsechno a obcas ze nevidi nic... ale treba dnes jsem mela pocit ze vidi a tak nejak si uvedomuje co ze by to mohlo byt... koukala na staveni kolecko ktere tam vcera nebylo... a mela trochu ostych okolo neho projit... uz ani nema tak tu hlavu naklonenou... ackoliv kdyz se "strati" tak se jeste toci... dnes sla celkem plynule se stadem... ale jako by si me hlidala a kontrolovala jestli jdu s nimi...

8.7.2016 12:19
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak moji mili prohlasuju kozicku za uzdravenou...a anabazi s otresem mozku za ukoncenou... kozena uz se chova normalne, chodi rovne a nestraci se... ani se netoci, takze to vypada ze prezila prvni smrt... jesteze byla v ochranne lhute

8.7.2016 13:10

Haha, tak gratulace k happy endu

8.7.2016 15:23
moonika

XXX.XXX.229.9

Tak to je perfektné:).

8.7.2016 17:44
roklanka

XXX.XXX.45.244

Paráda (y).

8.7.2016 19:02
lilo

XXX.XXX.201.210

Je to happyend... a diky vsem za podporu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík