Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2016 12:41
jendajedna

XXX.XXX.37.11

Dobrý den,

mám 2 ovečky, nedávno odčervené kvůli tasemnici a následovně bylo vše vpohodě, Posouvám je v oplůtku z důvodu hniloby v ohradě, která vysychala. Poslední 3 dny je pasu v trochu vyšší husté trávě, může to jedné ovečce tak vadit, že začala slabě průjmovat?(bobky jsou mírně nazelenalé a slepené v celku, jako ho*no...) Chtěl jsem je pomalu dávat už na volno do ohrady, ale tohle mě znepokojilo, tak se chci zeptat.

Doposud se pásly na nízké trávě, smetánka, psárka, jetel... poslední 3 dny na tvrdší trávě, která rostla po pokosu sena.

Děkuji za reakce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2016 15:48

To bude v norme, kdyztak vyfotte.

9.7.2016 18:40
janapiglet

XXX.XXX.12.120

Kdyz ma nektera moje ovecka misto bobku sem tam tyto "sisky", vim, ze pasou hlavne jen zelenou travu a ja mam pridat vice sucheho sena do ovcina. Hned pak zase vypadavaji bobky jako koralky a uz se neslepuji

9.7.2016 21:23

To se srovná, na vlhčích pastvinách je to dost běžné s parazitama to nemusí mít nic společného.

11.7.2016 13:06

Jak dopadla ta hniloba? Podarilo se vylecit?

11.7.2016 13:16
lilo

XXX.XXX.201.210

Muj veterak mi na tyhle lejna zvlast na jare, nebo na mladem porosu rekl ze to je z duvodu vysokeho obsahu dusiku ale muze se stat... a u tasemnic je cyklus cca 1 mesic ze zase zazlobej... vetsinou se doporucuje reodcerveni prave v obdobi 1 mesice...

12.7.2016 08:42
jendajedna

XXX.XXX.92.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak dopadla ta hniloba? Podarilo se vylecit?

Vypadá to, že ano. Ještě nyní co týden zkontroluji kopýtka, zastřihnu a nastříkám pediriperou preventivně. Rostlo jim to hodně rychle, jak se to hojilo. Jedna to má ještě takové né úplně špičové, ale asi se podařilo :) Dnes mám v plánu je dát do ohrady, která jak byla žlutá po vysečení už se zelená.

Když už jsme u toho, zbytky vápence, které sem tam v trávě jsou jim uškodit nemůže si myslím, ne? :)

Pokud si vzpomenu tak vyfotím kopýtka do týdne a budu rád pokud na to hodíte oko zkušenějšího chovatele :)

Lilo
Datum mám doma napsané, po měsíci provedu znovu. Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík