Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2016 21:01
Ellen...

XXX.XXX.34.98

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, naše jehně nebylo kojené matka ho nechtěla tak jsme jí dokrmovali, je jí krátce přes dva měsíce a začala nám polehávat a nemůže se zvednout. Má nafouklé bříško, nechce moc jíst a teď začala mít řídkou stolici. děkuji za rady.

2.8.2016 21:29
roklanka

XXX.XXX.45.58

Dobrej veterinář a modlit se, pravděpodobně enterotoxemie, pravděpodobnost přežití není velká.

2.8.2016 21:30
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Je odčervená? Dostala selen?

2.8.2016 21:49
Ellen...

XXX.XXX.34.98

Odčervená je.

2.8.2016 21:50
Ellen...

XXX.XXX.34.98

To mi neříkejte ani doopravdy. ještě jsem jí objednala nějaké vitamíny, myslela jsem že by aspoň to mohlo pomoc.

2.8.2016 22:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Není pohublá? Taky to může být zase ta kokcidioza?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2016 00:12

No, já bych to na enterotoxemii v tomhle případě neviděl. Můžu se sice mýlit, ale ta postihuje spíš než flaškáče pěkné, silné, žravé kusy a chcípnou častokrát dřív než se nějaký průjem vůbec projeví. Bylo by to ale jak věštění z křišťálové koule snažit se z podaných informací diagnostikovat co jí je.
Neměnili jste nějak krmení?
Nesežrala něco blbého,
Má břicho nafouké nebo se jí zvětšuje a je spíš vodnaté?
Jakou má teplotu?
Ještě krmíte mlékem?
Případně jak probíhal odstav?
Jak dlouho už polehává?
Kdy jste jí začali léčit a čím?

Mám takový dojem, že už se to řeší s křížkem po funusu, nevypadá to dobře.

3.8.2016 07:05

Tipuju masivni zacerveni krevsajicima potvorama. Chce to odcervit ne jen na plochy cervy ale i na ty krevsajici, plicnivky atd. Jeden ml biomecu by ji mel postavit na nohy. I kdyz jestli uz polahavala, kdovi jestli ne i na zadech...

3.8.2016 08:24

Pokud náhodou ještě žije a máte pocit že se ještě vyplatí jí léčit a né jí porazit a ukončit trápení tak bych doporučil zavolat veta, ať jí intravenozně zavodní, přidá nějakou nitrožilní výživu, třeba duphalite, odčerví, napíchá do ní ATB, menbuton, nebo hepagen, napíchá vitamínama a vy se začněte modlit aby to přežila.

3.8.2016 10:38
janapiglet

XXX.XXX.12.220

Kdyby se mi toto stalo, volam ihned veta a az potom sem napisu podle toho, co mi vet rekne nebo udela. Ovecce jde o zivot, kazda ztarcena hodina ji ubira sanci zit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík